5 Softueri më i mirë i menaxhimit të të ardhurave nga hoteli për t'u marrë parasysh

5 Softueri më i mirë i menaxhimit të të ardhurave nga hoteli për t'u marrë parasysh

Menaxhimi i të ardhurave është thelbësor në industrinë e mikpritjes, duke nxitur përfitimin dhe performancën financiare.

Megjithatë, menaxhimin efektiv të të ardhurave mund te jete komplekse dhe kërkon kohë, veçanërisht për hotelet më të mëdha me shumë dhoma dhe kanale shpërndarjeje.

Proceset manuale tradicionale për menaxhimin e të ardhurave shpesh rezultojnë në mospërputhjet në çmim, joefikasiteti në parashikim, dhe opsione të kufizuara personalizimi për strategjitë e çmimeve dhe shpërndarjes.

Për fat të mirë, softueri i duhur i menaxhimit të të ardhurave të hotelit mund të ndihmojë në zgjidhjen e këtyre pikave të dhimbjes dhe optimizoni potencialin e të ardhurave të hotelit tuaj.

Por si të zgjidhni atë të duhurin për biznesin tuaj? Mos u shqeteso.

Ne kemi kuruar një listë të 5 softveri më i mirë i menaxhimit të të ardhurave të hotelit për t'ju ndihmuar të kapërceni këto sfida dhe të arrini qëllimet tuaja të të ardhurave.

Le të zhytemi në!

Çfarë është Softueri i Menaxhimit të të Ardhurave të Hotelit (RMS)?

Softueri i menaxhimit të të ardhurave të hoteleve i ndihmon hotelet të optimizojnë të ardhurat e tyre duke automatizimi i shumë proceseve të menaxhimit të të ardhurave dhe sigurimin e të dhënave dhe njohurive në kohë reale për vendimmarrje. 

tiparet kryesore të sistemit të të ardhurave të hotelit

Duke shfrytëzuar algoritmet dhe mjetet e analizës së të dhënave, RMS ju ndihmon:

 • analizojnë dhe parashikojnë tendencat e kërkesës, 
 • vendosni strategji optimale të çmimeve bazuar në kushtet e tregut,
 • parashikim të ardhurat, dhe 
 • optimizoni kanalet e shpërndarjes për të maksimizuar përfitimin. 

5 faktorë që duhen marrë parasysh kur zgjidhni softuerin e menaxhimit të të ardhurave nga hoteli

1. Përcaktoni dhe kuptoni nevojat e hotelit tuaj

Para se të zgjidhni RMS, duhet të identifikoni dhe kuptoni cilat veçori dhe funksionalitete hoteli juaj ka nevojë më shumë për një sistem të menaxhimit të të ardhurave.

Për shembull, parashikimi i kërkesës, optimizimi i çmimeve, blerjet e tarifave, shpërndarja menaxhimi i kanalit, Etj

Identifikimi i këtyre nevojave kryesore mund t'ju ndihmojë në procesin e përzgjedhjes në mënyrë që zgjidhja përfundimtare të mundet plotësoni kërkesat unike të hotelit tuaj.

2. Konsideroni buxhetin dhe kostot

Softueri i menaxhimit të të ardhurave të hotelit mund të vijë me një gamë të gjerë etiketash çmimesh në varësi të veçorive, nivelit të personalizimit dhe shërbimeve mbështetëse.

Kjo është arsyeja pse faktori i mëparshëm është kaq i rëndësishëm – ai automatikisht do të filtrojë zgjidhje të caktuara.

Për më tepër, ju duhet vlerësoni kostot lidhur me secilën zgjidhje dhe të sigurojë që ajo përshtatet brenda buxhetit dhe kufizimeve të hotelit

Është gjithashtu e rëndësishme të merret parasysh ROI që duhet të ofrojë softueri dhe të sigurohet që zgjidhja përputhet me qëllimet afatgjata të të ardhurave të hotelit.

3. Zgjedhni lehtësinë e përdorimit dhe mundësitë e integrimit

Është thelbësore që RMS-ja juaj të mundet integrohen me tuajin sistemi i menaxhimit te pasurise dhe menaxherin e kanalit për të mundësuar funksionimin e qetë.

Për më tepër, RMS-ja juaj e re duhet të jetë miqësore për përdoruesit dhe intuitiv dhe të mos ketë një kurbë të pjerrët të të mësuarit.

4. Kontrolloni opsionet e fleksibilitetit dhe personalizimit

Është logjike që nevojat e hotelit tuaj për menaxhimin e të ardhurave mund të ndryshojnë me kalimin e kohës, duke kërkuar që softueri të jetë mjaft fleksibël dhe i personalizueshëm për t'iu përshtatur këtyre kërkesave të reja.

Kështu, vlerësoni gamën e opsioneve të personalizimit në dispozicion dhe sa mund të modifikoni softuerin për të përmbushur nevojat tuaja.

5. Kushtojini vëmendje mbështetjes dhe shërbimit ndaj klientit

Mbështetja RMS dhe shërbimi ndaj klientit mund të ndikojnë ndjeshëm suksesi juaj me softuerin. 

Shfletoni komentet për të vlerësoni cilësinë dhe disponueshmërinë e shërbimeve mbështetëse, Duke përfshirë:

 • përgjegjshmërinë e ekipit mbështetës dhe 
 • disponueshmëria e trajnimeve dhe burimeve për të ndihmuar stafin e hotelit të maksimizojë përdorimin e softuerit. 

5 Softueri më i mirë i menaxhimit të të ardhurave nga hoteli që duhet të provoni

1. OTA SYNC

ota-sync-homepage

OTA SYNC është një platformë gjithëpërfshirëse e menaxhimit të pronës së hotelit të bazuar në cloud, e krijuar për të thjeshtuar dhe centralizuar operacionet e hotelit tuaj.

Me pultin e tij të gjitha-në-një, mundeni pa mundim menaxhoni detajet e pronave, rezervimet, kanalet dhe strategjitë e të ardhurave, dhe të përmirësojë ndjeshëm përvojën e mysafirëve.

Ky softuer i gjithanshëm vjen i pajisur me një gamë të gjerë veçorish që synojnë të përmirësojnë menaxhimin e pronës dhe efikasitetin operacional.

nga opsionet e personalizuara të rezervimit për optimizimin e të ardhurave, OTA SYNC mbulon të gjitha bazat për të siguruar që hoteli juaj të funksionojë pa probleme.

Key Features

Një nga veçoritë më të spikatura janë aftësitë e tij të personalizimit.

me OTA SYNC, ju mund ta përshtatni platformën për të pasqyrojnë markën unike të hotelit tuaj përmes filtrave të personalizuar, përmbajtjes, hartave dhe promovimeve, duke ofruar një prekje të personalizuar për operacionet tuaja.

Për më tepër, platforma ju mundëson të mbikëqyrni prona të shumta nga një panel i vetëm, thjeshtimin e detyrave të menaxhimit përmirësimin e mbikëqyrjes në të gjithë portofolin tuaj.

Integrimi është një tjetër forcë kyçe e OTA SYNC.

Ofron lidhje pa probleme me drejtuesit Agjensi Udhëtimi Online (OTAs) dhe platformat e njohura të pagesave dhe marketingut si PayPal, Stripe, AdriaScan dhe HubSpot.

Lidhur me veçoritë shtesë, ja çfarë mund të parashikoni nga OTA SYNC platforma:

Lidh dhe luaj përforcues të të ardhurave ju mundëson të ndryshoni dhe përshtatni çmimet bazuar në data dhe lista çmimesh specifike, të bëni ndryshime në masë për intervale të mëdha datash, plane të normës së prodhimit automatik, etj.

Menaxheri i kanalit ju lejon të menaxhoni dhe përditësoni disponueshmërinë e dhomës, tarifat dhe rezervime në kohë reale, duke siguruar qëndrueshmëri në shumë OTA dhe kanale rezervimi.

Motori i Rezervimeve u ofron miqve tuaj disponueshmëri dhe tarifa të drejtpërdrejta, rrit dhe shet produkte dhe shërbime përkatëse, oferta dhe paketa speciale, etj.

Qendra me shumë pronë integrimi ju lejon të lidhni një të personalizuar motor rezervimi në faqen tuaj të internetit dhe nxisni rezervime në rritje duke përmirësuar përvojën e vizitorëve.

Pagesat OTA is një portë pagese e integruar plotësisht që automatizon menjëherë transaksionet e procesit dhe pranon pagesat e klientëve përmes kanaleve të ndryshme në internet, në dyqan ose celular. 

Përveç këtyre veçorive kryesore, OTA SYNC gjithashtu ofron mjete të fuqishme raportimi dhe analitike një aplikacion për mysafirë që ofron kontrolle të shpejta, rekomandime të përshtatura dhe njoftime të menjëhershme.

Për bizneset që kërkojnë zgjidhje edhe më të përshtatura, OTA SYNC'S hap API lehtëson personalizimet dhe integrimet e mëtejshme, duke rritur dobinë dhe përshtatshmërinë e tij ndaj nevojave tuaja specifike.

çmimi

Çmimi varet nga numri i pronave dhe dhomave dhe fillon nga 22.08 € në muaj për 1 pronë me 1 dhomë.

Çdo plan vjen me një provë 14-ditore falas. 

çmimi-ota-sinkronizimi

OTA SYNC: Të mirat dhe të këqijat

Pro:

🟢 Ofron gjithëpërfshirëse menaxhimi i hotelit features.

🟢 Ka futje të lehtë pa pasur nevojë për ndihmë të jashtme.

🟢 Një panel i centralizuar dhe i lehtë për t'u përdorur.

Cons:

🔴 Mungojnë veçoritë e check-in dhe Upselling në internet, por ato do të vijnë së shpejti.

2. BEONx

beon-faqja kryesore

BEONx është një platformë e inteligjencës hoteliere e drejtuar nga AI që ofron zgjidhje për të ndihmuar hotelet të jenë më të qëndrueshme dhe fitimprurëse.

Karakteristikat e tij përfshijnë:

 • Optimizimi i çmimeve
 • Inteligjenca dhe Parashikimi i Tregut
 • Paneli dhe Raportimi
 • Automatizimi,
 • Funksionaliteti me shumë prona.

Për më tepër, BEONx është gjithashtu një platformë e përqendruar te mysafirët që synon të ipërmirësoni përvojën dhe komunikimin e mysafirëve.

në lidhje me integrimet, BEONx integrohet me PMS të ndryshme, Menaxherët e Kanaleve, Mjetet e Rezervimit dhe sistemet BI, si Amadeus, SiteMinder, Guestline, Oracle, etj.

Key Features

HQI (Indeksi i cilësisë së hotelit) mat cilësinë objektive të shërbimeve dhe objekteve plus reputacionin online të çdo hoteli, në mënyrë që të mund të kualifikoni tarifat dhe grupet e konkurrentëve.

Optimizimi i çmimeve ofron grupe dhe opsione të ndryshme çmimesh: çmime dinamike, çmime të hapura, optimizim të çmimeve në kohë reale, data alternative të qëndrimit dhe rekomandime për pronën, etj.

Inteligjenca dhe Parashikimi i Tregut analizon HQI, çmimet aktuale të konkurrencës, strategjitë historike të çmimeve të konkurrentëve, etj., për të ndërtuar një parashikim financiar-përdorues.

Funksioni i raportimit përfshin mbi 10 raporte që ofrojnë njohuri për kostot e shpërndarjes, analizën e strategjisë së korporatës, raportet e grupimeve, etj.

Biznes në grup vlerëson datat dhe pronën më të mirë për të vendosur biznes në grup dhe eksploron se si konfigurimet e ndryshme të tarifave dhe dhomave do të maksimizonin të ardhurat e grupit.

çmimi

Çmimi është në dispozicion sipas kërkesës.

BEONx: Të mirat dhe të këqijat

Pro:

🟢 Ofron opsione të ndryshme të menaxhimit të të ardhurave.

🟢 Shërbim efikas ndaj klientit.

🏢 Ofrohet trajnim.

Cons:

🔴 Pjesa e Përmbledhjes nuk është gjithmonë e lehtë për t'u interpretuar.

🔴 Nuk ka mundësi për të parë çmimet nga më të lartat tek ato më të ulëtat.

🔴 Procesi i hartës nuk është aq intuitiv.

3. PriceLabs

çmimi-labs-faqja kryesore

PriceLabs është një zgjidhje për menaxhimin e të ardhurave që ofron shërbime për hotele, bujtina, hotele apartamentesh dhe apartamente me shërbime.

ajo ofron zgjidhje të personalizueshme dhe të adaptueshme për çmimin e dhomës të mbështetura nga automatizimi dhe të dhënat e tregut.

Kështu, ju mund të rregulloni tarifat e dhomave, të optimizoni dhe përshtatni strategjitë e çmimeve të hoteleve, tendencat e parashikimit, të automatizoni detyrat e çmimeve dhe menaxhimit të të ardhurave, etj.

Ju mund lidh PriceLabs te PMS e hotelit ose menaxherit të kanalit, por PriceLabs nuk ofron një mundësi API në këtë moment.

Key Features

Algoritmi Hyper Local Pulse (HLP). automatizon çmimet tuaja duke analizuar të dhënat historike dhe aktuale të rezervimeve dhe duke rekomanduar tarifat ditore.

Opsionet e personalizimit ju mundësojnë të caktoni çmimet minimale, çmimet e ditëve jetimë, rregullimet e minutës së fundit dhe të banimit, etj.

Portofoli Analitik tregon të rëndësishme KPIs dhe renditja e performancës dhe metrikës së nivelit.

Paneli i tregut ofron njohuri mbi tendencat aktuale dhe krahason performancën e pronës suaj. Ai gjithashtu analizon tregjet dhe pronat për potencialin e investimit.

çmimi

Çmimet fillojnë nga 19.99 dollarë në muaj, me një provë falas 30-ditore. Në varësi të të ardhurave tuaja, ju gjithashtu mund të vendosni midis çmimit fiks dhe atij në përqindje.

pricelabs-pricing

PriceLabs: Të mirat dhe të këqijat

Pro:

Opsionet e personalizimit.

🟢 Softuer fleksibël dhe i adaptueshëm.

Opsione dhe cilësime të shumta çmimesh.

Cons:

🔴 Aplikacioni mund të dështojë dhe ngrijë ndonjëherë.

🔴 Koha e ngarkimit për portofolet e mëdha dhe veprimet me shumicë është e ngadaltë.

🔴 Mungojnë më shumë sinkronizime të automatizuara në ditë.

4. Atomizojeni

atomize-faqe kryesore

Atomizoj është një softuer i dobët i menaxhimit të të ardhurave që fokusohet në rritjen e të ardhurave dhe efikasitetin operacional përmes optimizimit të çmimeve në kohë reale.

Atomize është e bazuar në re dhe ofron mjete për:

 • të tregoj ty si pozicionohesh kundër konkurrentëve tuaj të drejtpërdrejtë, 
 • identifikoni ndryshimet e tregut dhe kapni kërkesën,
 • automatikisht të marrë dhe analizojë të dhënat e tregut të brendshëm dhe të jashtëm për t'ju ndihmuar të optimizoni çmimin,
 • Shikoni një përmbledhje gjithëpërfshirëse të portofolit të hotelit tuaj në panelin e kontrollit me shumë prona.

Kur është fjala për integrimet, Atomize integrohet me PMS të ndryshme, menaxherë kanalesh, inteligjencë biznesi etj., si Oracle Hospitality, RoomRacoon, Mews, Lighthouse etj.

Key Features

Optimizimi i çmimeve në kohë reale përditëson tarifat e dhomave të hotelit në kohë reale dhe përshtatet me ndryshimet e tregut dhe majat e kërkesës.

Vështrime të Kërkesës së Ardhshme mbledh dhe analizon të dhënat e qëllimit të rezervimit dhe udhëtimit për të treguar ditët me kërkesë të lartë.

Inteligjenca dhe Raportimi i Biznesit mban gjurmët e KPI-ve të hotelit tuaj dhe ofron njohuri të lidhura me çmimet tuaja në nivele të shumta.

Kontrolli i Çmimeve ju ndihmon të zhvilloni hierarkinë tuaj të çmimeve dhe të përcaktoni tarifat standarde minimale dhe maksimale për llojin e dhomës.

Mbështetje me shumë prona ju lejon të monitoroni performancën e të gjithë portofolit tuaj të hotelit duke ofruar KPI të agreguara. Ju gjithashtu mund të krahasoni performancën e individit ose të një grupi pronash.

çmimi

Çmimi është në dispozicion sipas kërkesës.

Atomize: Të mirat dhe të këqijat

Pro:

🟢 Ka një panel të centralizuar.

🟢 Ofron të dhëna në kohë reale.

Opsione dhe cilësime të shumta çmimesh.

Cons:

🔴 Informacioni i tregut duhet të përfshijë disponueshmërinë dhe tarifat e udhëtimit, dhe jo vetëm kapacitetin e pronës.

🔴 Veprimet në masë mund të jenë më intuitive.

🔴 Mund të ketë një kurbë mësimi më të pjerrët për hotelierët pa përvojë.

5. Duetto

duetto-faqe kryesore

duet është një RMS i bazuar në cloud që kombinon analitikën, të dhënat në kohë reale dhe proceset njerëzore.

Për më tepër, ai vjen me automatizimin, raportimin dhe mjetet e inteligjencës së biznesit, si dhe parashikimin dhe menaxhimin e shumëfishtë të pronës.

Duetto ofron 4 produkte:

 • Ndryshues loje - Jep analitikë parashikuese dhe zbulon dhe përditëson normat në kohë reale sipas ndryshimeve të tregut.
 • Tabela e rezultateve - Ofron parashikime të segmenteve ditore dhe raporte metrike.
 • BlockBuster - Softueri i akomodimit në grup që ofron strategji çmimi dhe rekomandime për tarifat bazuar në koston e blerjes, zhvendosjen kalimtare, etj.
 • Përparim - Identifikon kërkesat e tregut dhe ju ndihmon t'i përgjigjeni shpejt ndryshimeve të tregut.

Sa i përket integrimet shkoni, Duetto integrohet me motorët e rezervimit, menaxherët e kanaleve, PMS dhe softuer për menaxhimin e hotelit, si Oracle Hospitality, Mews, Lighthouse etj.

Key Features

Çmimi i hapur ju lejon të jepni të gjitha segmentet, llojet e dhomave dhe kanalet e shpërndarjes në mënyrë të pavarur dhe në kohë reale.

Optimizimi total i fitimit përfshin dhoma, F&B, MICE dhe të dhëna të tjera ndihmëse të shpenzimeve për të optimizuar dhe paketuar tarifat e dhomës.

Parashikimi mundëson ju të krijoni parashikime në nivel ditor, por edhe projeksione deri në 5 vjet.

analitikë mjetet bazohen në të dhëna në kohë reale, duke ju mundësuar të vendosni parametra, të monitoroni rezultatet dhe të vendosni strategji çmimesh. 

Automatizim veçoritë ju lejojnë të përcaktoni segmentet, llojet e dhomave, ditët e qëndrimit ose Sezonet ju dëshironi të ekzekutoni automatikisht, manualisht ose në një hibrid.

çmimi

Çmimi është në dispozicion sipas kërkesës.

Duetto: Pro dhe Kundër

Pro:

🟢 Është intuitiv dhe miqësor për përdoruesit.

🟢 Ofron informacion në kohë reale mbi çmimet dhe kërkesën. 

Opsione dhe cilësime të shumta çmimesh.

Cons:

🔴 Mungojnë aftësi raportimi më të fuqishme dhe të personalizueshme.

🔴 Mungojnë modele më të avancuara të parashikimit të kërkesës.

🔴 Duhet të ofrojë më shumë opsione për të analizuar dhe ndikuar në të ardhurat totale.

Duke It Up

Në përgjithësi, zgjedhja e softuerit të duhur të menaxhimit të të ardhurave të hotelit kërkon vlerësimin e nevojave dhe kufizimeve të hotelit tuaj dhe veçorive të softuerit, Shpenzimet, fleksibilitet etj.

Lista jonë e 5 programet më të mira të menaxhimit të të ardhurave të hotelit ofron zgjidhje të nivelit të lartë që mund t'i eksploroni më tej.

Çdo zgjidhje ofron veçori të fuqishme të menaxhimit të të ardhurave për të automatizuar detyrat, për të parashikuar kërkesat dhe për t'ju ndihmuar të vendosni çmimet.

Megjithatë, një zgjidhje shkon përtej menaxhimit të të ardhurave dhe ofron paketën e plotë: nga zgjidhjet PMS mbi motorin e rezervimit deri te integrimi i pagesave.

Pse Shkoni Për OTA SYNC?

OTA SYNC është një softuer i fuqishëm i menaxhimit të hotelit që kujdeset për çdo fazë të procesit të rezervimit pa kompromentuar kënaqësinë dhe përvojën e mysafirëve.

Përveç kësaj, OTA SYNC ju ndihmon:

🔥 Ndryshoni cilësimet e shitjeve dhe çmimeve në mënyrë të pavarur bazuar në kufizimet e paracaktuara me përforcuesin tonë të të ardhurave nga "Plug and Play".

🔥 Lehtë të vendosë cilësime të ndryshme tatimore specifike të tregut.

🔥 Në bord pa mundim pa pasur nevojë për ndihmë të jashtme.

🔥 Ekzekutoni dhe menaxhoni vetitë e shumta nga një panel i vetëm pa kaluar nga një llogari në tjetrën.

🔥 Merrni njohuri të zbatueshme për performancën e pronës suaj falë inteligjencës sonë të avancuar të biznesit.

🔥 dhe shumë më tepër.

Gati për të marrë OTA SYNC për një rrotullim?

Regjistrohu për OTA SYNC sot për të siguruar që prona juaj po maksimizon potencialin e saj të të ardhurave.

Vazhdoni të mësoni:

10 këshilla ekspertësh për të marrë më shumë rezervime në Airbnb

Të ardhurat për dhomë të disponueshme (RevPAR) – Si funksionon?

5 Arsyet kryesore pse ulen të ardhurat e hoteleve dhe zgjidhjet

Postimet e ngjashme
indeks