Smoobu vs. Guesty – cilin të zgjidhni?

Smoobu vs. Guesty – cilin të zgjidhni?

Kur bëhet fjalë për menaxhimin e shtëpive me qira të pushimeve, shumë opsione janë të disponueshme në treg. 

Gjithsesi, gjërat bëhen të njëtrajtshme më sfiduese nëse jeni i ri në menaxhimin e qirave për pushime.

Dy zgjidhje të njohura që ndoshta keni hasur janë Smoobu dhe Guesty.

Të dyja ofrojnë një gamë të gjerë karakteristikash për të përmirësuar operacionet tuaja dhe për të rritur rezervimet tuaja.

Lexoni ndërsa i hedhim një vështrim më të afërt Duel Smoobu vs Guesty dhe krahasoni të gjitha detajet e mprehta.

Le të zhytemi në!

Smoobu: Përmbledhje

smoobu-faqja kryesore

Smoobu është një qira afatshkurtër dhe me pushime softuer për menaxhimin e pronës (PMS) që përfshin një gamë të gjerë karakteristikash dhe funksionesh:

 • Menaxheri i kanalit
 • Motori i rezervimit
 • Sinkronizimi i tarifave
 • Sistemi i rezervimeve
 • Komunikimi për mysafirët, Shqyrtime dhe Udhëzues
 • Modele të automatizuara
 • Statistikat & KPI, etj.

Prandaj, Smoobu ndihmon pronarët e pronave lehtësojnë dhe automatizojnë operacionet e përditshme, nga rezervimi mbi çmimin dhe sinkronizimi i të dhënave deri te komunikimet me të ftuarit.

Përveç kësaj, ju mundëson gjithashtu krijoni faqe ose faqe interneti me qira për pushime dhe përfshini të gjitha informacionet dhe fotot përkatëse.

Smoobu është i bazuar në cloud, por gjithashtu ka një aplikacion celular për Android. 

Për më tepër, mundeni integroni Smoobu me shumë aplikacione kategorizuar si pagesa, çmime inteligjente, check-in në internet, bravë inteligjente, etj.

Ju mund të merrni akses në API të ndryshme në varësi të rastit të përdorimit.

Smoobu: Karakteristikat kryesore

Mund të përdorni dhe të vendosni veçoritë e Smoobu nga një panel i centralizuar, duke ju mundësuar aksesin në të gjitha veçoritë dhe funksionalitetet.

smoobu-veçoritë

Sidoqoftë, në varësi të planit tuaj të çmimeve, ju nuk do të jetë në gjendje t'i caktojë dhe modifikojë të gjitha. 

Karakteristika të tilla si Menaxheri i kanalit, Komunikimi, Sinkronizimi i çmimeve, Modelet e personalizuara, Menaxhimi i të ftuarve, etj., ofrohen vetëm në planet Premium.

Duke u kthyer pult – Ka një plan urbanistik të pastër dhe miqësor për përdoruesit.

smoobu-pult

Në anën e djathtë, mund të shihni funksione të tilla si Kabina, Kalendari, Rezervimet, Mesazhet, etj.

Le të kontrollojmë ato kryesore në më shumë detaje.

1. Sistemi i Rezervimeve

1.1. Kabinë

Kabina e kabinës, siç mund të sugjerojë emri, ju pajis me informacionin më të rëndësishëm, duke përfshirë frekuencën dhe tarifat e tjera të ndryshme, KPI-të dhe furnizimin e aktivitetit.

smoobu-kabinë

Ju mund të ndryshoni kornizën kohore dhe të vëzhgoni matjet e zënies nga viti i kaluar në tjetrin.

1.2. Kalendari

Opsioni Kalendari ju mundëson të shihni të gjitha pronat tuaja në një vend.

smoobu-kalendar

Për më tepër, ju mundëson të ndryshoni dhe vendosni parametrat e çmimeve, duke përfshirë tarifat e pastrimit dhe kohëzgjatjen e uljes së qëndrimit.

1.3. Rezervimet

Sistemi i rezervimit është plotësisht i integruar me të gjitha mjetet e Smoobu, duke ju mundësuar:

 • Zgjidhni midis rezervimeve të thjeshta ose rezervimeve paraprake, 
 • Shtoni shërbime ose ngjarje shtesë,
 • Përcaktoni qëndrimet minimale në varësi të sezonit, etj.

Përveç kësaj, nëse integroheni Smoobu's Booking Engine iframe në faqen tuaj aktuale, mund të merrni rezervime pa komision.

1.4. Komunikimet e Vizitorëve

Paneli ofron gjithashtu një kuti hyrëse të unifikuar ku mund të shihni dhe t'u përgjigjeni mesazheve nga të gjitha kanalet.

Për më tepër, ju mund të krijoni shabllone të personalizuar të mesazheve me mbajtëse vendore dinamike dhe dërgojini ato automatikisht te të ftuarit tuaj.

Për të rritur kënaqësinë e mysafirëve, mund ta aktivizoni check-in në internet dhe jepini mysafirëve tuaj të gjitha informacionet përkatëse, të tilla si udhëzimet për check-in, kredencialet Wi-Fi, etj.

Përveç fushave standarde për të plotësuar, si emri dhe informacioni i kontaktit, gjinia dhe kombësia, mund të krijoni edhe fusha të personalizuara, të tilla si nënshkrimet elektronike, shtimi i skedarëve, etj.

2. Menaxher i kanalit

Sinkronizon të gjitha portalet tuaja të rezervimit në kohë reale duke ju lejuar të përcaktoni çmimin bazë. 

Veç sinkronizimi i normës, ju mund të merrni me qira pronën tuaj si një njësi dhe nën-njësi të veçanta.

Menaxheri i kanalit të Smoobu integrohet me portalet kryesore të rezervimeve si p.sh AirBnb, Booking.com, Vrbo, FeWo Direkt, Expedia, etj.

3. Statistikat & KPI

Jepni njohuri për metrikë të ndryshëm: numrin e rezervimeve, shkallën e zënies, të ardhurat nga ndarja, shpërndarjen e portalit ose normat e anulimit, etj.

Për më tepër, ju mund të shkarkoni rezervimet tuaja si Excel, PDF ose CSV.

smoobu-statistika

4. Ndërtues i faqes në internet

Një ndërtues faqesh interneti pa kod që ju ndihmon gjeneroni uebsajtin tuaj të përgjegjshëm duke ngarkuar fotot e pronës suaj dhe duke shtuar vendndodhjen dhe detajet e përshkrimit.

Në këtë mënyrë, ju gjithashtu mund të aktivizoni pagesat tuaja në internet.

çmimi

Smoobu ka 1 plane Falas dhe 2 Premium, me një provë falas 14-ditore secila. Çmimi varet nga numri i njësive të pronës, duke filluar nga 29.00 € në muaj për 1 njësi. 

smoobu-çmimi

Smoobu: Të mirat dhe të këqijat

rekuizitë

🢢 Ka një panel intuitiv.

🟢 Ofron një shumëllojshmëri opsionesh sinkronizimi.

🟢 Ju mundëson të promovoni faqen e internetit të pronës suaj. 

Cons

🔴 Nuk ka një integrim të plotë API me VRBO.

🔴 Nuk ka automatizim SMS.

🔴 Sipas vlerësimeve të përdoruesve, shërbimi ndaj klientit nuk është shumë i shpejtë për t'u përgjigjur.

I ftuari: Përmbledhje

mysafir-faqe

I ftuar është një zgjidhje mikpritjeje e bazuar në ueb që ndihmon menaxherët e pronave të trajtojnë dhe automatizojnë operacionet e tyre të biznesit.

Ofron te ndryshme Menaxhim Prone karakteristika, si menaxhimi i kanalit, procesimi i pagesave, menaxhimi i rezervimeve, etj.

Përveç veçorive thelbësore, Guesty gjithashtu ka shtesa:

 • Kapital – Ju mundëson të merrni fonde bazuar në performancën e biznesit tuaj.
 • Mbrojtja nga dëmtimi - Një plan mbulimi për t'ju mbrojtur nga dëmtimet e mundshme që mund të krijojnë mysafirët.
 • Shërbimet e Komunikimit të Vizitorëve (GCS) – Trajtoni komunikimet gjatë orëve të pushimit dhe siguroni mbulim 24/7.
 • Menaxher i bravave - Ju mundëson të menaxhoni në distancë të gjitha bravat tuaja inteligjente nga një panel i vetëm. 
 • GuestyPay - Lejon mënyra të shumta pagese ndërkohë që ju keni shikueshmëri të plotë të të gjithë aktivitetit të pagesave në panelin e kontrollit.
 • Optimizer i çmimeve - Një ngulitur plotësisht mjet për menaxhimin e të ardhurave që ju ndihmon të përcaktoni dhe optimizoni strategjinë tuaj të çmimeve.
 • Faqet e internetit të ftuar - Një ndërtues i personalizueshëm uebsajti që ju mundëson të bëni rezervime dhe pagesa direkte.

Përveç kësaj, Guesty ka një aplikacion celular që lejon menaxherët e pronave të menaxhojnë listimet e tyre dhe të komunikojnë me mysafirët në lëvizje. 

në lidhje me integrimet, Guesty integrohet me Airbnb, Booking.com, HomeAway, TripAdvisor, etj.

Për më tepër, mund të përdorni një API të hapur për t'u integruar me kanale të tjera dhe për të shfletuar Tregun për të kontrolluar për shtesa të reja.

Edhe pse Guesty ka zyra në mbarë botën, fokusi i tij kryesor është në tregjet e SHBA-së, Britanisë së Madhe dhe Australisë.

Guesty: Karakteristikat kryesore

Ashtu si shumica e mjeteve PMS, Guesty ka gjithashtu një panel të centralizuar

1. Mjetet e automatizimit

Një grup mjetesh automatizimi të menaxhimit të pronës që automatizojnë operacionet e përditshme nga komunikimi në menaxhimin e detyrave.

Prandaj, ju mund të:

Mesazhe të automatizuara – Automatizoni mesazhet e dërguara shpesh si email-et e konfirmimit dhe udhëzimet e regjistrimit bazuar në aktivizuesit që keni vendosur.

Rrjedhat e vizualizuara të punës – Ju mundësojnë të shikoni udhëtimin e komunikimit të mysafirëve tuaj në një afat kohor.

Çmimi i zgjuar - Rregullon automatikisht çmimin në bazë të kërkesës, sezonaliteti, boshllëqet e prenotimit etj.

Funksioni i shablloneve – Ju lejon të krijoni shabllone për detyrat e planifikuara, të tilla si pastrimi, një orë pas përfundimit, etj., të cilat më pas aplikohen automatikisht në listimet tuaja.

Mbledhja e automatizuar e pagesave – Ju mundëson të vendosni rregulla për të thjeshtuar mbledhjen e pagesave.

Përshtypjet e Vizitorëve – Siguroni vlerësime të automatizuara dhe shabllone rishikimi për AirBnb.

2. Rezervime direkte

Kjo veçori është në të vërtetë një paketë mjetesh që ofron zgjidhje të ndryshme për të bërë rezervime të drejtpërdrejta.

Zgjidhjet variojnë nga një ndërtues uebsajti plotësisht i personalizueshëm mbi rregullat e anulimit dhe politikat e anulimit deri te strategjitë dhe kuotat e personalizuara të tarifave. 

3. Menaxher i kanalit

Menaxheri i kanalit ju lejon të rendisni, përditësoni dhe menaxhoni pronat tuaja nëpër kanale të shumta rezervimi.

Për më tepër, ju mund të sinkronizoni dhe përditësoni automatikisht të dhënat tuaja të pronës, kalendarët, çmimet, etj., dhe të shikoni të gjitha ndryshimet në një shumëkalendar.

Përveç një kalendari me shumë, ka kutinë hyrëse të unifikuar, ku mund të shihni të gjitha mesazhet tuaja, detajet e rezervimit dhe shënimet e brendshme pavarësisht nga kanali.

Menaxheri i kanalit ju lejon gjithashtu përcaktoni dhe personalizoni strategjitë tuaja të tarifave, shtoni çmime dinamike dhe gjeneroni kuponë dhe promovime.

4. Guesty CRM

Ju mundëson të të mbledhë dhe të marrë të dhëna dhe konsolidoni të gjitha të dhënat e të ftuarve dhe drejtuesve në një vend.

Është ngulitur brenda faqes së Unified Inbox, Multi-Calendar dhe rezervimeve, në mënyrë që të mund të monitoroni dhe gjurmoni ndërveprimet e mysafirëve në kohë reale.

Për më tepër, ju lejon gjithashtu formojnë audienca të segmentuara bazuar në të dhënat e të ftuarve dhe drejtuesve për fushatat e avancuara të emailit.

Megjithatë, për momentin, nuk mund ta integroni zgjidhjen tuaj aktuale CRM të palës së tretë me Guesty.

5. analitikë

Tregon metrika dhe njohuri të vlefshme për të gjurmuar performancën e pronës suaj:

 • Vlerësimi konkurrues – Krahasoni listimet tuaja me të dhënat dhe tendencat e tregut.
 • Të ardhurat planifikim – Tregon një ndarje të të ardhurave vjetore, duke përfshirë kanalet e rezervimit, tarifat, segmentet gjeografike dhe listat individuale.
 • Rishikoni njohuritë – Kontrolloni dhe përgjigjuni komenteve të të ftuarve në Airbnb dhe Booking.com.

çmimi

Guesty ka 3 plane Premium, duke filluar nga 27 dollarë në muaj.

mysafir-çmimi

I ftuar: Të mirat dhe të këqijat

rekuizitë

🟢 Ofron një shumëllojshmëri opsionesh sinkronizimi.

🟢 Ka një panel të centralizuar.

🟢 Ka një veçori të krijimit të faqes në internet. 

Cons

🔴 Sipas vlerësimeve të përdoruesve, aplikacioni defekton herë pas here.

🔴 Nuk ka shumë kontroll mbi financat e rezervimeve.

🔴 Nuk ka transparencë kostoje për planet Pro dhe Enterprise.

Smoobu vs Guesty: Verdikti përfundimtar

Para se t'i përfundojmë gjërat, le t'i bëjmë përmbledh shpejt çdo mjet.

smoobu-vs-musafir

Zgjedhja softuerin e duhur të menaxhimit të pronës nuk është e lehtë sepse duhet konsideroni shumë gjëra: veçoritë, integrimet, personalizimi, çmimi, etj.

Të dy Smoobu dhe Guesty janë aplikacione të njohura për të përmirësuar operacionet e përditshme. Sidoqoftë, Guesty mund të jetë një zgjedhje më e mirë nëse pronat tuaja janë në MB, SHBA ose Australi.

Nga ana tjetër, Smoobu mund t'ju përshtatet më mirë nëse keni një numër më të vogël pronash dhe sapo po filloni.

Por çka nëse i shtojmë listës një emër tjetër, OTA SYNC – një alternativë që kombinon më të mirat e Smoobu dhe Guesty nën çatinë e saj?

OTA SYNC – Një Alternativë Gjithçka në Një

OTA SYNC është një sistem gjithëpërfshirës i menaxhimit të pronave hoteliere që synon të lehtësojë, thjeshtojë dhe automatizojë detyrat dhe operacionet tuaja të përditshme. 

Për më tepër, ajo Adresat menaxhimi i hotelit si një e tërë në vend që të përqendroheni në vetëm disa funksionalitete ose veçori. 

Gjithashtu i kushton vëmendje të veçantë përmirësimi i përvojës së mysafirëve dhe lehtësimi i procesit të rezervimit për mysafirët tuaj.

Në përgjithësi, me OTA SYNC, Ju mund të:

🔥 Kryeni futjen pa probleme në një ditë pa ndihmë të jashtme dhe kurseni shumë kohë dhe djersë.

🔥 Lehtë shikoni dhe menaxhoni listimet e shumta nga një panel i centralizuar, kështu që nuk do të humbisni më kurrë asnjë nga pronat tuaja.

🔥 Merr një pasqyrë e qartë e të gjitha rezervimeve dhe përditësimeve në kohë reale në një kalendar të centralizuar zvarrit dhe lësho.

🔥 Përpunoni në çast një shumëllojshmëri pagesash falë tonë portë pagese e integruar plotësisht.

🔥 Vendosni cilësime të ndryshme tatimore specifike për tregje të ndryshme.

🔥 Ndryshoni cilësimet e shitjeve dhe çmimeve në mënyrë të pavarur përmes Plug and Play tonë përforcues të të ardhurave.

🔥 Lidhni një motor rezervimi të personalizuar në faqen tuaj të internetit për të shfrytëzuar fuqinë e rezervime direkte.

🔥 Përmirësoni përvojën e mysafirëve tuaj duke ofruar një aplikacion për vizitorët që ofron kontrolle të shpejta, rekomandime të përshtatura, njoftime të menjëhershme, etj.

🔥 Merrni akses në funksionalitetet e menaxhimit premium, Të tilla si Banket, Event, SPA, zgjidhje për menaxhimin e Wellness, etj.

Dhe shumë më tepër.

Gati për të parë se cilat veçori të tjera interesante OTA SYNC ka

Regjistrohu për OTA SYNC sot për të shfrytëzuar potencialin e menaxhimit të pronës. 

Vazhdoni të mësoni:

10 tipare që duhet të ketë të një sistemi të menaxhimit të hotelit

5 Motorët më të mirë të rezervimit të hoteleve në 2024

Pse duhet të zgjidhni një Cloud PMS mbi PMS në vend?

Postimet e ngjashme
indeks