11 Strategji të provuara për të rritur të ardhurat e hotelit tuaj

11 Strategji të provuara për të rritur të ardhurat e hotelit tuaj

A do të jeni dakord që shumica e udhëtarëve tani favorizojnë thjeshtësinë e bërjes së rezervimeve në internet mbi rezervimet tradicionale personalisht ose telefonike?

Dhe për një arsye!

Rritja e teknologjisë jo vetëm që ka revolucionarizuar mënyrën se si ne rezervojmë udhëtimet dhe akomodimet, por gjithashtu ka hapur mundësi të jashtëzakonshme për hotelet që të përfitojnë nga kjo prirje.

Megjithatë, thjesht të kesh një sistem rezervimi nuk mjafton.

Sfida e vërtetë qëndron në duke maksimizuar ato rezervime për të rritur të ardhurat e hotelit tuaj.

Në këtë artikull, ne do të eksplorojmë 11 strategji të fuqishme që mund të rrisin rezervimet tuaja, por gjithashtu të përmirësojnë përvojat e mysafirëve dhe të optimizojnë operacionet e biznesit tuaj.

Le të zhytemi në!

1. Përmirësoni prezencën dhe sistemet e rezervimit të hotelit tuaj në internet

Imagjinoni se jeni pronari krenar i një hoteli simpatik, i etur për të rritur të ardhurat tuaja.

Sekreti?

Rritja e pranisë tuaj në internet. Ja se si t'i nisni gjërat:

 • Dizajn miqësor për përdoruesit: Krijoni një uebsajt vizual tërheqës dhe miqësor për celularin për t'u kujdesur për mysafirët që rezervojnë nga pajisje të ndryshme.
 • Sistemi i prenotimeve pa probleme: Zbatoni një efikas sistemi i rezervimeve online, duke i lejuar mysafirët të rezervojnë dhoma me vetëm disa klikime.
 • Përmbajtja dinamike: Përditësoni rregullisht faqen tuaj të internetit me imazhe me cilësi të lartë, informacionet më të fundit dhe oferta speciale për të tërhequr vizitorë të përsëritur.

Duke u fokusuar në këto fusha kryesore, ju do të krijoni një platformë tërheqëse në internet që drejton rezervime direkte dhe ju ndihmon të rrisni të ardhurat e hotelit tuaj.

💡 Këshillë profesionale

OTA Sync mund t'ju ndihmojë ta integroni pa probleme Menaxheri i kanalit, PMS, Motori i rezervimitose Përpunimi i pagesave në faqen tuaj të internetit.

Ju gjithashtu mund ta përdorni këtë platformë për të personalizuar miniaplikacionet e ofruara ose për të përdorur API-në për të zhvilluar zgjidhjen tuaj dhe për të thjeshtuar procesin e rezervimit të mysafirëve tuaj.

2. Maksimizoni arritjen në internet me një menaxher kanali

Këtu është një pyetje: a e dini se rritja e rezervimeve të hotelit tuaj mund të jetë e thjeshtë duke përdorur a menaxheri i kanalit?

Ky mjet shpërndan në mënyrë efikase inventarin e dhomës suaj nëpër agjenci të shumta udhëtimi në internet (OTAs) dhe sinkronizon rezervimet me sistemin tuaj të menaxhimit të pronës (PMS) në kohë reale.

menaxherët e kanaleve në shpërndarjen e hoteleve moderne

Një sinkronizim i tillë është thelbësor për ruajtjen e kënaqësisë së klientit dhe qetësisë së funksionimit.

Përfitimet kryesore të përdorimit të një menaxheri kanali

 • Ekspozimi i gjerë: Një menaxher kanali lidh dhomat tuaja me një audiencë më të gjerë duke i renditur ato në OTA të ndryshme si p.sh Booking.com, Expedia dhe TripAdvisor.
 • Sinkronizimi në kohë reale: Kur një dhomë rezervohet në një OTA, disponueshmëria e saj përditësohet automatikisht në të gjitha kanalet e tjera.
 • Rritja e të ardhurave dhe zënies: Duke arritur një grup më të madh të ftuarish të mundshëm, një menaxher kanali kontribuon drejtpërdrejt në rritjen e të ardhurave të hotelit dhe normat më të larta të zënies.

💡 Këshillë profesionale

Ju mund të përdorni OTA Sync'S Lidhja XML Karakteristikat e disponueshmërisë së lidhur për të menaxhuar me efikasitet listimet e pronës suaj nëpër kanale të shumta, duke reduktuar gabimet manuale dhe duke maksimizuar shtrirjen në internet.

Në këtë mënyrë, ju mund të siguroni disponueshmëri dhe çmim të qëndrueshëm, të përmirësoni efikasitetin dhe në fund të rrisni rezervimet tuaja.

3. Oferta Oferta Paketa dhe Promocione

Imagjinoni hotelin tuaj gjatë sezoni jashtë pikut, me dhoma që presin të mbushen dhe hollin më të qetë se zakonisht.

Një nga mënyrat më të mira për ta kthyer këtë është nga duke ofruar paketa tërheqëse dhe promovime.

Këto paketa jo vetëm që përmirësojnë përvojën e mysafirëve, por gjithashtu rrisin prenotimet, duke e bërë hotelin tuaj zgjedhjen më të mirë për udhëtarët.

Strategjitë kryesore për krijimin e paketave tërheqëse

 • Shërbimet e paketës: Ofroni paketa që kombinojnë qëndrime komode me ushqime, trajtime spa ose turne lokale për të inkurajuar qëndrime më të gjata dhe shpenzime më të larta.
 • Promovimet sezonale: Krijo oferta speciale në përputhje me stinët, si një paketë mirëqenieje dimërore me qasje në banjë, për të rritur interesin gjatë muajve më të ngadaltë.
 • Ofertat e synuara: Krijoni paketa artizanale për grupe specifike si çifte, familje ose udhëtarë biznesi për të përmbushur nevojat e tyre unike dhe për ta bërë hotelin tuaj zgjedhjen e preferuar.

💡 Këshillë profesionale

OTA Sync gjithashtu ofron Kodet Promo Oferta & Paketa veçori që ju mundësojnë të krijoni marrëveshje bindëse.

Kjo ju ndihmon të hartoni dhe menaxhoni promovimet në mënyrë efikase, duke nxitur rezervime më të drejtpërdrejta dhe duke rritur të ardhurat tuaja.

4. Përmirësoni përvojat e mysafirëve

Ngritja e përvojave të mysafirëve është thelbësore jo vetëm duke tërhequr vizitorë për herë të parë por edhe duke inkurajuar qëndrime të përsëritura dhe gjenerimin e vlerësimeve pozitive.

Shërbimi i jashtëzakonshëm i klientit dhe komoditetet unike mund ta dallojnë ndjeshëm hotelin tuaj nga konkurrentët.

Këtu janë disa oferta të shpejta idesh se si të arrihet kjo:

 • Shërbim i vëmendshëm, i personalizuar: Çon në nivele më të larta kënaqësie, vlerësime më pozitive dhe një gjasë në rritje për vizita të përsëritura.
 • Cilësimet e personalizuara të dhomës: Zgjedhjet e rregullueshme të ndriçimit, temperaturës dhe jastëkëve i lejojnë mysafirët të përshtatin mjedisin e tyre sipas dëshirës së tyre.
 • Përmirësimet e befasishme: Përmirësoni qëndrimin për të ftuarit besnikë ose për herë të parë, duke krijuar vullnet të mirë dhe duke inkurajuar transmetim pozitiv.
 • Programi i besnikërisë: Shpërblen mysafirët e shpeshtë me përfitime të tilla si zbritje, oferta speciale ose shërbime ekskluzive.

💡 Këshillë profesionale

me OTA SyncMesazhimi i automatizuar i 's Aplikacioni i mysafirëve veçoritë, ju mund të personalizoni dhe thjeshtoni ndërveprimet me të ftuarit, të tilla si dërgimi i emaileve për konfirmimin e rezervimit.

Thjesht shkruani adresën e emailit të mysafirëve tuaj nëse nuk e keni atë, zgjidhni gjuhën e konfirmimit dhe jeni gati për të shkuar.

Këto mjete ndihmojnë në krijimin e përvojave të paharrueshme, duke inkurajuar vizita të përsëritura dhe fjalë pozitive.

5. Optimizoni tarifat e dhomave

Optimizimi i tarifave të dhomave është thelbësor për të maksimizuar të ardhurat e hotelit tuaj. Duke rregulluar çmimet në mënyrë dinamike, ju mund të:

✔️ reflektojnë ndryshimet në kërkesën e tregut,

✔️ qëndroni konkurrues dhe

✔️ përfitoni nga ngjarjet lokale.

Softueri i menaxhimit të të ardhurave mund të ndihmojë të thjeshtojë këtë proces, duke siguruar që strategjia juaj e çmimeve të përputhet me kushtet aktuale të tregut.

Qasjet kryesore për optimizimin e normës:

 • Çmimi dinamik: Përdorni softuerin e menaxhimit të të ardhurave për të analizuar të dhënat e tregut dhe për të rregulluar tarifat e dhomave në kohë reale.
 • Monitoroni konkurrentët: Ndiqni rregullisht strategjitë e çmimeve të hoteleve aty pranë për të qëndruar konkurrues pa e ulur vlerën tuaj.
 • Shfrytëzoni ngjarjet lokale: Rregulloni tarifat tuaja në pritje të ngjarjeve lokale për të rritur ndjeshëm të ardhurat gjatë orëve të pikut.

💡 Këshillë profesionale

Ju mund të përhershme OTA Sync'S Raportet dhe analizat veçori për të analizuar të dhënat, për të vendosur se cilat kanale dhe ku funksionojnë më mirë dhe për të rregulluar tarifat në kohë reale, duke maksimizuar frekuencën.

Plus, me këto veçori, mund të siguroheni që strategjia juaj e çmimeve të jetë gjithmonë në përputhje me kushtet e tregut, duke optimizuar potencialin tuaj të të ardhurave.

6. Organizimi i ngjarjeve dhe konferencave

Pritja e ngjarjeve të tilla si konferenca, dasma dhe tubime në hotelin tuaj mund të rrisë ndjeshëm të ardhurat tuaja dhe të rrisë zënien e dhomave.

Kjo strategji jo vetëm që mbush dhomat, por edhe gjeneron të ardhura shtesë nga shërbimet e kateringut dhe planifikimit të ngjarjeve.

Mënyra efektive për të përfituar nga hapësirat e ngjarjeve të hoteleve

 • Hapësirat e gjithanshme të tregut: Promovoni hotelin tuaj si një vend fleksibël me pajisje të teknologjisë së lartë dhe koordinim profesional.
 • Ofertat e paketave: Ofroni paketa gjithëpërfshirëse të ngjarjeve, duke përfshirë dhënien me qira të ambienteve, furnizim ushqimi dhe akomodim të përshtatura për nevoja dhe buxhete të ndryshme.
 • Promovoni oferta unike: Diferencohuni me shërbime unike si ngjarje tematike, menu ekskluzive të hotelierisë dhe pajisje speciale për festat e dasmave.
 • Shfrytëzoni Partneritetet Lokale: Bashkëpunoni me shitësit vendas për shërbime shtesë, duke përmirësuar ofertat dhe duke nxitur marketingun përmes gojëdhënave dhe promovimeve të kryqëzuara.

💡 Këshillë profesionale

Rritni të ardhurat e hotelit tuaj duke organizuar në mënyrë efikase ngjarje me OTA Sync'S Opsioni i menaxhimit të ngjarjeve.

Ky mjet thjeshton planifikimin dhe ekzekutimin e ngjarjeve, duke siguruar një përvojë të qetë si për organizatorët ashtu edhe për pjesëmarrësit, duke nxitur biznesin e përsëritur dhe duke rritur të ardhurat.

7. Teknologjia e levave

Përfshirja e teknologjisë së përparuar në operacionet e hotelit tuaj mund të spërmirësojnë ndjeshëm përvojën e mysafirëve, duke çuar në rritje të kënaqësisë dhe, rrjedhimisht, të ardhura më të larta.

Këtu janë disa mënyra efektive për të përdorur teknologjinë në hotelin tuaj:

 • Teknologjia e dhomës inteligjente: Pajisni dhomat me sisteme të kontrolluara me zë, termostate inteligjente dhe ndriçim të automatizuar për rehati dhe komoditet të personalizuar.
 • Check-in dhe daljen nga celulari: Zbatoni opsionet celulare për të thjeshtuar procesin e mbërritjes dhe nisjes, duke reduktuar kohën e pritjes dhe duke përmirësuar kënaqësinë e mysafirëve.
 • Analiza e të dhënave: Përdorni analitikën e të dhënave për të fituar njohuri mbi preferencat e klientëve, duke ndihmuar në përshtatjen e shërbimeve dhe optimizimin e strategjive të marketingut dhe ofertat e dhomave.

Kjo qasje jo vetëm që tërheq më shumë klientë, por gjithashtu inkurajon vizitat e përsëritura, duke rritur përfundimisht të ardhurat e hotelit tuaj.

💡 Këshillë profesionale

Ju mund të përmirësoni komoditetin e mysafirëve dhe efikasitetin e stafit duke përdorur OTA Synckarakteristikat e fuqishme të:

 • Pagesat Online integrimi me portat kryesore të pagesave.
 • Gjithëpërfshirës Menaxhimi i dhomës.
 • Efikas Moduli i humbur dhe i gjetur.

Kjo qasje gjithëpërfshirëse siguron ndërveprime më të buta me të ftuarit dhe operacione të optimizuara.

8. Zgjeroni kanalet e marketingut për të zgjeruar shtrirjen e hotelit tuaj

Një mënyrë tjetër, por efektive për të rritur të ardhurat e hotelit tuaj është të përdorni kanale të ndryshme marketingu.

Imagjinoni hotelin tuaj duke fituar shikueshmëri dhe duke tërhequr më shumë mysafirë përmes një qasjeje të larmishme.

Si të arrihet kjo?

👉 Së pari, lplatforma të zakonshme të mediave sociale si Instagram, Facebook dhe Twitter.

Postoni foto me cilësi të lartë, ndani komentet e të ftuarve dhe shpallni promovime speciale. Ky angazhim në kohë reale ndihmon në ndërtimin e marrëdhënieve me të ftuarit e mundshëm.

👉Tjetër, zhvilloni një strategji të fortë marketingu me email.

Dërgoni gazeta të personalizuara rreth ofertave speciale, lehtësive të reja dhe ngjarjeve në hotelin tuaj.

Email-et e përshtatura bazuar në preferencat e vizitorëve mund të nxisin rezervimet e përsëritura.

💡 Këshillë profesionale

Zgjeroni kanalet tuaja të marketingut me OTA Sync'S Mbështetje për shumë gjuhë Karakteristika të ndryshme të integrimit.

Tërhiqni një gamë të larmishme mysafirësh, rritni frekuencën dhe rrisni të ardhurat duke zgjeruar shtrirjen tuaj.

9. Rritni të ardhurat e hotelit tuaj me oferta ushqimesh dhe pijesh me cilësi të lartë

Kur mysafirët mendojnë për një hotel, cila është gjëja numër 1 më e rëndësishme që ata kërkojnë pas komoditetit dhe vendndodhjes së dhomës?

Ju mund të mos më besoni, por ja ku është përgjigja: Ushqimi!

Le të shohim numrat duke marrë parasysh preferencat e ushqimit dhe pijeve në biznesin e akomodimit nga Statista:

akomodime-statistika

Përqendrimi në shërbimet e ushqimit dhe pijeve të hotelit tuaj mund të rrisë ndjeshëm të ardhurat tuaja duke tërhequr mysafirë gjatë natës dhe klientë vendas.

Le të shohim disa praktika të mira që mund t'ju ndihmojnë të arrini këtë:

 • Krijoni përvoja të veçanta të ngrënies: Ofroni menu për shije gustator, darka me tematikë si "Mbrëmja Mesdhetare" ose specialitete sezonale për të krijuar zhurmë dhe për të inkurajuar ndarjen e mediave sociale.
 • Klasat e gatimit pritës: Shfaqni ekspertizën tuaj të kuzhinës me klasa të drejtuara nga kuzhinierët, duke angazhuar mysafirë dhe vendas në një aktivitet të paharrueshëm që inkurajon vizita dhe rekomandime të përsëritura.
 • Kujdesuni për preferencat dietike: Siguroni ushqim me cilësi të lartë me opsione për dieta të ndryshme, duke përfshirë të shëndetshme, vegane dhe pa gluten, për të tërhequr një audiencë më të gjerë dhe për të inkurajuar vizita të përsëritura.

Kjo qasje e veçon hotelin tuaj nga konkurrentët dhe forcon reputacionin e tij si një destinacion kulinarie.

💡 Këshillë profesionale

levave OTA Sync'S Shtesa/Up-Selling veçori për të përmirësuar shërbimet tuaja të ushqimit dhe pijeve.

Këto mjete ju lejojnë të ofroni përvoja të përshtatura të ngrënies dhe të optimizoni çmimet e menusë, duke sjellë të ardhura më të larta.

10. Përmirësimi i efikasitetit operacional për të rritur shërbimin dhe për të ulur kostot

Optimizimi i efikasitetit operacional të hotelit tuaj është çelësi për reduktimin e shpenzimeve të përgjithshme duke ruajtur cilësinë e lartë të shërbimit.

Me fjalë të tjera, menaxhimi efektiv i operacioneve mund të ulë kostot dhe të rrisë produktivitetin e stafit dhe kënaqësinë e mysafirëve.

Tingëllon 'më e lehtë të thuhet sesa të bëhet'? Apo po e mendoni tepër?

Le të shohim mënyra strategjike për të rritur efikasitetin operacional të hotelit tuaj:

 • Drejtoni proceset: Rishikoni dhe thjeshtoni proceset e brendshme duke zbatuar sisteme të integruara të menaxhimit për të koordinuar departamentet në mënyrë më efektive.
 • Trajnimi i stafit: Investoni në programe të rregullta trajnimi për të rritur aftësitë dhe efikasitetin e stafit, duke përmirësuar cilësinë e shërbimit dhe përvojat e mysafirëve.
 • Integrimi i teknologjisë: Përdorni teknologjinë, siç është sistemi i menaxhimit të pronës (PMS), për të automatizuar detyrat rutinë dhe për të reduktuar gabimet njerëzore, duke lejuar stafin të fokusohet në ndërveprimet me mysafirët.

💡 Këshillë profesionale

Ok, e kupton! Duke përmirësuar efikasitetin operacional, ju mund të përmirësoni cilësinë e shërbimit, të zvogëloni kostot dhe të rrisni përfitimin e përgjithshëm.

Le të shohim se çfarë do të thotë kjo nga një këndvështrim praktik.

OTA Sync ofron veçori të përshtatshme që ndihmojnë funksionimin e qetë dhe efikasitetin.

Për shembull:

👉 Me të Regjistri i parasë funksion, ju mund të menaxhoni të ardhurat ditore, depozitat dhe tërheqjet.

👉 Për më tepër, me Mirëmbajtje e automatizuar e shtëpisë, ju mund të merrni raporte automatike të mbajtjes së shtëpisë për t'i njoftuar punonjësit tuaj se kur duhet pastruar çdo dhomë, etj.

11. Inkurajoni Rezervimet Direkte

Rezervimet e drejtpërdrejta janë një rrjedhë vendimtare e të ardhurave për hotelet, shpesh duke dhënë marzhe më të larta fitimi krahasuar me rezervimet e bëra përmes platformave të palëve të treta.

Inkurajimi i mysafirëve për të rezervuar drejtpërdrejt përmes faqes së internetit të hotelit tuaj jo vetëm që redukton varësinë nga agjentët e jashtëm të rezervimit, por edhe rrit kontrollin tuaj mbi përvojën e klientit.

Ja se si të stimuloni në mënyrë efektive rezervimet direkte:

 • Çmimet konkurruese – Ofroni tarifa pak më të ulëta për rezervime direkte përmes faqes së internetit të hotelit tuaj në krahasim me platformat e palëve të treta.
 • Përfitimet ekskluzive – Jepni stimuj ekskluzivë për rezervuesit e drejtpërdrejtë, të tilla si Wi-Fi falas, parkim, mëngjes, përmirësime të dhomave, dalje me vonesë ose pajisje të mirëseardhjes.
 • Shpërblime besnikëri – Zhvilloni një program besnikërie që shpërblen rezervuesit e drejtpërdrejtë me pikë që mund të blihen për zbritje, netë falas ose përfitime të tjera, duke inkurajuar përsëritjen e biznesit dhe duke nxitur një marrëdhënie të drejtpërdrejtë me të ftuarit.

Inkurajimi i rezervimeve të drejtpërdrejta përmes stimujve tërheqës u siguron vizitorëve të ndjehen se po marrin vlerën më të mirë, gjë që është thelbësore për nxitjen e biznesit të përsëritur dhe vlerësimet pozitive.

💡 Këshillë profesionale

përdor OTA Sync'S Rezervime direkte Karakteristikat e kodeve promovuese për të bërë më shumë rezervime direkte.

Në këtë mënyrë, ju mund të reduktoni mbështetjen në platformat e palëve të treta dhe të rrisni të ardhurat tuaja duke kursyer në komisione.

Përfundim

Siç mund ta shihni, rritja e të ardhurave të hotelit tuaj përfshin më shumë se një proces.

Ai përfshin një përzierje të qasjeve strategjike, të tilla si përmirësimi i përvojave të mysafirëve, optimizimi i çmimeve dhe zgjerimi i shtrirjes së marketingut.

Lajmi i mirë është se ka zgjidhje të disponueshme që mund të lehtësojnë trajtimin e shumicës së këtyre strategjive nga një vend i vetëm.

Një zgjidhje e tillë është OTA Sync.

Jeni kurioz se si mund të revolucionarizojë procesin e rezervimit tuaj?

👉 Rezervime pa komision: Zbatimi i OTA Sync Motori i rezervimit për të ofruar kode promocionale dhe zbritje për rezervime të reja, duke kursyer tarifat e komisionit nga portalet e tjera të rezervimeve.

👉 Rregullime të normës në kohë reale: Rregulloni tarifat e dhomave në mënyrë dinamike në përgjigje të kërkesës së tregut për të maksimizuar zënien dhe të ardhurat.

👉 Rritja e dukshmërisë: Sinkronizoni listimet tuaja në shumë OTA për të arritur një audiencë më të gjerë dhe për të tërhequr më shumë vizitorë.

Si të fillojmë?

 1. Shto OTA Sync Motori i rezervimit në faqen tuaj të internetit.
 2. Ofroni kode promocionale për të inkurajuar rezervimet direkte.
 3. Përdorni platformën për të rregulluar tarifat dhe për të menaxhuar inventarin në kohë reale.

A jeni gati?

Përpjekje OTA Sync falas për të maksimizuar të ardhurat tuaja dhe për të përmirësuar rezervimet tuaja duke filluar nga sot!

Postimet e ngjashme
indeks