Si të rrisni numrin e hoteleve në sezonin e ulët

Si të rrisni numrin e hoteleve në sezonin e ulët

Kërkesa e lartë dhe fluksi i mysafirëve kontribuon në frekuencën e lartë të hotelit, gjë që karakterizon sezonin e pikut. Ndikimi i sezonit mund të ndryshojë, nga lart, përmes stagnimit të tij deri në një rënie të konsiderueshme. Në rast të rënies së sezonit, lufta për të tërhequr mysafirë dhe për të pushuar është e theksuar, ndaj hotelierët duhet të kenë një kuptim të mirë të karakterit sezonal për të optimizuar përfitimin.

Përgatitja për sezonin e ulët i lejon hotelierët të menaxhojnë në mënyrë adekuate kostot dhe të shmangin uzurpimin e ulët dhe fluksin negativ të parasë. Parashikimi i një periudhe të frekuencës së ulët të hoteleve është një hap kyç. Aplikimi i a qasje proaktive i lejon menaxhmentit të përcaktojë me sukses arsyet e rënies së sezonit, të kontrollojë kostot dhe performancën, si dhe iniciativat e mundshme për të ndryshuar uzurpimin e ulët.

Ka shumë mënyra për të rritur numrin e hoteleve gjatë sezonit të vjeshtës. Kryerja e aktiviteteve të marketingut ose nxjerrja në pah e përfitimeve që ofron hoteli juaj është një mënyrë e shkëlqyer për të rritur rezervimet direkte. Këtu janë disa ide për t'ju ndihmuar të filloni.

Programet e besnikërisë

Programet e besnikërisë janë një mënyrë e shkëlqyer për të rritur numrin e mysafirëve të rregullt në hotel. Avantazhi i programeve të tilla është krijimi i lidhjeve dhe marrëdhënieve afatgjata me mysafirë të rregullt.

Përdorimi Sistemi i Menaxhimit të Pronave ju lejon të grumbulloni informacione për mysafirët tuaj, të cilat mund të përdoren për të krijuar një listë emaili. Sistemi i shpërblimeve si zbritjet, bonuset, përfitimet e listave mund të tërheqë më shumë mysafirë, është i mirë për rezervime të përsëritura dhe të ardhura të qëndrueshme. Përveç kësaj, programet e besnikërisë janë një mënyrë e mirë për të ndërtuar identitetin e markës dhe njohjen e hotelit.

Organizimi i eventit

Një periudhë e vitit zakonisht rezervohet për ngjarje biznesi. Marrja me qira e një dhome konferencash, seminare dhe partneriteti me organizatorët mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të promovuar hotelin dhe për shkak të vjeshtës së sezonit, një numër në rritje i rezervimeve. Ju gjithashtu mund të përdorni ngjarjet lokale, manifestimet, festivalet si një mundësi marketingu për të tërhequr mysafirë të rinj.

Një tjetër ide është të organizohen promovime në formën e zbritjeve për ngjarjet lokale, qofshin ato panaire, koncerte, festivale apo koncerte, të cilat mund të rezultojnë në një numër të shtuar rezervimesh.

Politika e zbritjes

Njerëzit në përgjithësi i pëlqejnë zbritjet dhe bëhen zbritje jashtë sezonit. Miratimi i një politike zbritjeje me siguri do të tërheqë më shumë vizitorë në hotel. Ka shumë mënyra për të promovuar që do të rrisin rezervimet tuaja në sezonin e ulët.

Është e mundur të jepen zbritje për grupin e synuar (si grupi, studenti ..), si dhe promovime për qëndrime më të gjata në hotel ose zbritje në një nga restorantet lokale. Aktivitetet në mediat sociale janë një formë e mirë komunikimi me mysafirët e mundshëm, kështu që lidhja me zbritje është një mënyrë e sigurt për frekuencë më të madhe të hoteleve.

Vendosni çmimin

Vjeshta e sezonit sjell me vete një banim të vogël, prandaj hotelierët zakonisht vendosin të ulin çmimin deri në atë masë sa të tërheqin mysafirë.

Çdo hotel ka mysafirët e tij të synuar, të cilët janë të lehtë për t'u përcaktuar gjatë sezonit të pikut. Në atë rast, gjatë përcaktimit të çmimit jashtë sezonit, është e rëndësishme të segmentoni me kujdes grupin tuaj të synuar, i cili në kombinim me tendencat e tjera, siç janë nevojat dhe sjellja e mysafirëve, shërben si bazë për vendosjen e tij më të afërt.

Çmimet duhet të jenë mjaft të ulëta për të qenë tërheqëse dhe tërheqëse dhe mjaftueshëm të larta për të mbuluar kostot.

Investimi në softuerin e hotelit

Për të rritur numrin e rezervimeve nevojitet softueri hotelier, i cili lehtëson ndjeshëm procesin e tërheqjes së mysafirëve në hotel. Ne kemi renditur tashmë Sistemi i Menaxhimit të Pronave si sistemi kryesor për kontrollin e rezervimeve, informacione për check-in dhe check-out të mysafirëve, paraqitjen e dhomës, kontrollin e çmimeve dhe disponueshmërinë. Përveç sistemit të Menaxhimit të Pronës, janë dy softuer kyç për të rritur shitjet dhe të ardhurat Motori i rezervimit Menaxher i kanalit.

Sistemi i rezervimeve në internet ose Motori i Rezervimeve është një sistem për rezervime direkte, pa komision, i cili mundëson sinkronizimin jo vetëm me faqen e hotelit, por edhe me faqen në Facebook. Integrimi i Menaxheri i kanalit me Sistemin e Menaxhimit të Pronave është një nga mjetet më të mira për të rritur shitjet e dhomave të hotelit, i cili lejon që të gjitha kanalet OTA (Online Travel Agency) të jenë në një vend.

Postimet e ngjashme