Si të tërheqni më shumë rezervime direkte [10 këshilla ekspertësh]

Si të tërheqni më shumë rezervime direkte [10 këshilla ekspertësh]

Rezervimet e drejtpërdrejta në internet janë të mahnitshme. 

Klientët rezervojnë dhe paguajnë në faqen tuaj të internetit, duke i bërë gjërat më të lehta për ta. 

Por edhe për ju.

Ju shpenzoni më pak kohë për administratorin, më pak kohë në telefon dhe më pak kohë duke iu përgjigjur emaileve. Rezervimet mund të vazhdojnë të vijnë ndërsa ju bëni atë që bëni më mirë - duke u shërbyer klientëve tuaj.

Ajo që është e mrekullueshme është se është e lehtë për t'u zbatuar brenda hotelit tuaj.

Në këtë udhëzues ne do t'ju tregojmë se si të merrni më shumë rezervime direkte për hotelin tuaj në internet, në mënyrë që të mund të automatizoni rezervimet dhe të kurseni shumë kohë në zhvillimin e shërbimit tuaj.

Çfarë është një rezervim direkt?

Rezervime direkte janë rezervimet që të ftuarit bëjnë drejtpërdrejt pa përdorur një agjenci udhëtimi në internet (OTA) or Çdo tjetër shërbim i palës së tretë

Rezervimet direkte zakonisht bëhen në faqen e internetit të një hoteli ose kanale të tjera të drejtpërdrejta si: 

 • E-mail, 
 • mediat sociale, 
 • nëpërmjet ekipit të shitjeve ose 
 • mjetet e mesazheve si WhatsApp ose Messenger.

Pra, cila është rëndësia e rezervimeve direkte dhe si mund të përfitoni prej saj?

Pse janë të rëndësishme rezervimet direkte?

Ndërsa agjencitë e udhëtimit në internet janë të lehta për t'u përdorur dhe mund të rrisin shikueshmërinë, shërbimet e tyre vijnë me kosto. 

Hotelet, vendstrehimet dhe kampet e sërfit mund të përfitojnë të gjitha nga rezervimet direkte. 

Këtu janë disa përfitime kryesore të rezervimeve direkte të hoteleve:

1. Rritja e të ardhurave duke eliminuar komisionet

Renditja e pronës tuaj në një OTA është falas, por tarifat e komisionit mund të shtohen shpejt, duke filluar nga 15% në mbi 30%. Përqendrimi në rezervime direkte mund të jetë dukshëm rrisni mbrëmjen tuaj në hotel duke shmangur këto tarifa.

2. Kontroll më i mirë mbi përvojën e mysafirit

Kur të ftuarit rezervojnë drejtpërdrejt, ju keni më shumë kontroll mbi përvojën e tyre. 

Ata mund të kontaktojnë drejtpërdrejt ekipin tuaj për çdo rregullim, duke shmangur qendrat e mëdha të thirrjeve të OTA-ve. 

Ju gjithashtu mund të jepni informacion më të detajuar për t'i ndihmuar ata të përgatiten për qëndrimin e tyre.

3. Paraqitni markën tuaj

Rezervimet direkte ju lejojnë të nënvizoni markën tuaj. 

Në faqen tuaj të internetit, ju mund të përdorni imazhet tuaja të markës dhe pronës për t'u dhënë vizitorëve një pamje paraprake të qëndrimit të tyre. 

Kur të ftuarit telefonojnë ose i dërgojnë mesazh ekipit tuaj, është një shans për të treguar cilësinë e shërbimit tuaj.

4. Ofroni një përvojë më të këndshme rezervimi

Inkurajimi i rezervimeve direkte ju lejon të ofroni një përvojë më të mirë dhe më të personalizuar rezervimi. 

Si?

Me motorin tuaj të personalizuar të rezervimit, ju mund të kontrolloni procesin e rezervimit, detajet që grumbulloni gjatë procesit të rezervimit dhe zgjedhjet që mund të bëjnë mysafirët për qëndrimin e tyre, duke përmirësuar kënaqësinë e vizitorëve që në fillim. 

Ky informacion mund të përdoret për komunikim të personalizuar përpara qëndrimit, ndjekje pas qëndrimit dhe përpjekjet e ardhshme të marketingut.

Dallimi midis rezervimeve direkte dhe rezervimeve të platformës së palëve të treta

Dallimet midis rezervimeve direkte dhe platformave të rezervimit të palëve të treta janë:

 • Ata zakonisht kushtojnë më pak hotelet sepse me rezervime direkte ju shmangni komisionet.
 • Rezervimet direkte le hotelet lidheni më personalisht me të ftuar.
 • Hotele mund të ofrojë shitje të larta për mysafirët, duke rritur të ardhurat e tyre.
 • I lejon hotelet të krijoni përvoja të personalizuara si ofertat unike të paketave, duke i bërë mysafirët më të lumtur.
 • Rezervime direkte janë më fleksibël sepse mysafirët merren drejtpërdrejt me hotelin.
 • Rezervime direkte janë më të qëndrueshme krahasuar me rezervimin përmes një platforme udhëtimi online.

Tani, le t'ju udhëzojmë nëpër hapat për t'ju ndihmuar të tërheqni më shumë rezervime direkte për hotelin tuaj.

10 mënyra për të marrë rezervime direkte në hotelin tuaj

1. Ndërtoni një faqe interneti të përgjegjshme dhe miqësore për përdoruesit

Faqja juaj e internetit është thelbësore për t'u treguar miqve se çfarë e bën pronën tuaj unike dhe pse ata duhet ta zgjedhin atë mbi të tjerët.

Sa më e lehtë të jetë aksesi në uebsajtin tuaj, aq më shumë ka gjasa që të merrni rezervime direkte.

Pra, si ta bëjmë atë më tërheqës dhe të përgjegjshëm?

Për ta bërë atë të përgjegjshëm dhe për të marrë më shumë rezervime përmes tij, faqja juaj e internetit duhet të jetë: 

 • e thjeshte, 
 • vizualisht e bukur, 
 • praktike, dhe
 • Mobile-miqësore

Meqenëse shumica e njerëzve në ditët e sotme përdorin telefonat inteligjentë për të kërkuar dhe rezervuar, ky lloj optimizimi i faqes në internet është thelbësor.

Theksoni përmbajtjen e shkëlqyer dhe shërbimin e personalizuar që u ofroni mysafirëve tuaj në mënyrë që ata të kalojnë më shumë kohë në faqen tuaj të internetit. 

Për më tepër, rrisni praninë tuaj duke përdorur platformat sociale dhe duke i bërë ato të dukshme në faqen kryesore, si Facebook dhe Instagram. 

2. Mbajeni të thjeshtë procesin e rezervimit me motorin e rezervimit

Nëse dëshironi që mysafirët të rezervojnë drejtpërdrejt me ju në vend që të përdorin një platformë udhëtimi, ju duhet një sistem rezervimi miqësor për përdoruesit. 

Koha e pyetjeve dhe formularëve të rezervimit ka kaluar prej kohësh.
Ndërsa të ftuarit presin një përgjigje ose konfirmim të rezervimit, ata tashmë janë në një faqe tjetër interneti që ka këtë funksion.

Kjo është arsyeja pse kombinimi i Motori i rezervimit me dizajn të shkëlqyeshëm të faqes në internet është një kombinim fitues për arritjen e një numri të madh rezervimesh direkte.

Këtu janë disa veçori të rëndësishme për t'u kërkuar kur zgjidhni motorin e duhur të rezervimit për pronën tuaj:

 • Me komision ose pa komision: Vendosni midis platformave që marrin një komision për prenotimet dhe atyre që nuk e bëjnë këtë.
 • Konvertuesi i gjuhës dhe i monedhës: Sigurohuni që motori i rezervimit të funksionojë në gjuhë dhe monedha të ndryshme për mysafirët ndërkombëtarë.
 • Metoda e pagesës: Zgjidhni një motor rezervimi që pranon mënyra të ndryshme pagese për t'iu përshtatur preferencave të ndryshme të vizitorëve (si OTA Sync bën).
 • Shkaqet e blerjeve: Kërkoni veçori si mjetet e krahasimit të tarifave dhe integrimin me mjetet e Google si WatchMyRate dhe Get Google për të inkurajuar rezervimet direkte.
 • Karakteristikat e çmimeve inteligjente: Zgjidh një motor rezervimi me veçori të zgjuara të çmimeve që rregullojnë tarifat bazuar në kërkesën dhe tendencat e tregut.

Si mund të ndihmojmë me këtë?

Pro tip:

me OTA Sync'S motor rezervimi ju mund t'u ofroni mysafirëve tuaj opsionin për të parë disponueshmërinë dhe tarifat drejtpërdrejt, së bashku me ofertën speciale për të rritur rezervimet tuaja direkte direkt nga faqja juaj e internetit.

Thjesht zbatojeni atë dhe lidheni atë me faqen tuaj të internetit, vendosni ofertën tuaj dhe informacionin që dëshironi t'u ofroni miqve tuaj dhe jeni gati për të shkuar.

3. Bëni të lehtë riprogramimin e rezervimeve

Të gjithë shqetësohen për ngecjen me diçka që nuk mund ta ndryshojnë. 

Eshte normale. 

Pra, mysafirët tuaj të mundshëm mund të ndihen të shqetësuar për rezervimin e një dhome dhe qëndrimin nëse nuk mund ta riplanifikojnë.

Sot, më shumë rezervime Airbnb, pushime me qira dhe takime shërbimi po riplanifikohen për shkak të sëmundjes, motit ose problemeve të tjera të papritura. 

Nuk është çudi që klientët duan një mënyrë të lehtë për të riprogramuar.

Një nga mënyrat më të mira për ta adresuar këtë është duke shtuar një opsion riprogramimi në formularët e rezervimit. Në këtë mënyrë, klientët e dinë se kanë fleksibilitet dhe nuk duhet të shqetësohen për ndryshimet. 

Nëse ndodh diçka, ata e dinë se mund të mbështeten tek ju, gjë që çon në më shumë rezervime që vijnë për ju.

A nuk është e mrekullueshme?!

Vetëm sigurohuni që ta komunikoni qartë në mënyrë që ata të dinë procedurën nëse rezervimi i tyre duhet të riplanifikohet.

Pro tip:

me OTA SyncSistemi i menaxhimit të pronës, ju mund të gjeni lehtësisht çdo rezervim brenda sistemit tuaj dhe ta riplanifikoni lehtësisht.

Thjesht futni për të modifikuar rezervimin specifik, për të ndryshuar datën dhe konfirmoni ndryshimet.

Kjo do t'ju ndihmojë të përditësoni rezervimet tuaja në asnjë kohë.

Ajo që është e mrekullueshme është se ju mund t'i informoni mysafirët tuaj se rezervimi i tyre është riplanifikuar me sukses përmes emailit direkt brenda aplikacionit.

4. Përdorni fotografi dhe video që nxisin emocione

Sot, të gjithë duan përvoja që janë "të denja për Instagram". 

Detyra juaj është t'u tregoni mysafirëve se si prona juaj mund të krijojë ato skena që jo vetëm duken mirë, por edhe t'i bëjnë ata të duken mirë.

Pra, si ta kthejmë këtë në realitet?

Shfaq imazhe dhe video joshëse të veçorive të veçanta të hotelit tuaj, si: 

 • dhomat, 
 • pamje mahnitëse, 
 • Palestra dhe sallat e lojërave, 
 • Spas dhe pishina, ose 
 • Një tjetër komoditet i madh.

Shënim: Pamjet tërheqëse nuk janë vetëm për pamjen - ato janë thelbësore për të ndezur imagjinatën e mysafirëve tuaj të mundshëm dhe për të formësuar pritshmëritë e tyre për udhëtimin e tyre. 

Gjithçka, duke përfshirë edhe rezervimin, ka të bëjë me emocionet. 

Nëse i përdorni saktë pamjet vizuale, do t'i nxisni emocionet dhe do t'i drejtoni drejt rezervimit.

Ju gjithashtu mund të përdorni formate të tjera që faqet e internetit OTA nuk i mbështesin. 

Për shembull, ofroni turne në dhoma me video, infografikë rreth hartës së hotelit, etj.

Qëllimi është t'u jepni vizitorëve të faqes tuaj të internetit diçka unike, në mënyrë që ata të jenë më të motivuar të rezervojnë me ju.

5. Përfshini shitjet e larta dhe shitjet e kryqëzuara gjatë procesit të rezervimit

Për t'i bërë mysafirët tuaj të vijnë tek ju në mënyrë specifike, përveç të gjitha hoteleve të tjera, duhet t'u jepni atyre diçka shtesë që do t'i bëjë ata të vijnë.

Për ta bërë këtë, duhet t'i lejoni vizitorët të personalizojnë qëndrimin e tyre me shtesa, shitje të reja dhe paketa në motorin tuaj të rezervimit. 

Ju mund të ofroni opsione si: 

 • parkim, 
 • transporti, 
 • leje spa ose palestër, ose 
 • turne gjatë arkës në mënyrë që udhëtarët të mund të zgjedhin atë që u nevojitet. 

Këto shtesa e bëjnë faqen tuaj të internetit të dallohet nga OTA dhe ju ndihmojnë të përmirësoni shitjet për pronën tuaj.

6. Ofroni oferta dhe përfitime ekskluzive për mysafirët e përsëritur

Ofrimi i ofertave dhe përfitimeve speciale për vizitorët e përsëritur është një mënyrë e shkëlqyer për të rritur rezervimet tuaja direkte. 

Pse? 

Sepse mbajtja e klientëve ekzistues është shumë më lirë sesa gjetja e klientëve të rinj. 

Zinxhirët e mëdhenj të hoteleve e kanë bërë këtë prej vitesh.

Pra, pse nuk duhet të bëni?!

Ja se si mund të përfitoni nga kjo qasje:

 • Klientë besnikë bëhuni avokatë, duke iu referuar miqve dhe familjes nëse kujdeseni për ta.
 • Përfitimet luksoze mund të përfshijnë përmirësime falas të dhomave, masazhe dhe trajtime spa, ose opsione të personalizuara për minibar.
 • Marrëveshje ekskluzive mbajeni hotelin tuaj në mendjen e mysafirëve për rezervimet e ardhshme.
 • Ju mund të ofroni zbritje, pagesa falas ose shërbime shtesë kur të ftuarit rezervojnë drejtpërdrejt.
 • Stimujt e personalizuar inkurajojnë rezervimet e përsëritura. 

Mbani mend, përfitimet nuk duhet të jenë të ndërlikuara. 

Edhe një e thjeshtë”anëtarët Vetëm” Norma mund t'i bëjë mysafirët tuaj të ndihen të veçantë.

Pra, përdorni burimet tuaja, ofroni marrëveshje mbresëlënëse dhe shijoni përfitimet e tyre!

7. Levitoni Mediat Sociale

Mediat sociale janë një mënyrë e shkëlqyer për të promovuar markën tuaj dhe për të ndërtuar marrëdhënie me mysafirët ekzistues dhe të mundshëm. 

Përveç ofrimit të ofertave speciale për ndjekësit e mediave sociale, ju mund të tërhiqni vëmendjen dhe të drejtoni trafikun në faqen tuaj të internetit të hotelit duke ndarë përmbajtje interesante në platformat tuaja të mediave sociale. 

Pra, çfarë mund të bëni për këtë?

Këtu janë disa sugjerime që mund t'i zbatoni në rastin tuaj:

Sugjerimi 1. Zgjidhni kanalet e duhura bazuar në demografinë e mysafirëve tuaj dhe krijoni përmbajtje që i argëton ata për të nxitur më shumë rezervime direkte.

Sugjerimi 2. Ndani postimet tuaja në blog, fotot dhe videot e pronës suaj dhe lidheni me faqet përkatëse në faqen tuaj të internetit sa herë që të mundeni. 

Sugjerimi 3. Sigurohuni që të përfshini CTA në profilet tuaja sociale që lidhen me motorin tuaj të rezervimit për një përvojë të qetë.

Sugjerimi 4. Inkurajoni të ftuarit të ndajnë përmbajtje në lidhje me pronën tuaj duke krijuar hashtags dhe duke vendosur spote "Instagrammable" që ata të postojnë foto ose të krijojnë video TikTok. Më pas mund ta rishpërndani përmbajtjen e tyre. 

Sugjerimi 5. Angazhohuni me komunitetin tuaj online dhe herë pas here ofroni oferta speciale ose paketa ekskluzive për ndjekësit tuaj.

Shënim: Merrni parasysh segmentet tuaja të klientëve dhe pikat unike të shitjes kur krijoni postime në mediat sociale për angazhimin më të mirë.

8. Investoni në SEO (Optimizimi i motorit të kërkimit)

Të kesh një faqe për rezervime të drejtpërdrejta nuk është e dobishme nëse vizitorët e mundshëm nuk mund ta gjejnë atë. 

Por, si i bëni ata mysafirë të mundshëm të vizitojnë faqen tuaj dhe të bëjnë rezervime? 

Për të rritur rezervimet tuaja të drejtpërdrejta, duhet të optimizoni faqen tuaj të internetit për motorët e kërkimit duke përdorur teknikat e SEO. 

Ja se si:

 • Zbatoni bazat e SEO: Bëni faqen tuaj të internetit të hotelit tërheqës për motorët e kërkimit si Google, Yahoo dhe Bing. Kjo përfshin zgjedhjen e fjalëve kyçe të duhura në lidhje me hotelin tuaj, krijimin e përmbajtjes cilësore dhe ndërtimin e lidhjeve të mira.
 • Theksoni SEO në vend: Përdorni fjalët kyçe të duhura në faqet tuaja të internetit, duke u fokusuar në hotelin dhe vendndodhjen tuaj. Kjo i ndihmon motorët e kërkimit të gjejnë më lehtë faqen tuaj.
 • Përqendrohuni në SEO jashtë sajtit: Ndërtoni praninë tuaj në internet jashtë faqes tuaj të internetit. Kjo përfshin blogjet e të ftuarve, profilet e mediave sociale dhe platforma të tjera. Mendoni për atë si fjalë dixhitale.
 • Krijoni përmbajtje dixhitale të optimizuar: Synoni për përmbajtje tërheqëse, miqësore për kërkimin dhe për t'u ndarë. Videot, infografikët dhe intervistat mund të ndihmojnë që marka juaj të jetë e paharrueshme.

Një mënyrë e thjeshtë për të rritur dukshmërinë tuaj në faqet e rezultateve të motorit të kërkimit është duke përdorur fjalë kyçe që vizitorët e mundshëm mund të kërkojnë. 

Për shembull, udhëtarët mund të kërkojnë "fjetje dhe mëngjes Romë"Ose"shfletoni dhe qëndroni në Portugali".

Duke krijuar përmbajtje në lidhje me ato fjalë kyçe dhe duke i lidhur ato me ofertën tuaj, mund t'ju ndihmojë të rrisni ndjeshëm rezervimet tuaja direkte nëse e bëni atë siç duhet.

9. Përdorni reklama për të inkurajuar vizitorët të rezervojnë drejtpërdrejt

Plani juaj i marketingut duhet t'i përshtatet audiencës tuaj të synuar.

Për shembull, duhet të dizajnohet për të tërhequr rezervime të reja, vizitorë që kanë qenë në faqen tuaj më parë dhe ata që shpesh përdorin OTA për të rezervuar.

Dhe me mend se cila strategji marketingu ju lejon të arrini secilin prej këtyre grupeve veç e veç?

Reklamat me pagesë në internet.

Mund të ekzekutoni reklama të ndryshme në Google, Facebook, dhe platforma të tjera për t'ju ndihmuar të arrini mysafirët tuaj të mundshëm dhe t'i ndihmoni ata të shohin ofertat tuaja.

Krijoni fushata ose strategji për të rritur shitjet e dhomave të hotelit dhe rezervimet e drejtpërdrejta në uebsajt dhe sigurohuni që ta provoni derisa të gjeni strategjinë që funksionon për ju.

Provoni me audienca të ndryshme, kopje, pamje vizuale, video, CTA, etj, derisa të gjeni formulën fituese për hotelin tuaj.

10. Përdorni Vlerësimet dhe Vlerësimet e Klientëve

A e dini se rreth 80% e udhëtarëve mbështeten në komentet e hoteleve përpara se të rezervojnë dhe një rritje me një pikë në vlerësimin tuaj mund t'i bëjë mysafirët 13.5% më shumë gjasa të zgjedhin hotelin tuaj? 

Rishikimet ndërtojnë besimin dhe ndihmojnë klientët potencialë të ndihen të sigurt në zgjedhjet e tyre.

Këtu janë hapat për ta bërë këtë në mënyrë efektive:

 • Krijoni një seksion të dedikuar në faqen tuaj për dëshmitë e klientëve, vlerësimet dhe çmimet.
 • Sigurohuni që ky seksion të jetë lehtë për t'u parë në të gjithë faqen tuaj, veçanërisht gjatë procesit të rezervimit.
 • Përditësoni rregullisht dhe theksoni reagimet e reja pozitive.
 • Ndani komente të shkëlqyera në mediat tuaja sociale për të rritur reputacionin tuaj.
 • aktive Kërkojuni të ftuarve të lënë komente, ndoshta përmes një emaili të automatizuar pas qëndrimit të tyre.
 • Përgjigjuni komenteve për t'u treguar menjëherë klientëve çështjet e komenteve të tyre.

Mbledhja e komenteve është e rëndësishme për të marrë më shumë rezervime direkte. Vizitorët ndihen më të sigurt për të rezervuar kur shohin se të tjerët kishin një qëndrim të mirë. 

Megjithatë, vetëm 22% e të ftuarve lënë një koment vetë, sipas SalesCycle. 

Pra, do t'ju duhet të kërkoni rishikime.

Lajmi i mirë është se nëse kërkoni një rishikim, 80% e të ftuarve do ta lënë një të tillë.

Sigurohuni që ta bëni menjëherë pasi të ftuarit tuaj të largohen për ta bërë më të lehtë rishikimin.

Rritni rezervimet tuaja direkte me OTA Sync

Reduktimi i varësisë nga OTA dhe rritja e rezervimeve direkte mund të përmirësojë të ardhurat dhe fitimet e pronës suaj.

Dhe me mjete të shkëlqyera që mbështesin operacionet tuaja, e bën më të lehtë menaxhimin e biznesit tuaj dhe dërgimin e rezervimeve automatikisht.

Ketu, OTA SyncMotori i rezervimit mund të ndihmojë.

OTA SyncSoftueri i motorit të rezervimit dhe menaxhimit të pronës ju lejon të thjeshtoni të gjitha rezervimet tuaja dhe të menaxhoni listat, detyrat, financat dhe komunikimet me të ftuarit nga një vend.

Përveç ofrimit të motorit të rezervimit të plotë, OTA SYNC ju ofron zgjidhje të fuqishme të menaxhimit të mysafirëve në mënyrë që të mund të automatizoni procesin e plotë të menaxhimit të hotelit.

Gjithashtu, Motori ynë i Rezervimeve është përshtatur plotësisht me versionin celular, me integrim të lehtë dhe të shpejtë, dizajn modern dhe për të gjitha llojet e akomodimit.

Jeni të interesuar ta provoni?

Regjistrohu për OTA Syncprovë e lirë për të zbuluar se si mund t'ju ndihmojë të tërheqni më shumë rezervime direkte në hotelin tuaj dhe të rrisni të ardhurat tuaja.

Postimet e ngjashme
indeks