Trendet e Mikpritjes që presim në 2022

Trendet e Mikpritjes që presim në 2022

Duke pasur parasysh faktin se pandemia ka çuar në një mënyrë krejtësisht të re udhëtimi, industria e mikpritjes po krijon mënyra të reja për t'u përshtatur dhe ndjekur trendet. Tendencat ekzistuese që fokusohen kryesisht tek materializmi nuk janë më tërheqëse, pasi të ftuarit kërkojnë udhëtime më kuptimplote dhe një përvojë më të pasur. Përveç analizës së trendit, automatizimi i biznesit po bëhet gjithnjë e më i rëndësishëm, gjë që lehtëson ndjeshëm zhvillimin e biznesit të përditshëm.

Siguria dhe siguria e pasagjerëve, si një trend që ka qenë kryesisht i pranishëm gjatë dy viteve të mëparshme, vazhdon trendin e tij edhe gjatë vitit 2022. Kombinimi i teknologjisë së hotelerisë dhe ndjekja e tendencave më të fundit mund t'i ndihmojë hotelierët të qëndrojnë të përditësuar me të gjitha ndryshimet në industrinë e mikpritjes. . Në artikullin e ri trajtojmë më në detaje tendencat e hoteleve të planifikuara për vitin 2022.

Trendet e teknologjisë

Duke qenë se sektori i hotelerisë është një nga më konkurrentët, investimi në teknologjinë moderne të hotelerisë është një hap përpara në krahasim me konkurrencën. Përveç lehtësimit të menaxhimit të biznesit, ato kontribuojnë edhe në uljen e kostove dhe uljen e ngarkesës së stafit.

Disa nga zgjidhjet tashmë të njohura teknologjike që kanë fituar një rëndësi të veçantë që nga ardhja e COVID-19 kanë të bëjnë me:

Një pagesë pa kontakt ofron përfitime të shumta për të gjithë botuesit e akomodimit sepse kontribuon në përshpejtimin e procesit të faturimit dhe përmirësimin e përvojës së mysafirëve.

A chatbot që reflektohet në reagimin e shpejtë dhe efikas të të ftuarve, pa nevojën e pranisë njerëzore. Kjo zgjidhje zvogëlon nevojën për disponueshmëri të vazhdueshme të stafit.

Për më tepër, tendencat e rëndësishme të teknologjisë çojnë në krijimin e Të dhënat mëdha për t'u ofruar mysafirëve një përvojë më të personalizuar, dhe hotelet mund të kenë një rëndësi të madhe për të kuptuar situatën aktuale, menaxhimin e të ardhurave dhe kuptimin e tendencave dhe ndikimeve të shumta të jashtme.

Realitet virtual është një trend që pritet të rritet në të ardhmen. Ai është i disponueshëm dhe mund të shikohet përmes një shfletuesi të internetit dhe i përcjell elementet e hotelit tek mysafirët në mënyrën më të mirë të mundshme edhe para rezervimit. Kjo zgjidhje është e përshtatshme kur merrni një vendim rezervimi, sepse mysafirët mund të bëjnë një zgjedhje më të qartë dhe më racionale.

Çelësat celularë të dhomës i referohet aftësisë së një mysafiri për të hyrë në një dhomë përmes një aplikacioni në një pajisje celulare. Ky trend është gjithashtu gjithnjë e më i popullarizuar në mesin e hoteleve, duke ofruar siguri dhe duke reduktuar rrezikun e humbjes së çelësit të dhomës, pasi mysafirët kanë më shumë gjasa të harrojnë një çelës plastik të dhomës sesa një smartphone.

Disa nga risitë e tjera që hotelet mund të prezantojnë për të qenë me sukses përpara konkurrencës janë shfaqja e shenjave të gishtërinjve ose njohja e fytyrës për hyrjen e mysafirëve në dhomën e hotelit, gjë që do të kontribuonte në përmirësimin e përvojës së mysafirëve.

Qëndrueshmëria

Trendi që po merr gjithnjë e më shumë rëndësi është qëndrueshmëria. Mysafirët preferojnë produkte dhe shërbime më miqësore me mjedisin, gjë që kërkon që hoteli të reduktojë përdorimin e produkteve dhe materialeve të dëmshme dhe më pak efikase. Instalimi i ndriçimit LED, ulja e përdorimit të konsumit të plastikës dhe letrës, përdorimi i materialeve organike janë zgjedhje më ekonomike dhe miqësore me mjedisin. Përgjegjësia etike dhe mjedisore po bëhet një tendencë në rritje dhe domethënëse mes hotelierëve për një arsye

Fokusi në qëndrueshmërinë mjedisore të hoteleve sjell edhe një numër më të madh rezervimesh, duke marrë parasysh faktin se mysafirët po rezervojnë gjithnjë e më shumë akomodimin e tyre në hotele që janë të përkushtuar ndaj përgjegjësisë sociale dhe mbrojtjes së mjedisit.

Personalizimi

Përmirësimi i përvojës së mysafirëve është një prirje që do të vazhdojë në vitin 2022. Mbledhja e të dhënave të klientëve kryhet nëpërmjet teknologjisë për të përmbushur nevojat e tyre unike dhe për të krijuar marrëdhënie afatgjata. Nevoja për rritjen e personalizimit, teknologjisë pa kontakt dhe shërbimeve kërkon përdorimin e Sistemi i Menaxhimit të Pronës.

PMS pasi një sistem fleksibël përdoret me sukses për të menaxhuar dhomat dhe çmimet, kufizimet, disponueshmërinë që do të kontribuojnë në përmirësimin e përvojës së mysafirëve. Me ndihmën e PMS, është më e lehtë dhe më efikase të monitoroni njësitë tuaja të akomodimit nëpërmjet aplikacionit celular.

Zvogëlohet numri i udhëtimeve

Trendi që do të vazhdojë të jetë i popullarizuar në vitin 2022 për shkak të kufizimeve të shumta të vendosura nga pandemia është qëndrime qëndrimi. Termi i referohet një pushimi të kaluar në vendin e origjinës, jo jashtë vendit.

Ndërsa numri në rritje i pasagjerëve filloi të ndërgjegjësohej për udhëtimet mjedisore dhe etike, përfitimet e këtij trendi lidhen kryesisht me kursimin e parave. Për më tepër, kursimet në transport dhe reduktimi i ndotjes së ajrit janë avantazhe, pasi ato reduktojnë ndikimin e emetimeve të dëmshme nga mjetet e transportit dhe favorizojnë përdorimin e biçikletave ose ecjes.

Postimet e ngjashme
indeks