11 këshilla për të menaxhuar në mënyrë efektive pronat e shumta [Udhëzues]

11 këshilla për të menaxhuar në mënyrë efektive pronat e shumta [Udhëzues]

Menaxhimi i pronave të shumta mund të jetë si përpjekje për të mashtruar shumë topa në të njëjtën kohë - është shumë për t'u trajtuar! 

Midis mirëmbajtjes, rezervimeve të shumta dhe pajtueshmërisë ligjore, ka shumë për të qëndruar në krye. 

Por me një plan solid, ju mund të mbani gjithçka të funksionojë pa probleme dhe mysafirët tuaj të lumtur.

Këtu janë 11 këshilla për t'ju ndihmuar të menaxhoni në mënyrë efektive pronat e shumta

Le të zhytemi në!

Cilat janë 3 sfidat më të mëdha të menaxhimit të pronave të shumta?

Meqenëse menaxhimi i pronave të shumta nuk është një punë e lehtë, në mënyrë të pashmangshme do të hasni në disa çështje dhe sfida gjatë rrugës.

 • Time Management – Me shumë mysafirë dhe prona, mbajtja e gjithçkaje e organizuar mund të jetë e vështirë, sepse ju duhet të mashtroni me orare, detyra dhe afate të ndryshme. 

Pa një sistem efikas, mundeni luftojnë për të dhënë përparësi dhe për të arritur çdo gjë në kohë.

 • Komunikimi - Komunikimi i qartë dhe në kohë bëhet më sfidues me të ftuar dhe prona të shumta për shkak të vëllimit të madh të ndërveprimeve. 

Nëse nuk e menaxhoni mirë këtë, rrezikoni të humbisni mesazhe të rëndësishme, të vononi përgjigjet dhe të krijoni keqkuptime.

si të përmirësohet komunikimi me mysafirët
 • Shkallëzimi i biznesit tuaj - Zgjerimi i portofolit tuaj paraqet grupin e vet të vështirësive, të tilla si rritja e barrës administrative dhe nevoja për burime shtesë. 

Menaxhimi i më shumë pronave pa procese efikase mund të çojë në çorganizim dhe një rënie të mundshme në cilësinë e shërbimit.

Prandaj, këshilla jonë e parë do t'ju tregojë një qasje më e efektshme dhe pa stres për menaxhimin e pronës.

11 këshilla për të menaxhuar në mënyrë efektive pronat e shumta

1. Shkoni për një sistem të menaxhimit të pronës (PMS)

Jo vetëm që PMS ndiek të gjithë informacionit të lidhur me pronën në një vend, por gjithashtu ju ndihmon automatizoni detyrat rutinë si

 • Mbledhja e qirasë, 
 • Kontabiliteti, dhe 
 • Mirëmbajtje për të gjitha pronat që ju menaxhoni.
Përfitimet e PMS

La Sistemet PMS janë kursimtarë të mëdhenj të kohës sepse ata zvogëloni ngarkesën tuaj të punës për shkak të funksionaliteteve dhe aftësive të tyre automatizimi.

💡 Këshillë Pro:

OTA SYNC, Një PMS në internet, thjeshton dhe automatizon menaxhimin e të gjitha llojeve dhe madhësive të pronave.

Kështu, ai ofron zgjidhje që përfshijnë:

 • Mjetet e raportimit, 
 • Faturimi dhe faturimi, 
 • Menaxhimi i mirëmbajtjes së shtëpisë, 
 • Mjetet e përpunimit të pagesave, etj.

Për më tepër, është pulti me shumë prona ju lejon të menaxhoni disa prona nga një panel i centralizuar në një pamje të vetme.

Pra, nëse drejtoni hotele, QV, vila, qira, etj., pulti tregon të gjitha pronat tuaja dhe informacionin shtesë, Të tilla si:

✨ Të gjitha mbërritjet, nisjet dhe qëndrimet, 

✨ Statusi i rezervimit,

✨ Llojet e dhomave,

✨ Kanalet e rezervimit,

✨ Të ardhura për periudhën e dëshiruar, dhe

✨ Vendi i mysafirëve tuaj.

2. Dokumentoni gjithçka

Ju duhet të të mbajë shënime të hollësishme të kontratave të secilës pronë, inspektimeve, politikave të sigurimit dhe historisë së mirëmbajtjes.

Ky dokumentacion do të jetë i dobishëm gjatë sezonit tatimor ose nëse lind një mosmarrëveshje.

Për shembull, nëse një vizitor vë në dyshim shërbimet ose punën e mirëmbajtjes të kryer në njësinë e tyre, posedimi i dokumentacionit të qartë mund të ndihmojë në zgjidhjen e shpejtë të situatës. 

Kështu, ruani të gjitha dokumentet tuaja në një vend, si p.sh. një dosje dixhitale në kompjuterin tuaj ose një sistem të bazuar në renë kompjuterike, në mënyrë që të mund të përdorni lehtësisht gjithçka kur ju nevojitet.

3. Listoni pronat tuaja

Në mënyrë që të tërhequr mysafirë të rinj, është e rëndësishme të listoni pronën tuaj në kanalet përkatëse. Në varësi të audiencës tuaj të synuar, mundeni tregtoni pronat tuaja në mënyra të ndryshme:

Listimi në internet – Një mënyrë popullore për të tregtuar pronat tuaja për shkak të shtrirjes së saj më të gjerë. 

Faqet më të njohura përfshijnë emra të tillë si Airbnb, Booking.com, Vrbo, Expedia, etj.

Foto Profesionale – Sigurohuni që të ofroni fotografi me cilësi të lartë që shfaqin veçoritë më të mira të pronës për të tërhequr më shumë vizitorë të mundshëm.

Turne virtuale – Një mënyrë e shkëlqyer për t'u dhënë mysafirëve të mundshëm një pamje gjithëpërfshirëse dhe të saktë të pronës. 

Ata mund të shfaqin çdo aspekt, duke përfshirë detaje të vogla si dollapët dhe kamaret. 

Reklamat e printuara – Kontrolloni gazetat dhe tabelat lokale, dhe veçanërisht bisedoni me sekserët lokalë për të zgjeruar shtrirjen e audiencës tuaj.

Fjalë goje – Siguroni bonuse referimi për mysafirët aktualë dhe të mëparshëm kur ata referojnë të rinj.

Mediat sociale – Rritni praninë tuaj në internet për të tregtuar pronat dhe përhapni fushatën falas, ose përdorni opsionet e reklamave me pagesë me reklama të synuara.

💡 Këshillë Pro:

OTA SYNC'S Menaxheri i kanalit ju ndihmon të menaxhoni dhe përditësoni disponueshmërinë e dhomave, tarifat dhe rezervimet në kohë reale për të qëndruar konsistent në të gjitha kanalet e rezervimit, përfshirë faqen tuaj të internetit.

Në këtë mënyrë, ju mund të kontrolloni në mënyrë efikase shpërndarjen e dhomës dhe shmangni prenotimet ose nënshitjet. 

Me përditësime të automatizuara, menaxheri i kanalit:

 • Zvogëlon rrezikun e gabimeve manuale
 • Siguron që ndryshimet reflektohen menjëherë nëpër të gjitha kanalet e lidhura dhe
 • Rrit pronat tuaja' dukshmëria

Nga pulti i centralizuar, mundeni lehtësisht lidhni OTA dhe VRBO kryesore dhe vendosni ngjyrën e komisionit dhe kalendarit.

4. Automatizoni procesin e rezervimit

Është thelbësore të keni një sistem rezervimi online në faqen tuaj të internetit për të shpejtuar procesin e rezervimit. 

Një motor rezervimi mund të automatizojë procesin e rezervimit dhe t'i lejojë mysafirët të kontrollojnë disponueshmërinë e dhomës, të shikojnë çmimet dhe të kryejnë rezervime të sigurta në kohë reale pa ndihmën tuaj.

Në këtë mënyrë, eliminon nevojën për procese të rezervimit manual, redukton gabimet dhe thjeshton procesin e rezervimit si për ju ashtu edhe për mysafirët tuaj.

Për më tepër, duke pasur një motor rezervimi i personalizuar rrit ndërgjegjësimin për markën dhe rrit rezervimet direkte.

Së fundi, sigurohuni që të zgjidhni një motor rezervimi që është i lehtë për t'u përdorur dhe që mund tëintegrohuni pa probleme me PMS-në tuaj.

💡 Këshillë Pro: 

OTA SYNC'S shumëpronash motor rezervimi ju lejon të kapni dhe mbani markën tuaj unike me filtra, përmbajtje, harta, promovime dhe lista furnizimesh të personalizuara.

Në këtë mënyrë, të gjitha pronat tuaja do të njihen automatikisht në të gjitha kanalet e reklamimit.

5. Përcaktoni çmimet dinamike

Të kesh një sistem çmimesh fleksibël është një tjetër gjë thelbësore për t'u marrë në konsideratë, sepse kjo ju lejon rregullojnë çmimet në bazë të kërkesës së tregut dhe faktorë të tjerë relevant.

Është edhe më e rëndësishme nëse keni prona të shumta sepse mund të rregulloni çmimet e secilës pronë individuale në vend që të vendosni të njëjtin çmim për të gjitha ato.

Për shembull, çmimi dinamik do t'ju lejojë rrisin normën nëse një pronë e caktuar është në kërkesë të lartë dhe ka më pak njësi në dispozicion.

Nga ana tjetër, nëse një pronë ka shumë njësi të disponueshme dhe nuk është në kërkesë të lartë, mundeni ul çmimin për të tërhequr më shumë mysafirë dhe për të mbushur pronën.

💡 Këshillë Pro:

Me çmimet dinamike të OTA-s, ju mundeni maksimizoni të ardhurat duke rregulluar çmimet bazuar në: 

 • Kërkesa e tregut, 
 • Disponueshmëria e pronës,
 • Shërbime shtesë,
 • Kodet promovuese, 
 • Sezonaliteti dhe 
 • Faktorë të tjerë të rëndësishëm, në vend që të përdorni një qasje të vetme për të gjithë.

Kështu, ju mund të vendosni lehtësisht planet e çmimeve dhe kufizimeve duke zgjedhur çmimin e hipjes, mbylljes, qëndrimin minimal dhe shumë opsione të tjera dhe të ndryshoni detajet në lëvizje.

6. Ndiqni financat tuaja

Kur drejtoni prona të shumta, menaxhimi i financave tuaja është kritik për ruajtjen e përfitimit dhe sigurimin e fluksit të shëndetshëm të parave.

Para së gjithash, mbani shënime të veçanta financiare për çdo pronë dhe futni të gjitha transaksionet, si të ardhurat nga qiratë, shpenzimet, riparimet, mirëmbajtjen, etj., në librat përkatës.

 • përdorim programet e kontabilitetit për të kategorizuar transaksionet, për të gjeneruar fatura, për të gjurmuar pagesat dhe për të prodhuar raporte financiare.
 • Monitoroni shpenzimet dhe sigurohuni që ato të jenë brenda buxhetit tuaj.
 • Monitoroni fluksin e parave për të krahasuar të ardhurat nga qiraja me shpenzimet dhe tendencat e fitimit. Kjo do t'ju ndihmojë të shihni se sa para po vijnë nga pronat tuaja dhe sa do të dalin nga biznesi.

💡 Këshillë Pro:

Menaxhimi i pronave të shumta mund të jetë i ndërlikuar me nevoja të ndryshme financiare dhe afate kohore për secilën prej tyre. Si të mbani gjurmët e gjithçkaje lehtësisht?

OTA SYNC mban gjurmët e të gjitha dokumenteve tuaja financiare dhe ofron shënime të përditësuara dhe të sakta.

Për më tepër, ajo ofron Raporte dhe analitika të avancuaramenaxhuar të ardhurat, financat dhe raportet brenda pronës.

Kështu, ju mund merrni analitikë të detajuar është:

 • Shkalla e shfrytëzimit
 • Kohëzgjatja e qëndrimit
 • Numri i rezervimeve
 • Mbërritjet sipas kanaleve dhe vendeve, 
 • Raportet e ritmit, etj.

Në të vërtetë, ju mundeni marrin raporte gjithëpërfshirëse në emailin tuaj në frekuencën tuaj të preferuar pa rregulluar manualisht parametrat! 

Kjo siguron që ju të qëndroni të përditësuar për statusin financiar të pronës tuaj pa ndonjë përpjekje shtesë.

7. Automatizoni pagesat

Është mjaft stresuese për të trajtuar pagesat për 1 pronë, e lëre më për një portofol më të madh. Pra, pse të mos automatizoni procesin?

Në varësi të softuerit që zgjidhni, mundeni veçoritë e levës të tilla si faturimi i përsëritur, gjenerimi automatik i faturave dhe gjurmimi i pagesave. 

Përveç kësaj, ju mund të pranoni pagesa nga të ftuarit përmes kanaleve të ndryshme, duke përfshirë në internet, në dyqan ose celular. 

Shumica e zgjidhjeve PMS ofrojnë veçori të përpunimit të pagesave. Sidoqoftë, kushtojini vëmendje mënyrës se si ato trajtojnë të dhëna të ndjeshme dhe protokollet e sigurisë.

💡 Këshillë Pro:

Pagesat OTA is një portë pagese plotësisht e integruar në përputhje me PCI DSS që ofron integrime të shumta me sistemet e pagesave, si p.sh Shirit, PayPal, Flutterwave, Wombi, etj.

Përveç kësaj, ai lejon opsione të ndryshme pagese, duke përfshirë kartat bankare dhe virtuale të kreditit, kuletat dixhitale, etj.

Për më tepër, OTA SYNC mbështet dërgimin e parave në monedhën e llogarisë tuaj bankare lokale te shmangni çdo tarifë konvertimi

Ky opsion me shumë monedha është i dobishëm nëse pronat tuaja janë në vende të ndryshme. 

8. Qëndroni në krye të taksave

Nëse keni prona të shumta në qytete, rajone apo edhe vende të ndryshme, është thelbësore të mësoni gjithçka që duhet të dini rreth rregulloret lokale tatimore.

Ju mund të konsideroni të punoni me një kontabilist ose një profesionist tatimor për të shmangur gabimet dhe për të shmangur komplikimet ligjore ose financiare më vonë.

Për më tepër, mbani shënime të hollësishme e të gjitha pronave për qëllime tatimore. 

Këto të dhëna përfshijnë pasqyrat e të ardhurave dhe shpenzimeve, detajet e përmirësimit të pronës, datat e transaksionit, informacionin e qiramarrësit, etj.

Si rezultat, jo vetëm që ju thjeshtimi i përgatitjes së taksave, por edhe të përfitojnë nga zbritjet për riparimet, kostot e mirëmbajtjes dhe amortizimin.

💡 Këshillë Pro:

Ligjet tatimore ndryshojnë shpesh, kështu që është thelbësore të vazhdoni me lajmet, legjislacionin dhe zhvillimet më të fundit dhe të përditësoni të dhënat ose dokumentacionin tuaj nëse është e nevojshme.

OTA SYNC operon në 150 vende dhe ju lejon juve vendosni norma dhe cilësime të ndryshme tatimore në varësi të tregut ose rajonit ku operoni.

Duke vepruar kështu, do t'ju pengojë të merrni gjoba ose të shkelni ligjet dhe rregulloret tatimore.

9. Menaxhoni komunikimet me të ftuarit

Një mysafir i lumtur dhe i kënaqur është ai që vazhdon të kthehet, por gjithashtu ju referon te të ftuarit e rinj.

Dhe një nga faktorët kryesorë për t'i bërë mysafirët tuaj të lumtur është të menaxhoni pyetjet e të ftuarve, çështjet e mundshme, etj., shpejt dhe pa vonesë.

Për shembull, mundeni krijoni shabllone të personalizueshëm për pyetjet ose situatat e zakonshme të të ftuarve, të tilla si udhëzimet për check-in, FAQ ose mesazhe konfirmimi.

Për më tepër, mundeni përdorni chatbots për të trajtuar komunikimi i mysafirëve automatikisht. Chatbots mund t'u përgjigjen FAQ-ve, të ofrojnë informacione të rëndësishme dhe madje të trajtojnë rezervimet.

💡 Këshillë Pro:

OTA SYNC'S Pyetni portierin veçori brenda aplikacioni i mysafirëve adreson kërkesat në kohë reale dhe i lejon të ftuarit të kenë akses në informacione thelbësore për akomodimin e tyre, të kuptojnë rregullat e shtëpisë, etj.

10. Ruani dhe inspektoni pronat tuaja

Ju duhet të kontrolloni gjendjen e pronave tuaja për të mirën tuaj dhe të mysafirëve tuaj.

Është e rëndësishme të identifikoni çdo nevojë për mirëmbajtje dhe të kontrolloni nëse mysafirët u përmbahen kushteve të pronës suaj dhe rendit të shtëpisë. 

Gjithashtu, jini gati për trajtuar emergjencat si çështjet e qiramarrësve, emergjencat e pronës dhe ngjarje të tjera të papritura.

Prandaj, sigurohuni që kanë një plan emergjence për t'u përballur me këto situata.

Për mysafirët, të qenit proaktiv në zgjidhjen e çështjeve flet shumë dhe ndihmon në ndërtimin e besnikërisë dhe një marrëdhënie pozitive.

💡 Këshillë Pro:

OTA SYNC'S Moduli i mirëmbajtjes së shtëpisë ka një panel të centralizuar për caktimin efikas të detyrave, përditësime në kohë reale mbi statusin e pronës, etj.

Ai përmban orare të automatizuara pastrimi, sinjalizime për mirëmbajtje, etj., dhe ju lejon të monitoroni faktorë të rëndësishëm si lloji i pronës, numri i të ftuarve, statusi i pronës, etj.

11. Keni mbulim sigurimi

Mbulimi me sigurim mbron pronën dhe sendet tuaja nga fatkeqësitë natyrore, zjarret, vjedhjet dhe dëmtimet e tjera. 

Në këtë mënyrë, ju mbroni investimet tuaja nga humbje të konsiderueshme në rrethana të papritura.

Ju gjithashtu mund të konsideroni mbulimi i përgjegjësisë, e cila mund t'ju mbrojë nëse një mysafir lëndohet në pronë. 

Për shembull, sigurimi mund të mbulojë faturat e tyre mjekësore, mbulimin e aftësisë së kufizuar dhe çdo shumë tjetër të zbatueshme.

Menaxhoni pronat tuaja të shumta me OTA SYNC

Nëse jeni duke mashtruar me qiratë e banesave ose shtëpi pushimi, zgjedhja e duhur e PMS ju lejon automatizoni të gjitha proceset dhe detyrat e përsëritura.

OTA SYNC, një PMS gjithëpërfshirëse, ju pajis me mjete dhe zgjidhje të fuqishme për:

🔥 Përvijoni mënyra të ndryshme aksesi që mund të kenë mysafirët, pronarët e pronave dhe pronarët e portalit të rezervimeve.

🔥 Vendosni çmime dinamike në varësi të kërkesës, sezonaliteti, dhe faktorë të tjerë.

🔥 Marr rezervime direkte nëpërmjet Motorit të Rezervimeve që mund ta zbatoni në faqen tuaj të internetit.

🔥 Krijo fatura të pakufizuara ku të gjitha informacionet tërhiqen automatikisht, kështu që thjesht duhet të zgjidhni statusin dhe të futni shërbime shtesë.

🔥 Menaxho të gjitha pronat nga një qendër e centralizuar dhe keni një pasqyrë të qartë të banimit, pagesave, etj., në kalendarin tonë të koduar me ngjyra, zvarrit dhe lësho.

🔥 Merrni përditësime dhe njoftime në kohë reale në lëvizje falë tonë app celular, i disponueshëm për iOS dhe Android.

Dhe kjo është vetëm një vështrim në atë OTA SYNC mund të sigurojë.

Kurioz për të mësuar më shumë?

Filloni provën tuaj falas 14-ditore me akses në të gjitha veçoritë dhe e bëjnë funksionimin e pronave të shumta jo vetëm të menaxhueshme, por edhe shpërblyese.

Vazhdoni të mësoni:

10 aplikacionet më të mira për mysafirët e hotelit për biznesin tuaj

5 Zgjidhjet më të mira të menaxherit të kanaleve për pushime me qira 

8 këshilla për të filluar një biznes menaxhimi me qira për pushime

Postimet e ngjashme
indeks