10 mënyra për të përmirësuar biznesin tuaj të hotelit në këto kohë sfiduese

10 mënyra për të përmirësuar biznesin tuaj të hotelit në këto kohë sfiduese

Nëse kemi mësuar diçka nga vitet e fundit, është se ndryshimi është e vetmja konstante. Nga pandemia gjymtuese te inflacionet dhe mungesat e fuqisë punëtore, industria e mikpritjes ka marrë padyshim peshën kryesore.

Për më tepër, konkurrenca e ashpër dhe hapja e hoteleve të reja kanë sjellë pengesa shtesë.

Pyes veten se si të merreni me të gjitha sfidat e mësipërme dhe rrisni të ardhurat e hotelit tuaj?

Lexoni për të mësuar më shumë rreth si të përmirësohet biznesi i hotelerisë dhe e ktheni dhimbjen në fitim.

Le të zhytemi në!

Si të përmirësoni biznesin e hoteleve në 10 mënyra strategjike?

Me qasjen dhe strategjitë e duhura, ju mund të përballeni me sfidat më të mëdha dhe t'i ktheni ato në avantazh konkurrues.

Ata jo vetëm që mund t'ju ndihmojnë të përmirësoni biznesin dhe të ardhurat tuaja, por gjithashtu t'ju ndihmojnë të krijoni përvoja më e mirë e të ftuarit dhe të ndërtoni një bazë besnike klientësh.

1. Automatizoni operacionet e hotelit

Automatizimi i operacioneve të hotelit nënkupton përdorimin e teknologjisë për të përmirësuar dhe optimizuar aspekte të ndryshme të drejtimit të një hoteli, të tilla si:

 • Rezervime, 
 • Regjistrimet dhe daljet, 
 • Mirëmbajtjen e shtëpisë, 
 • Shërbimet e mysafirëve, 
 • Menaxhimit të inventarit, 
 • Kontabiliteti etj.
trend-tregues

Zbatimi sistemi i menaxhimit të pronës (PMS) redukton detyrat manuale, duke çuar në ofrim më të shpejtë të shërbimit dhe përdorim më të mirë të burimeve.

sistemi i administrimit të përfitimeve të pronës

Për më tepër, nëse përdorni PMS, mundeni zvogëloni gabimet njerëzore dhe përmirësoni saktësinë në detyrat që rrotullohen rreth menaxhimit të inventarit, faturimit dhe rezervimeve të mysafirëve.

💡 Këshillë Pro:

OTA SYNC, një PMS në internet, ofron veçori që adresojnë menaxhimin e plotë të hotelit dhe centralizoni operacionet e hotelit, duke lejuar stafin tuaj që në mënyrë efikase:

🔥 Trajtoni rezervimet, 

🔥 Monitoroni zënien e dhomës dhe 

🔥 Menaxho shërbimet e të ftuarve.

Për më tepër, PMS integrohet me sistemet e pikave të shitjes, zgjidhjet ERP dhe mjetet e raportimit për të ofruar një pasqyrë gjithëpërfshirëse të performancës së hotelit tuaj.

2. Rritni aksesin në internet nëpërmjet menaxherit të kanalit

Është shumë e rëndësishme që promovoni hotelin tuaj online dhe të përmirësojë dukshmërinë e tij për të rritur rezervimet.

Një nga mënyrat më efektive është të listoni hotelin tuaj në njërën prej tyre kanale të njohura OTA, të tilla si Booking.com, Airbnb, Expedia, etj.

Këto platforma kanë një bazë të madhe përdoruesish dhe mund t'ju ndihmojnë të zgjeroni shtrirjen tuaj. 

Një mënyrë e mirë për të shpërndarë hotelin tuaj nëpër kanale dhe platforma të shumta është të zgjidhni a Menaxheri i kanalit.

Përveç shpërndarjes me shumë kanale, ai gjithashtu sinkronizon të gjitha informacionet e rezervimit në kohë reale dhe minimizon rezervimet e dyfishta.

hotel-channel-menaxher-veçori-dhe-përfitimet

💡 Këshillë Pro:

OTA SYNCMenaxheri i kanalit ka një lidhje 2-kahëshe që ju lejon të sinkronizoni pa probleme në të gjitha kanalet njëkohësisht për të parandaluar rezervimin e tepërt, të gjitha nga një panel i vetëm.

ota-sync-channel-manager

Ka integrim amtare me tone PMS, që do të thotë se mund të shihni statusin e zënies dhe dhomës në kohë reale, si dhe çdo ndryshim ose përditësim.

3. Rritni Rezervimet Direkte

Renditja e hotelit tuaj në OTA është një mënyrë e shkëlqyer për të rritur praninë e tij në internet, por ata paguajnë një tarifë komisioni.

Kështu, të qenit aktiv në më shumë se një mund të bëhet shpejt mjaft i rëndë. 

Një kundërpeshë efektive është përdorimi Motori i Rezervimeve për të kombinuar kanale indirekte, të tilla si OTA, me kanale të drejtpërdrejta si faqja juaj e internetit.

Në këtë mënyrë, ju mund maksimizoni shtrirjen tuaj të përgjithshme dhe përmirësoni pa komision rezervime direkte.

Motori i Rezervimeve u jep mysafirëve tuaj më shumë fuqi pasi ata mund të bëjnë rezervime direkt dhe të zgjedhin shtesat e dëshiruara, si mëngjesi, vendet e parkimit, etj.

💡 Këshillë Pro:

Nëse vendosni OTA SYNC'S Motori i rezervimit, ju merrni një zgjidhje miqësore për celularin që u ofron miqve tuaj disponueshmërinë dhe tarifat e drejtpërdrejta, mundësitë e shitjes dhe të ndërthurjes, etj.

Në këtë mënyrë, ju mund maksimizoni potencialin e faqes suaj të internetit ndërkohë që ulet varësia nga OTA.

4. Përshtatuni kushteve të tregut

Asgjë nuk qëndron ende në industrinë e mikpritjes, dhe një nga gabimet më të mëdha që mund të bëni është të mos përshtateni.

Mbajini sytë hapur për ndryshimi i trendeve, kushte dhe kërkesa që të mund të veproni sa më shpejt.

Çmimi dinamik mund të jetë një asistent i madh në lidhje me rregullimin e tarifave të dhomave në kohë reale bazuar në faktorë të ndryshëm si:

✨ Kërkesa, 

sezonaliteti

✨ Tendencat e tregut, 

✨ Çmimet konkurruese dhe 

✨ Modelet e rezervimit.

Në varësi të faktorëve të mësipërm dhe të dhënave historike të hotelit tuaj, ju mund të parashikoni se kur kërkesa do të jetë e lartë ose e ulët dhe të vendosni çmimin optimal.

Llojet e zakonshme të çmimeve dinamike

Parimi pas tij është mjaft i drejtpërdrejtë: 

ju Rritje çmimet gjatë periudhave të kërkesës së lartë, të tilla si fundjavat, pushimet dhe sezonet e pikut, dhe ulje ato gjatë periudhave me kërkesë të ulët për të tërhequr më shumë rezervime.

💡 Këshillë Pro:

me OTA SYNC, Ju mund të zbatojnë rregulla të veçanta për periudha dhe stinë të caktuara dhe rregulloni në mënyrë dinamike tarifat e dhomave për të reflektuar ndryshimin e niveleve të kërkesës.

ota-sync-special-regules

5. Diversifikoni rrjedhat e të ardhurave

Të ardhurat tuaja nuk duhet të vijnë vetëm nga rezervimet, por edhe nga opsionet e ndryshme të shitjes, promovimet, ofertat speciale dhe zbritjet.

Këto ëmbëlsira të vogla nuk do t'ju djegin buxhetin, por do t'ju djegin ndihmoni për të tërhequr më shumë mysafirë dhe për të mbajtur të mëparshmit të kthehen.

Për shembull, mund të ofroni opsione dhomash të përmirësuara, shërbime premium ose shtesa, shërbime spa, paketa ngrënieje ose pajisje të veçanta.

Përveç duke gjeneruar më shumë të ardhura, promovimet dhe zbritjet e personalizuara mund të krijojnë marrëdhënie të forta me klientët dhe besnikëri.

💡 Këshillë Pro:

A e dinit se me OTA SYNC, Ju mund të përdorni kode promocionale dhe zbritëse për të thënë "faleminderit" apo për të tërhequr mysafirë të rinj me oferta promocionale?

Këto kode janë plotësisht të personalizueshme, kështu që ju mund të vendosni parametra të ndryshëm, si rezervime të hershme ose oferta të minutës së fundit, etj.

Për më tepër, ju mund të zgjidhni llojin e dhomës dhe planin e çmimeve për të cilin do të zbatohet promovimi, kohëzgjatjen e tij etj.

Ota-sync-promocionale-and-scount-codes

6. Rritni markën tuaj të hotelit

OTA dhe faqja e internetit e hotelit tuaj janë burime të shkëlqyera për ta bërë markën e hotelit tuaj më të dukshëm, por ato nuk duhet të jenë të vetmet.

Do të ishte për të ardhur keq që të mos shfrytëzoni fuqinë e mediave sociale dhe marketingu me ndikim. Ju nuk duhet të jeni aktiv në të gjitha platformat e mediave sociale, por më tepër të përqendroheni në ato ku jeni audiencë të synuar 'jeton'.

Përpiquni të jeni autentikë dhe të prodhoni përmbajtje me cilësi të lartë, të tilla si postime në blog, video, turne virtuale dhe dëshmi të të ftuarve.

Qëllimi juaj kryesor duhet të jetë shfaqni veçoritë unike të hotelit tuaj, komoditetet dhe ofertat.

Përveç kësaj, ju mund të përdorni mediat sociale për të prezantuar oferta dhe promovime speciale të kufizuara me kohë.

💡 Këshillë Pro:

Dëshironi të përfitoni nga marketingu me ndikim? 

OTA SYNC ju mundëson të ndani lehtësisht lidhjen e motorit tuaj të rezervimit me çdo ndikues dhe t'i lini ata të fitojnë një komision të parazgjedhur sa herë që një mysafir bën një rezervim nëpërmjet tyre.

7. Go Mobile

Duke marrë parasysh se pothuajse 50% e të ftuarve rezervoni akomodimin përmes telefonave të tyre celularë, duke pasur një faqe interneti miqësore për celularin është thelbësore.

Për më tepër, të ftuarit e mundshëm dhe të ardhshëm presin që versioni celular të ketë të njëjtat funksionalitete dhe të jetë po aq tërheqës sa faqja e internetit.

Bërja e faqes suaj të internetit miqësore për celularin do të shtojë një përvojë e qetë rezervimi

💡 Këshillë Pro:

OTA SYNC ka një aplikacion suprem celular falas për android IOS

Ky aplikacion përputhet me të gjitha funksionalitetet e versionit PMS në ueb për të menaxhuar të gjitha operacionet në lëvizje.

aplikacioni ota-sync-mobile

8. Rritni përvojën e mysafirëve

Shumica e hapave që kemi mbuluar deri më tani kanë një emërues të përbashkët – përmirësimin e përvojës së mysafirëve. 

Ushqimi për mysafirët tuaj dhe ofrimi i tyre me përvojën përfundimtare të të ftuarve mund të ndryshojë nga shitja e opsioneve mbi komoditetet e dhomës deri te koktejet e mirëseardhjes dhe shportat me fruta.

Megjithatë, duke krijuar një pozitive përvojë të ftuar nuk ka të bëjë vetëm me promovimet dhe dhuratat. 

Para së gjithash, ka të bëjë me sigurimin një përvojë rezervimi të personalizuar dhe të personalizuar.

Përveç një stafi të trajnuar mirë dhe të dobishëm, teknologjia mund të përmirësojë në masë të madhe kënaqësinë e mysafirëve nga para në atë pas qëndrimit.

Mendoni për shërbimet pa kontakt, mesazhet dixhitale, aplikacionet e vetë-shërbimit, etj., si një mjet i shkëlqyeshëm për të përmirësuar përvojën e përgjithshme të mysafirëve.

💡 Këshillë Pro:

Ne kemi krijuar një Aplikacioni i mysafirëve që përshtatet me nevojat e mysafirëve tuaj dhe u jep atyre lirinë për të dizajnuar qëndrimin e tyre përmes shtesave dhe shtesave.

Për më tepër, funksion i automatizuar i mesazheve ju mundëson të dërgoni një sërë mesazhesh të personalizuara në faza të ndryshme të udhëtimit të të ftuarve. 

Nga pikëpamja praktike, kjo do të thotë që ju nuk keni nevojë t'i dërgoni manualisht email secilit mysafir - sistemi do t'i dërgojë ato automatikisht në kohën e dëshiruar.

Ota-sync-automated-message-feature

9. Siguroni të dhënat e mysafirëve

Ironikisht, përparimet teknologjike kanë rritur metodat e sigurisë së të dhënave, por në të njëjtën kohë, ato kanë ofruar një terren pjellor për vjedhjen e identitetit, ndërhyrjen e informacionit të ndjeshëm dhe mashtrimin.

Kështu, zgjedhja e një sistemi të besueshëm dhe të sigurt është një domosdoshmëri kur përpunoni pagesat e rezervimit në internet dhe ruani informacionin e mysafirëve.

Atje jane 3 parametra kyç një sistem i besueshëm duhet të ketë:

 • Përputhshmëria me PCI DSS.
 • Enkriptimi nga fundi në fund.
 • Autentifikimi i sigurt 3D.

Në këtë mënyrë, ju do të ruani besimin e të ftuarve, do të respektoni rregulloret dhe do të ruani informacione të ndjeshme.

💡 Këshillë Pro:

Pagesat OTA takohet standardet më të larta të sigurisë në industri dhe ofron shtresa të shumta sigurie, kështu që ju mund të jeni të sigurt se ne i përpunojmë dhe ruajmë të dhënat tuaja të të ftuarve në mënyrë të sigurt.  

standardet e sigurimit të ota-sinkronizimit

Kriptimi 256-bit SSL transmeton të gjitha të dhënat në mënyrë të sigurtë ndërsa proceset e automatizuara zvogëlojnë rrezikun e mashtrimit, vjedhjes ose gabimeve manuale.

10. Merrni vendime të informuara

Çfarëdo vendimi që dëshironi të merrni në lidhje me operacionet e hotelit tuaj dhe veprimet e ardhshme, gjithmonë, dhe ne me të vërtetë do të thotë gjithmonë, mbështesni atë vendim me të dhëna të vlefshme.

Një nga gjërat më të këqija që mund të bëni është të merrni vendime biznesi bazuar në ndjenjën tuaj të brendshme ose, edhe më keq, të qëndroni jo fleksibël dhe të injoroni ndryshimet.

Përsëri, falë teknologjisë, ju mundeni fitoni njohuri në çdo detaj të vogël të performancës së hotelit, të ardhurave, shkallës së zënies dhe të gjitha metrikat e tjera përkatëse.

Është vetëm me këto analiza që ju duhet të planifikoni lëvizjen tuaj të ardhshme.

💡 Këshillë Pro:

Pasi të regjistroheni për OTA SYNC, do të përfitoni nga analitika e fuqishme dhe raportimi i avancuar i të ardhurave, financave dhe operacioneve në hotel.

Prandaj, ju mund të merrni analitikë të detajuar është:

 • Shkalla e shfrytëzimit
 • Kohëzgjatja e qëndrimit
 • Numri i rezervimeve
 • Mbërritjet sipas kanaleve dhe vendeve, 
 • Raportet e ritmit, etj.
ota-sync-analytics

Për më tepër, ju mund të merrni çdo raport specifik me email në një frekuencë të dëshiruar pa rregulluar manualisht parametrat.

Si të përmirësoni biznesin e hoteleve me OTA SYNC?

Zgjedhja e PMS-së së duhur mund të thjeshtojë dhe lehtësojë operacionet e hotelit në mënyra që ndoshta nuk mund t'i imagjinoni.

Përveç sigurimit të fortë zgjidhje për menaxhimin e hoteleve, PMS ju ndihmon të krijoni një raport më të mirë me të ftuarit tuaj.

me OTA SYNC, ju do të merrni një zgjidhje gjithëpërfshirëse PMS duke u fokusuar në menaxhimi i hotelit dhe përvojën e të ftuarve.

Çfarë e bën zgjidhjen tonë kaq të veçantë?

Bëj futjen në bord në një ditë pa pasur nevojë për ndihmë të jashtme, duke e bërë atë një zgjidhje të shkëlqyer për fillestarët.

✨ Krijo fatura të pakufizuara ku mjeti ynë tërheq të gjitha informacionet automatikisht, kështu që ju duhet vetëm të zgjidhni statusin dhe të futni shërbime shtesë.

✨ Menaxhoni zinxhirët e hoteleve nga një qendër e centralizuar dhe keni një pasqyrë të qartë të banimit, pagesave, etj., në kalendarin tonë të koduar me ngjyra, zvarrit dhe lësho.

Ota-sinkronizimi-qendër-centralizuar

✨ Eksploroni veçori premium si p.sh zgjidhja e menaxhimit të SPA & Wellness për të automatizuar caktimin e takimeve, menaxhimin e klientit dhe shpërndarjen e burimeve.

✨ Lidhu me të gjitha kryesoret portat e pagesës për të pranuar pagesat në internet të mysafirëve në monedha të shumta dhe përmes kanaleve të ndryshme në internet, në dyqan ose celular.

Dhe lista vazhdon.

Gati për të marrë mjetin tonë për një rrotullim?

Filloni provën tuaj falas 14-ditore dhe përmirësoni mënyrën se si e drejtoni hotelin tuaj me përpjekje minimale.

Vazhdoni të mësoni:

13 këshilla se si të përmirësoni shitjet e hoteleve në 2024 [Udhëzues i plotë]

7 Sistemi më i mirë i menaxhimit të hoteleve falas

10 aplikacionet më të mira për mysafirët e hotelit për biznesin tuaj

Postimet e ngjashme
indeks