Airbnb njoftoi një ndalim global për festat e organizuara në akomodim

Airbnb njoftoi një ndalim global për festat e organizuara në akomodim

Në gusht 19, Airbnb njoftoi një ndalim global për organizimin e festave dhe ngjarjeve në të gjitha akomodimetreklamohen në faqen e tyre. Ky ndalim vlen për të gjitha rezervimet e ardhshme dhe do të jetë i vlefshëm deri në njoftimin e mëtejshëm.

Si dhe pse ndodhi kjo?

Përhapja e re e Virusi i covid19, sidomos në SHBA, ka shkaktuar një numër të madh ankesash nga autoritetet lokale, si dhe nga fqinjët e shqetësuar dhe pronarët e akomodimit, të cilët kanë vërejtur se mysafirët nuk heqin dorë nga organizimi i tubimeve.

Megjithëse shumica e të ftuarve ndjekin rekomandimet e ekspertëve epidemiologjikë vendas, një numër i të ftuarve rrezikojnë veten dhe të tjerët.

Kjo lëvizje nuk erdhi papritur, sepse prej kohësh ekziston një ndalim aktual i Airbnb-së për “strehimet e partive”, pra akomodimet e krijuara posaçërisht për këtë. Që nga momenti i shpalljes së pandemisë, presioni mbi pronarët dhe menaxherët e akomodimeve u bë shumë më i lartë për shkak të rrezikut epidemiologjik.

Si do të funksionojë ndalimi?

  • Festat dhe ngjarjet janë rreptësisht të ndaluara
  • Numri i personave që mund të qëndrojnë në akomodim tani është maksimumi 16. Fillimisht kjo i referohet akomodimeve të mëdha që deri më tani janë lejuar të presin mbi 16 mysafirë.
  • Për hotelet dhe akomodimet që kanë parakushtet për të pritur mbi 16 të ftuar në dhomat e tyre, kërkohet një zgjidhje e re që të mund të zbatohet në kantier.
  • Kur rezervoni, të ftuarit do të informohen për rregullin e ri dhe se injorimi i këtij rregulli çon në shkelje të Rregullave dhe Politikave të platformës.

Të ftuarit dhe pronarët që përpiqen të anashkalojnë këtë rregull e vendosin veten në një situatë ku hiqen nga platforma dhe të gjitha rezervimet e mëtejshme anulohen dhe ripërdorimi është i ndaluar.

Nëse keni probleme me të ftuarit, ju kujtojmë se duhet të kontaktoni sa më shpejt që të jetë e mundur me mbështetjen e klientit të faqes, në mënyrë që të zgjidhni sa më shpejt të gjitha problemet dhe të shmangni situatat dhe shqetësimet e padëshiruara.

Postimet e ngjashme