Sistemi POS i hoteleve – Gjithçka që duhet të dini

Sistemi POS i hoteleve – Gjithçka që duhet të dini

Bizneset në industrinë e mikpritjes duhet të përshtaten për të qëndruar konkurrues dhe për të përmbushur kërkesat e klientëve. 

Një sistem i fuqishëm dhe efikas hotelier POS është thelbësor për arritjen e këtij qëllimi. 

Nëse po mendoni të investoni në një ose thjesht dëshironi të mësoni më shumë rreth veçorive dhe përfitimeve të përdorimit të tij, ne ju dëgjojmë.

Lexoni në mësoni më shumë rreth sistemit POS të hotelit dhe mënyrat se si mund të automatizojë operacionet tuaja.

Çfarë është një sistem POS hoteli?

Sistemi POS i Hoteleve (Sistemi i Pikave të Shitjes) është softuer që riorganizon dhe menaxhon transaksionet në hotele dhe biznese të tjera mikpritëse, si restorante, kafene, bare dhe dyqane dhuratash. 

Kjo ju lejon të menaxhuar inventarin, përpunoni porositë e të ftuarve dhe gjurmoni shitjet dhe të ardhurat. 

Për më tepër, ajo menaxhon rezervimet e mysafirëve, rezervimet dhe aspekte të tjera të funksionimit të hotelit. 

Për shembull, nëse mysafiri juaj ka rezervuar disa nga shërbimet ose komoditetet e hotelit tuaj, sistemi POS do të shtojë automatikisht çdo blerje në faturën përfundimtare.

Kështu, mysafiri mund të paguajë për të gjitha shërbimet me pagesë gjatë daljes.

Për më tepër, një sistem POS mund të jetë i vlefshëm njohuri rreth modeleve të shitjeve dhe preferencat e mysafirëve, duke rritur të ardhurat tuaja.

8 Përfitimet kryesore të sistemeve POS të hoteleve

✨ Efikasitet i përmirësuar – Klientët mund të bëjnë shpejt dhe me lehtësi porosi dhe stafi juaj mund t'i përpunojë ato në mënyrë më efikase. 

Nje rezultat? Kohë më të shkurtra pritjeje dhe një përvojë e përgjithshme më e mirë e klientit.

✨ Porositë e sakta –  Sistemet POS të hoteleve ndihmojnë në eliminimin e gabimeve njerëzore gjatë futjes së porosive, duke rezultuar në porosi më të sakta dhe klientë më të lumtur.

✨ Menaxhimi i inventarit – Ju ndihmon të gjurmoni nivelet e inventarit, të monitoroni nivelet e stokut dhe të automatizoni proceset e porositjes për të siguruar që restorantit ose dyqanit të mos i mbarojnë kurrë artikujt e njohur.

✨Raportimi dhe analitika – Ju lejon të gjeneroni raporte mbi shitjet, inventarin dhe kostot e punës, të cilat mund t'ju ndihmojnë të merrni vendime të informuara për personelin dhe çmimet.

✨ Pagesa më të shpejta – Vizitorët mund të paguajnë lehtësisht për porositë e tyre duke përdorur mënyra të ndryshme pagese, duke përfshirë kartat e kreditit dhe debitit, pagesat me celular dhe më shumë.

✨ Siguri e rritur – Sistemet POS mund të ndihmojnë në parandalimin e mashtrimit dhe vjedhjes duke gjurmuar pagesat dhe duke monitoruar fluksin e parave.

✨ Sinkronizimi në kohë reale – Sinkronizon informacionin në kohë reale nëpër pajisje të shumta në mënyrë që i gjithë stafi të mund të qaset në të njëjtat të dhëna. 

✨Mundësi të jashtëzakonshme – Ju mundëson të nënvizoni produkte ose shërbime shtesë që të ftuarit mund të jenë të interesuar t'i blejnë, duke çuar në rritjen e të ardhurave dhe një përvojë më të mirë të klientit.

Klasifikimi kryesor i sistemeve POS

Edhe pse ka shumë mënyra për të ndarë dhe kategorizuar sistemet POS, të gjitha ato ndahen në dy kategori kryesore: sistemet tradicionale, të njohura gjithashtu si sisteme POS të bazuara në trashëgimi ose sisteme në premisë, dhe ato të bazuara në cloud.

Sistemet tradicionale POS ruajnë të dhëna në një server lokal, kërkojnë një investim të konsiderueshëm dhe nuk janë mjaft fleksibël për t'u përditësuar me veçori të reja. 

Nga ana tjetër, sistemet e bazuara në cloud përdorin teknologjinë cloud për të ruajtur dhe përpunuar të dhëna, dhe ju mund t'i aksesoni ato nga kudo me një lidhje interneti.

Për më tepër, ato janë më kosto-efektive pasi nuk keni nevojë të investoni në pajisje të rënda. 

5 Llojet e Sistemeve POS të bazuara në funksionalitete

Në varësi të funksionalitetin e tyreSistemet POS gjithashtu mund të ndahen në kategoritë e mëposhtme:

  • Sistemet bazë POS – Kujdesuni për bizneset e vogla dhe ofroni veçori të tilla si menaxhimi i inventarit, gjurmimi i shitjeve dhe raportimi bazë.

Për shembull, ata lejojnë menaxherët e hoteleve menaxhoni tabelat dhe mbani gjurmët nga cilat tavolina janë të zëna dhe për sa kohë.

  • Sistemet POS të ndërmarrjeve –  Ofroni veçori të avancuara të raportimit dhe analitikës dhe mbështesni lloje dhe monedha të shumta pagesash, së bashku me mbështetje shumëgjuhëshe.

Nëse një hotel ka shumë restorante, bare ose pika të tjera ushqimore dhe pijesh, ai mund të përdorë këtë lloj POS për të menaxhoni të gjitha nga një platformë e vetme, duke përfshirë menaxhimin e menysë, përpunimin e porosive, etj.

  • Sistemet e integruara POS – Siguroni integrime me aplikacione të tjera softuerësh biznesi si kontabiliteti ose CRM, duke ofruar njohuri më gjithëpërfshirëse mbi operacionet e biznesit.

Për shembull, nëse një mysafir porosit një lloj të caktuar vere, hoteli mund ta përdorë atë informacion për të rekomanduar verëra të ngjashme në të ardhmen.

  • Sistemet mobile POS - Lejo që transaksionet të kryhen në pajisje celulare, të tilla si tabletët dhe telefonat inteligjentë.

Le të themi se të ftuarit tuaj janë buzë pishinës dhe duan një pije. 

Me POS celulare, ata nuk duhet të shkojnë në një restorant apo bar sepse stafi mund të marrë porosi dhe proceset e pagesave në vend.

  • Kioska të vetë-shërbimit – Lejoni mysafirët të bëjnë porositë e tyre dhe të paguajnë për blerjet e tyre pa ndihmën e një arkëtari.

Për më tepër, ju mund t'i përdorni ato për hyrje dhe dalje të vizitorëve, duke i lejuar të ftuarit të anashkalojnë tavolinën e pritjes dhe përfundojnë këto procese në mënyrë të pavarur

Ju gjithashtu mund t'i shfaqni ato në zona me trafik të lartë si hollet e hoteleve dhe të shfaqni përmbajtje informative si hartat, pajisjet e hotelit ose oraret e ngjarjeve. 

9 tipare që duhet të ketë të një sistemi POS hoteli

Meqenëse sistemet POS vijnë në shumë forma dhe madhësi, është e rëndësishme të kontrolloni se cilat veçori dhe funksionalitete ju nevojiten në hotelin tuaj.

Përveç funksioneve bazë, si faturimi dhe faturimi, ekzistojnë veçori të tjera duhet t'i kushtoni vëmendje.

1. Zbatimi dhe përdorimi i lehtë 

E gjithë pika e përdorimit të një sistemi POS është automatizimi i detyrave dhe proceseve specifike. Prandaj, POS-i juaj duhet të jetë i lehtë për t'u zbatuar në mënyrë që trajnimi i stafit të mos marrë shumë kohë. 

Për më tepër, ai duhet të jetë intuitiv dhe miqësor për përdoruesit, duke lejuar stafin dhe mysafirët tuaj ta përdorin atë lehtësisht.

2. Menaxhimi i inventarit

Një sistem i mirë POS duhet t'ju lejojë këtë gjurmoni nivelet e inventarit për artikujt e menysë dhe produkte të tjera, duke e bërë më të lehtë porositjen dhe rimbursimin e artikujve kur është e nevojshme.

Në këtë mënyrë, ju do të shmangni mbarimin e një produkti.

3. Përpunimi i Pagesave

POS duhet të mbështesë një shumëllojshmëri mënyrash pagese, duke përfshirë kartat e kreditit dhe të debitit, pagesat me celular dhe kartat e dhuratave.

Sistemet më të avancuara POS ju lejojnë gjithashtu të menaxhoni dhe ndani faturat. 

Ky funksion është i dobishëm kur keni një grup të ftuarish që hanë së bashku, të cilët duan të ndajnë faturën ose nëse dy persona ndajnë dhomën, por njëri prej tyre del më herët dhe dëshiron të paguajë vetëm pjesën e tyre të faturës.

💡 Këshillë Pro:

Pagesat OTA është një portë pagese plotësisht e integruar që përdor automatizimin për të përpunuar menjëherë transaksionet me një klik të vetëm. 

Ai lidhet me të gjitha portat kryesore të pagesave, duke ju lejuar të pranoni pagesat në internet të mysafirëve monedha të shumta dhe përmes kanaleve të ndryshme, duke përfshirë në internet, në dyqan ose celular.

4. Masat e Sigurisë

Duke marrë parasysh që një POS merret me informacione shumë të ndjeshme të të ftuarve, patjetër duhet t'i kushtoni vëmendje masat e sigurisë për të shmangur rrezikun e mashtrimit, vjedhjes etj. 

Kështu, kontrolloni për mundësitë e tij të vërtetimit, enkriptimin dhe përditësimet e rregullta të softuerit.

💡 Këshillë Pro:

OTA SYNC is PCI DSS dhe PSD2 në përputhje dhe mbron biznesin tuaj kundër mashtrimit të pagesave me kartë me vërtetimin 3D Secure për të gjitha transaksionet në internet.

Për më tepër, kriptimi SSL 256-bit transmeton të gjitha të dhënat në mënyrë të sigurt dhe shtesë tokenizim opsionet do të thotë OTA SYNC nuk ruan të dhënat tuaja të papërpunuara.

5. Programet e Besnikërisë

Ju duhet të jeni në gjendje të kombinoni POS-in tuaj me programet e besnikërisë për të nxitur besnikërinë e klientit duke ofruar shpërblime dhe zbritje për klientët e përsëritur.

Për shembull, ju mund të ofroni check-in dhe dalje me vonesë, një natë shtesë falas, një përmirësim falas të dhomës së hotelit, shërbim falas në dhomë, etj. 

Në këtë mënyrë, ju mund të krijoni një qasje të përqendruar te klienti dhe t'i nxisni klientët të shpenzojnë më shumë duke nxitur besnikërinë e klientit.

6. Menaxhimi i Marrëdhënieve me Klientin (CRM)

Pasja e një veçorie CRM ju mundëson të ruani të dhënat e klientit dhe të komunikoni me ta nëpërmjet postës elektronike ose sistemeve të tjera të mesazheve.

Për më tepër, qasja në të dhëna të tilla mund të rrisë dhe personalizoni përvojën e të ftuarit dhe bëni fushatat tuaja të marketingut më të përshtatura dhe, për rrjedhojë, më efikase.

💡 Këshillë Pro:

Me veçorinë e tij të automatizuar të mesazheve, OTA SYNC ju mundëson të dërgoni emaile automatike pas rezervimit, para mbërritjes, pas nisjes dhe urime ditëlindjen.

Për më tepër, mund të përdorni kode promocionale dhe zbritëse për të thënë "faleminderit" ose për të tërhequr mysafirë të rinj me oferta promocionale.

7. POS e gatshme për celular

Sistemet mobile POS eliminojnë nevojën për një terminal të palëvizshëm, duke lejuar stafin tuaj të shërbejë mysafirët nga kudo në hotel.

Përveç kësaj, ju mund të zvogëloni nevojën për pajisje të kushtueshme.

💡 Këshillë Pro:

OTA SYNC vjen me një të dobishëm app celular që mbështet iOS dhe Android, duke i mundësuar stafit dhe mysafirëve tuaj të bëjnë detyra, kërkesa dhe transaksione në lëvizje.

8. Raportimi dhe Analiza

Sistemet POS duhet të jenë në gjendje të gjenerojnë të detajuara raporte mbi shitjet, inventarin dhe të tjera metrikat kryesore për t'ju ndihmuar të merrni vendime të informuara në lidhje me operacionet dhe strategjinë.

9. Integrimet

Është thelbësore që një POS hoteli të ketë opsione integrimi pasi kjo e lejon atë të punojë me sisteme të tjera për të përmirësuar funksionalitetin dhe për të përmirësuar operacionet e ndryshme të hotelit.

Kështu, ju mund të lidhni POS-in tuaj me platforma të ndryshme të kontabilitetit, CRM dhe platforma të tjera. 

Megjithatë, një nga më të rëndësishmet integrimet është ai me sistemet e menaxhimit të pronës hoteliere (PMS) sepse mundëson integrimin pa probleme të të dhënave dhe transaksioneve të klientëve.

💡 Këshillë Pro:

Përveç ofrimit të integrimeve me OTA të ndryshme, CRM, softuer automatizimi, etj., OTA SYNC gjithashtu ka integrime me:

  • Sisteme të shumta pagesash, Të tilla si Shirit, PayPal, FlutterWave, etj.
  • Sistemet POS, si Octopos, eBar, Allegra, Aria etj.

Si ndryshojnë një PMS dhe një POS?

Një PMS dhe një POS janë dy lloje të ndryshme softuerësh në industrinë e mikpritjes. 

Ndërsa të dy sistemet janë thelbësore për menaxhimin e operacioneve të një hoteli, ato kanë qëllime dhe funksione të ndryshme.

Një PMS menaxhon rezervimet, rezervimet, operacionet e tavolinës së pritjes, mbajtjen e shtëpisë dhe kontabilitetin. 

Kështu, shërben si sistemi kryesor i menaxhimit për hotelet që përdorni për të menaxhuar të dhënat e vizitorëve, tarifat e dhomave, oraret e mbajtjes së shtëpisë dhe më shumë.

Për më tepër, ju ndihmon të përmirësoni shërbimin ndaj klientit, të rrisni efikasitetin operacional dhe të menaxhoni proceset e kontabilitetit si faturimi dhe menaxhimi i te ardhurave.

hotel-pos-sistemi

Një sistem POS, nga ana tjetër, menaxhon transaksionet që ndodhin në departamente të ndryshme hotelerie. 

Në mënyrë tipike, ju do të përdorni një sistem POS në restorante, bare, dyqane dhuratash dhe zona të tjera ku klientët bëjnë blerje. 

Ai lejon stafin tuaj të përpunojë porositë, të menaxhojë inventarin dhe të gjurmojë pagesat. 

Për më tepër, ju ndihmon të thjeshtoni operacionet e hotelit tuaj, të përmirësoni saktësinë e porosive dhe t'i ofroni një përvojë më të mirë klientit.

Ndërsa sistemet PMS dhe POS kanë funksione të ndryshme, ju mund t'i integroni ato për të shkëmbyer të dhëna dhe për të ofruar një pamje më të plotë të operacioneve të një hoteli.

Bonus: 4 Top Sistemet POS të Hoteleve

Si një kënaqësi e veçantë, ne do të ndajmë 4 sistemet kryesore POS të hoteleve, duke ofruar funksionalitete dhe zbatim të ndryshëm:

1. OTA SYNC - Një gjithçka në një PMS i bazuar në cloud centralizimi i operacioneve të përditshme të hotelit, faturimit dhe faturimit.

Megjithëse nuk është një POS, ai përfshin integrime me sisteme të ndryshme POS, zgjidhje ERP dhe mjete raportimi për të ofruar një pasqyrë gjithëpërfshirëse të performancës së hotelit.

2. Invu POS – Një sistem i bazuar në renë kompjuterike për bizneset e mikpritjes dhe shërbimeve ushqimore, si restorante, kafene dhe bare. 

Ai ofron veçori të tilla si menaxhimi i tabelave, gjurmimi i inventarit, raportimi në kohë reale, menaxhimi i klientit dhe menaxhimi i punonjësve.

3. Lightspeed – Një platformë POS dhe e-commerce e bazuar në cloud për bizneset me pakicë dhe mikpritje. 

Ai ofron një zgjidhje të plotë të menaxhimit të biznesit, duke përfshirë menaxhimin e inventarit, CRM, kontabilitetin dhe analitikën.

4. Sheshi POS – Një sistem përpunimi i pagesave dhe lexues kartash celulare për bizneset e vogla. 

Ai ofron një sërë veçorish për të ndihmuar në menaxhimin e shitjeve, inventarit dhe informacionit të klientit.

Duke It Up

Një sistem POS hoteli është një mjet vendimtar për bizneset në industrinë e mikpritjes, duke ju lejuar të:

  • Organizoni operacionet, 
  • Menaxhoni inventarin dhe 
  • Përmirësoni përvojën e klientit. 

Kur zgjidhni një sistem POS hoteli, sigurohuni që të keni parasysh nevojat tuaja specifike të biznesit, sjelljen e klientit, sigurinë dhe opsionet e nevojshme të integrimit.

Dhe nëse ende po kërkoni një zgjidhje të besueshme, ne ju sugjerojmë OTA SYNC. 🚀

Si kombinohet një sistem POS hoteli me OTA SYNC PMS?

OTA SYNC është një zgjidhje gjithëpërfshirëse e PMS që thjeshton operacionet e përditshme dhe detyrat e përsëritura dhe të zakonshme.

Përveç ofrimit të veçorive standarde të PMS, si p.sh Menaxheri i kanalit Motori i rezervimit, për të automatizuar operacionet e përditshme dhe për të zgjeruar shtrirjen tuaj, OTA SYNC ju mundëson të lidheni me sisteme të ndryshme POS dhe:

🔥 Krijo fatura në 2 klikime me sistemin që tërheq të gjitha informacionet automatikisht, kështu që ju vetëm duhet të zgjidhni statusin dhe të futni shërbime shtesë nëse është e nevojshme.

🔥 Bëni operacione të avancuara të faturës dhe ndani dhe bashkoni sipas artikullit, dhomës, mysafirit, shumës, etj.

🔥 Do Fiskalizimi dhe kanë komunikim të automatizuar me taksat e qeverisë dhe makineritë fiskale dixhitale.

🔥 Merrni një pasqyrë e arkës në fillim dhe në fund të ditës dhe shikoni të ardhurat, depozitat, tërheqjet, etj.

🔥 Ndiqni të gjitha shpenzimet tuaja në pronë në mënyrë që të dini të ardhurat tuaja aktuale neto.

🔥 Qasuni në veçoritë Premium, të tilla si zgjidhja e menaxhimit të SPA & Wellness, e cila ju mundëson të planifikoni takime, të menaxhoni klientët dhe të shpërndani burime.

🔥 Lehtë vendosin taksa të ndryshme specifike për tregje të ndryshme.

Dhe shumë më tepër.

Të joshur për të provuar OTA SYNC?

Regjistrohu për OTA SYNC falas sot dhe shfrytëzoni të gjitha përfitimet e një integrimi të fuqishëm POS dhe PMS.

Vazhdoni të mësoni:

7 Sistemet më të mira të menaxhimit të hoteleve falas

Çfarë është një sistem i menaxhimit të të ardhurave të hotelit dhe si funksionon ai?

Çfarë është Sistemi i Menaxhimit të Pronës në një Hotel – Udhëzuesi i fundit

Postimet e ngjashme
indeks