Turizmi në kohën e koronavirusit (Covid19) - ndikimi i virusit dhe çfarë mund të bëjmë për të siguruar biznesin

Turizmi në kohën e koronavirusit (Covid19) - ndikimi i virusit dhe çfarë mund të bëjmë për të siguruar biznesin

Në fillim të janarit 2020, përhapja e një të re koronavirus virusi i grupit u regjistrua zyrtarisht në Kinë. Viti filloi me parashikime optimiste për vitin 2020, të cilat ishin deri në 4% rritje të qëndrimeve njëditore në Evropë. Në përputhje me rrethanat, pronarët e hoteleve, bujtinave dhe akomodimeve private planifikuan strategjitë e tyre, investuan në zgjerimin e biznesit dhe prezantimin e ofertës së tyre për mysafirët e huaj, ndër të cilët pati një rritje të dukshme të numrit të turistëve kinezë.

Në fund të janarit, virusi po përhapet me shpejtësi në Kinë, vendi filloi të prezantojë izolimin. Parashikimet fillestare çuan në një rënie të numrit të të ftuarve kinezë, por ekspertët thanë se ky nuk do të ishte një problem vendimtar dhe se ka tregje të tjera që mund të jenë të interesuara për marrëveshje në vend. Hotelet me marrëveshje kontraktuale me agjencitë e udhëtimit për turistët kinezë ndjenë efektet e para të virusit në turizëm.

Virusi përhapet në kontinente të tjera, fatkeqësisht duke vrarë shumë jetë dhe duke rrezikuar akoma më shumë. Mbi 90% e vendeve morën vendime për mbylljen e aeroporteve të tyre, duke kufizuar lëvizjen e qytetarëve, duke shkaktuar anulimin e një numri drastik të rezervimeve. Në këtë rast, platformat e rezervimit online si p.sh Rezervimi, Airbnb dhe Expedia morën vendimin për të rimbursuar plotësisht rezervimet e tyre të anuluara, duke i shtyrë klientët e tyre të kthejnë paratë e tyre tashmë të marra. Tregu i akomodimit afatshkurtër po merr një goditje të re të madhe. Parashikimet optimiste po bëhen gjithnjë e më të pasigurta, me një recesion që shtyn shumë kompani dhe shoqata të ulin pagat dhe të pushojnë punonjësit e tyre.

Organizata Botërore e Turizmit (UNWTO) ka njohur peshën e gjithë situatës, ka kryer anketa të shumta dhe ka paralajmëruar ndihmë për vendet më të cenueshme. Është ende herët për të bërë parashikime më të sakta të ndikimit të virusit Covid19 në turizmin ndërkombëtar. Kështu ata morën parasysh situatën e përhapjes së SARS në 2003, madhësinë dhe dinamikën e tregut global të turizmit, përçarjen aktuale të tregut, përhapjen gjeografike të virusit COVID-19 dhe pasojat e tij të mundshme ekonomike. UNWTO vlerëson se vizitat turistike ndërkombëtare mund të bien nga % 1 4 tek% globalisht në vitin 2020, krahasuar me rritjen prej 3% deri në 4% që kishim në janar. Kjo do të përkthehej në një humbje të vlerësuar prej 30-60 miliardë dollarësh në shpenzimet ndërkombëtare për destinacionet.

Çfarë mund të bëjmë?

SIGURIA NJERËZIT SË PARË

Situata aktuale paraqet një rrezik të lartë për ju, familjen tuaj dhe punonjësit tuaj. Kjo është arsyeja pse këshilla jonë është që të vendosni shëndetin tuaj dhe të njerëzve përreth jush në radhë të parë. Ju mund ta bëni këtë duke duke ndjekur vendimet dhe këshillat e profesionistëve të shëndetit dhe sigurisë.

Planifikoni të vazhdoni me krizën e biznesit, nuk doni të dekurajoheni nga kriza? Mos i pushoni nga puna punonjësit tuaj! Largimi nga puna mund të bëjë që ju të mos konsideroheni në të ardhmen si punëdhënës. Pra, kjo lehtë mund të çojë në një dalje të punëtorëve jashtë vendit. Ne ju rekomandojmë që të monitoroni rregullisht vendimet ekonomike të marra nga autoritetet, pasi të gjitha vendet e prekura nga kjo krizë po përafrojnë strategjitë e tyre në baza ditore për të minimizuar krizën dhe për të minimizuar humbjet e vendeve të punës.

HOSTING PËRGJEGJËSOR

Këtu janë disa gjëra që mund të bëni për të treguar llogaridhënie dhe për të krijuar besim te të ftuarit e mundshëm që janë optimistë për situatën dhe tashmë po bëjnë rezervime për periudhën qershor-dhjetor:

  • Politika fleksibile e anulimit – Lejoni të ftuarit të rezervojnë dhe anulojnë falas në rast ndryshimi të planeve.
  • Rheq kufizimet – Nëse aktualisht keni disa netë minimale, ju rekomandojmë t'i hiqni ato në mënyrë që të mund të rezervojnë më shumë të ftuar. Ju kujtojmë se për shkak të krizës, shumë njerëzve do t'u reduktohet buxheti, kështu që në vend të 7 ditëve, ata mund të dëshirojnë të qëndrojnë me ju për 3-4 ditë.
  • Në rrjetet sociale dhe kanalet e shitjeve, tregoni se kujdeseni më shumë për pastërtinë e pronës – Instaloni pastrues ajri, dezinfektues duarsh, pastroni dhomat më shpesh dhe ndërroni rrobat. Këto janë vetëm disa nga mënyrat që ne besojmë se i shtojnë besim shtesë akomodimit tuaj.
  • Privilegjet e vizitorëve të shpeshtë – Nëse nuk e keni tashmë një të tillë, dizajnoni përfitimet që do t'u ofroni mysafirëve që kanë qëndruar tashmë me ju, ose janë mysafirët tuaj të rregullt.
  • Foto 360 gradë e apartamenteve/dhomave dhe ambienteve tuaja – Në faqen tuaj, ofroni mysafirëve të mundshëm një kuptim më të mirë të asaj që keni për të ofruar, lidheni me agjencitë që ofrojnë pika referimi në zonën tuaj. Nëse nuk kanë rezervuar ende, bindini se duan të qëndrojnë me ju dhe se kanë arsye të mjaftueshme për të zgjedhur vetëm ju dhe vendin tuaj

PROMOVON SOLIDARITETIN

Jini në dispozicionin tuaj për këdo që është në rrezik të situatës aktuale, shumë do të kenë nevojë për strehim të përkohshëm deri në përfundimin e urgjencës, ofroni atyre mundësinë për të banuar në banesën tuaj. Sigurisht, në këtë situatë, ndiqni rekomandimet e ekspertëve shëndetësorë vendas.

PUNA NË NJË PLAN PËR ZHVILLIMIN E ARDHSHMËRIA TË BIZNESIT

Përdorni momentin e bizneseve më të vogla për të marrë parasysh gabimet tuaja dhe hapësirat për përmirësim. Eksploroni mundësitë e tregut, opsione më të përballueshme dhe më moderne për drejtimin e një prone. Tani është ndoshta koha për të provuar të rejat sistemet e menaxhimit të hoteleve, përfitoni nga periudhat e provës falas dhe vlerësoni nëse është koha për të përmirësuar pritjen tuaj. A ofron sistemi juaj aktual a zgjidhje cloud? A keni aftësinë për të kontrolluar rezervimet, tarifat dhe shikoni statistikat duke përdorur aplikacionin celular? Merrni parasysh përmirësimet në faqen tuaj. Sistemet e zgjuara të shtëpive për dhomat tuaja do të jenë padyshim një plus kur bëhet fjalë për rikuperimin.

Më e rëndësishmja, kriza do të kalojë, të ftuarit do të kthehen, por në të ardhmen, planifikoni të keni gjithmonë një strategji për t'ju mbuluar në rast krizash të ngjashme. Mos ndaloni së kontrolluari higjienën dhe shëndetin e punonjësve tuaj. Nëse ankohen se nuk ndihen mirë, nëse kanë simptoma të gripit apo të ftohjes në vendin e punës, është më mirë t'i udhëzoni të marrin një ditë pushimi dhe të pushojnë, sesa të përhapin sëmundjen në vendin e punës. Nuk është e nevojshme që një virus të na mësojë si të sillemi, çdo sëmundje është e rrezikshme në mënyrën e vet.

#qëndro i sigurt

Postimet e ngjashme