Si të promovoni hotelin në internet

Si të promovoni hotelin në internet

Me zhvillimin e teknologjisë dhe krijimin e një epoke dixhitale, pa një prani në internet, pak biznese do të kishin ndonjë shans të madh për sukses.

Një nga mundësitë më të njohura për të promovuar hotelet është interneti, i cili është dëshmuar të jetë një mjet shumë efektiv. Prandaj, më poshtë ju sjellim mënyra të dobishme që mund të përdorni për të promovuar akomodimin tuaj.

Webfaqja

Një faqe interneti mund të luajë një rol të rëndësishëm në tërheqjen e më shumë vizitorëve. Duhet të jetë i thjeshtë dhe i lehtë për t'u përdorur, i qartë, i dukshëm vizualisht. Fotot e dhomave të hotelit, videot, si dhe blogjet për përvojat e klientëve, mund të kontribuojnë në vërtetësinë e faqes në internet.

Të kesh një faqe interneti të personalizuar dhe të aksesueshme në çdo pajisje duhet të jetë prioritet.

Megjithatë, edhe nëse është hoteli më i mirë, nëse nuk është i dukshëm dhe i aksesueshëm për njerëzit, ekziston rreziku i rezervimit me konkurrentët.

Ekzistenca e SEO (Optimizimi i motorit të kërkimit) rrit dukshmërinë e hotelit në motorin e kërkimit Google. SEO është procesi i përmirësimit të pozicionimit të një faqe interneti përmes rezultateve të kërkimit. Pra, sa më mirë të renditet faqja, aq më e dukshme do të jetë në motorin e kërkimit Google. Optimizimi i SEO gjithashtu përfshin kërkimin e faqes së internetit me fjalë kyçe, prandaj është e nevojshme që një faqe interneti të plotësojë të gjitha kriteret.

Rrjete sociale

Rrjetet sociale janë aktualisht forma më e popullarizuar e promovimit të çdo biznesi në internet, para së gjithash sepse mundësojnë komunikim të drejtpërdrejtë me klientët dhe vendosjen e një lidhjeje më të fortë dhe më të ngushtë.

Para së gjithash, është e nevojshme t'u ofrohet njerëzve përmbajtje cilësore dhe të ndryshme (për shembull, një zonë e jashtëzakonshme rreth hotelit) që do të tërheqë vëmendjen e tyre, do të plotësojë entuziazmin e tyre dhe madje do të ndajë një përmbajtje të tillë. Duke përdorur reklama me pagesë në Facebook, ju mund të synoni audiencën tuaj sipas vendndodhjes ose moshës. Krijimi i një programi dhuratash dhe besnikërie për mysafirët tuaj besnikë mund të tërheqë mysafirë të mundshëm për të rezervuar dhomën tuaj të hotelit.

Përveç kësaj, Instagram-i si një mjet mund të përdoret për të promovuar hotelet me ndihmën e influencuesve që do të kontribuojnë në rritjen e vizitave në uebsajt, numrin e rezervimeve ose numrin e ndjekësve në rrjetet sociale.

Prezenca në kanalet OTA

Një mënyrë tjetër për të promovuar hotelet në internet është të jesh i pranishëm në kanalet e njohura të shitjeve OTA.

Shfaqja e hoteleve në OTA (Agjencia e Udhëtimit në internet), Të tilla si Booking.com, Airbnb, TripAdvisor dhe të tjerët rrit ndjeshëm dukshmërinë dhe ndërgjegjësimin për ekzistencën e objektit tuaj.

Duke publikuar përmbajtje, të tilla si foto cilësore, rezolucion të mirë dhe përfitime të tjera unike, të cilat mund të gjenden edhe në faqen e internetit të hotelit, ato mund të ngjallin interes më të madh te mysafirët e mundshëm.

Sistemi i Menaxhimit të Pronës – PMS

La Sistemi i Menaxhimit të Pronave si një sistem kontrolli i objekteve hoteliere mund të luajë një rol të rëndësishëm në promovim. Është një nga zgjidhjet më të mira, dhe në të njëjtën kohë është një mënyrë e lehtë për të menaxhuar hotelet dhe objektet.

Me regjistrimin e një mysafiri në hotel krijohen informacionet e nevojshme, si mosha, gjinia, numri i telefonit të të ftuarit, të cilët lidhen automatikisht me softuerin PMS.

Informacioni i mbledhur përdoret për të krijuar një listë e-mail, e cila mund të përdoret për të promovuar ofertat e hoteleve. Domethënë, me dërgimin e zbritjeve speciale, anëtarësimit, programeve të inkurajimit të besnikërisë, kontribuon në kënaqësinë dhe lidhjen më të madhe të mysafirit me hotelin.

Postimet e ngjashme
indeks