10 tipare që duhet të ketë të një sistemi të menaxhimit të hotelit

10 tipare që duhet të ketë të një sistemi të menaxhimit të hotelit

Nëse zotëroni ose menaxhoni një hotel, tashmë e dini se nuk është diçka e lehtë. 

Midis menaxhimit të rezervimeve, personelit, inventarit dhe përvojës së mysafirëve, ka detyra të panumërta për të mashtruar në baza ditore. 

Për fat, ja ku hyn një sistem i menaxhimit të hotelit – të kujdeseni për pjesën më të madhe të punës administrative, duke ju lejuar të përqendroheni më mirë në ofrimin e një eksperience fantastike të mysafirëve. 

Megjithatë, me kaq shumë opsione, mund të jetë e vështirë të dimë se cilat veçori të sakta duhet të kërkohen në një sistem të menaxhimit të hotelit. 

Lexoni për të mësuar rreth 10 tiparet e domosdoshme të një sistemi të menaxhimit të hotelit për të përmirësuar operacionet dhe për të rritur efikasitetin.

Le të zhytemi në!

Çfarë është një sistem i menaxhimit të hotelit?

Sistemi i menaxhimit të hoteleve (HMS) është softuer që automatizon dhe menaxhon operacionet e përditshme të një hoteli. 

Prandaj, përfshin tavolina e përparme dhe operacionet e zyrës së pasme, Të tilla si:

 • Rezervimet dhe menaxhimin e rezervimeve, 
 • Ndarja e dhomës,
 • Përpunimi i faturimit dhe pagesave, 
 • Menaxhimit të inventarit,
 • Planifikimi i stafit dhe
 • Menaxhimi i informacionit të mysafirëve. 
llojet e softuerit të menaxhimit të hoteleve

HMS është në thelb një mjet që ju ndihmon të thjeshtoni operacionet e hotelit tuaj duke përmirësuar përvojën e përgjithshme të mysafirëve.

Pse është i rëndësishëm një sistem efektiv i menaxhimit të hoteleve?

1. Drejton operacionet

Një e mirë sistemi i menaxhimit të hoteleve automatizon shumë nga detyrat e përditshme të drejtimit të një hoteli, duke ju ndihmuar të reduktoni gabimet manuale duke kursyer kohë.

2. Përmirëson përvojën e mysafirëve

Një HMS mund të përmirësojë përvojën e mysafirëve duke e bërë procesi i check-in dhe check-out është më i shpejtë dhe më i qetë.

Për më tepër, përdorimi i një HMS siguron që dhomat të pastrohen dhe përgatiten në kohë duke u ofruar mysafirëve shërbim të shpejtë dhe efikas.

3. Ju ndihmon të merrni vendime të bazuara në të dhëna

Zbatimi i një HMS ju ofron njohuri të vlefshme për operacionet e biznesit tuaj, të tilla si normat e banimit, të ardhurat dhe shpenzimet.

Në këtë mënyrë, ju do të jeni në gjendje të merrni vendime të bazuara në të dhëna dhe mësoni për performancën e biznesit tuaj dhe fushat për përmirësim.

4. Ju ndihmon të menaxhoni marrëdhëniet profesionale

Sistemi i menaxhimit të hotelit ofron një qendër qendrore për komunikim dhe bashkëpunim. 

Prandaj, mund t'ju ndihmojë të menaxhoni marrëdhëniet me palët kryesore të interesuara, si mysafirët, stafi dhe furnitorët.

10 veçoritë e një sistemi të menaxhimit të hotelit që duhet të kërkoni

1. Menaxhimi i rezervimeve në internet

Menaxhimi i rezervimeve në internet është një pjesë integrale e çdo softueri të menaxhimit të hoteleve dhe është thelbësore sepse ju lejon ta bëni këtë menaxhoni rezervimet dhe rezervimet tuaja në kohë reale.

Si rezultat, ju mund të siguroni zënie dhe të ardhura maksimale që nga ajo gjithashtu përditëson automatikisht të dhënat e rezervimit kur të ftuarit bëjnë rezervime ose anulime.

Përveç kësaj, menaxhimi i rezervimeve në internet thjeshton procesin e rezervimit për ju dhe mysafirët tuaj.

Për shembull, mund t'u mundësoni mysafirëve të krahasojnë çmimet dhe komoditetet në internet, duke e bërë më të lehtë zgjedhjen e një prej pronave tuaja që plotëson më mirë nevojat e tyre.

Për më tepër, të ftuarit mund merrni konfirmim të menjëhershëm e rezervimeve të tyre, që do të thotë se stafi juaj nuk duhet të konfirmojë çdo rezervim manualisht.

Mysafirët kanë më shumë gjasa të rezervojnë një hotel me një efikasitet rezervim online sistemi, kështu që ata kanë më shumë gjasa të lënë vlerësime pozitive nëse i jepni një platformë rezervimi e përshtatshme dhe e lehtë për t'u përdorur.

💡 Këshillë Pro

OTA SYNC, një sistem i menaxhimit të hoteleve gjithëpërfshirëse, falë tij Motori i rezervimit, ju lejon të:

 • Ofroni mysafirëve tuaj disponueshmërinë dhe tarifat e drejtpërdrejta, 
 • Shitni dhe ndërroni produktet dhe shërbimet përkatëse,
 • Keni një përmbledhje me shumë prona në një kalendar të personalizueshëm. etj.

2. Inventari dhe menaxhimi i dhomës

Menaxhimi i inventarit të dhomës ju lejon të menaxhoni dhe monitoroni inventarin e dhomës dhe parandaloni rezervimet e dyfishta

Duke pasur një përmbledhje të përditësuar të dhomave të disponueshme, mund të maksimizoni të ardhurat duke:

 • Shes dhoma te paperdorura,
 • Vendosja e çmimeve dinamike në varësi të sezoni dhe llojet e dhomave, etj.

Përveç kësaj, ju mundeni maksimizoni normat e banimit dhe tarifoni tarifat optimale

Për më tepër, me një përmbledhje të dhomave të disponueshme dhe statusit të tyre, stafi juaj mund të rezervojë shpejt dhoma sipas kërkesës.

Kur bëhet fjalë për mirëmbajtjen e dhomës, stafi juaj mund të caktojë më mirë takimet për mbajtjen e shtëpisë, mirëmbajtjen ose check-in për dhomat bosh.

Tipari i inventarit të dhomës së HMS ju mundëson të rrisë normat e shfrytëzimit dhe potencialin e të ardhurave ndërsa menaxhimin e operacioneve tuaja në mënyrë më efektive në kohë reale.

3. Pika e shitjes (POS) dhe Integrimi i Pagesave

Integrimi POS është një mënyrë e shkëlqyer për të menaxhoni transaksionet brenda objektit në një sistem të vetëm.

Me integrimin POS, ju mundeni aerodinamike operacionet tuaja, të tilla si gjurmimi i inventarit, menaxhimi i shitjeve dhe përpunimi i pagesave

Kështu, stafi juaj mund të përpunojë shpejt dhe me efikasitet porositë e mysafirëve, duke siguruar një transaksion të shpejtë dhe përpunimin e pagesave për të minimizuar kohën e pritjes.

Për më tepër, nga ndjekja e niveleve të inventarit dhe të dhënave të shitjeve, POS ju mundëson:

✨ Identifikoni se cilat produkte po shiten në mënyrë më efektive, 

✨ Çfarë kontribuon në gjenerimin e të ardhurave, dhe 

✨ Si mund të optimizoni ofertat dhe çmimet e menusë tuaj.

Prandaj, ju mundeni monitoroni nivelet e stokut dhe të inventarit në kohë reale, duke parandaluar mungesat dhe mbingarkesat.

💡 Këshillë Pro

OTA SYNCprodukti i, Pagesat OTA, është një portë pagese plotësisht e integruar që automatizon dhe pranon pagesat nga klientët përmes kanaleve të ndryshme:

 • online, 
 • Në dyqan, ose 
 • Mobile.

4. Analitika dhe Raportimi

Analiza dhe Raportimi është një tjetër veçori e rëndësishme e HMS pasi ju lejon monitorojnë dhe analizojnë treguesit kryesorë të performancës (KPI):

Analizimi i këtyre KPI ju lejon merrni vendime të informuara dhe zgjedhje strategjikepërmirësoni të ardhurat tuaja dhe përvojën e klientit.

Për më tepër, funksioni ofron raporte të personalizueshme përshtatur për nevojat tuaja specifike, duke përfshirë financat, marketingun dhe operacionet.

Këto raporte përdorin të dhënat që mbledh softueri në mënyrë që të kuptoni më mirë operacionet e biznesit tuaj dhe t'i optimizoni ato për performancë më të mirë.

Për më tepër, analitika dhe raportimi nuk kanë të bëjnë vetëm me pronën tuaj. Ata në fakt ju mundësojnë krahasoni KPI-të tuaja kundrejt atyre të konkurrentëve.

Në këtë mënyrë, ju do të merrni një pasqyrë më të mirë të pozicionit tuaj në treg dhe pikave të forta dhe të dobëta për të rregulluar qasjen tuaj në përputhje me rrethanat.

💡 Këshillë Pro

A e dinit se me OTA SYNC, ju mund të merrni të ardhura të avancuara, financa dhe raporte në hotel?

Për më tepër, mundeni merr automatikisht raporte specifike të tilla si Raporti i Menaxherit, Mirëmbajtja, Bordet ose çdo raport tjetër në emailin tuaj.

5. E aksesueshme në celular 

Duke pasur parasysh se shumica e popullsisë shpenzon gati 2 orë më shumë në telefonat inteligjentë të tyre sesa në desktop, aksesueshmëria në celular është parësore.

Kjo i lejon stafit tuaj të menaxhoni operacionet nga distanca, duke siguruar fleksibilitet dhe efikasitet më të madh.

 • Telefon opsionet e hyrjes dhe hyrjes pa çelës – Përmirëson përvojën e mysafirëve duke reduktuar kohën e pritjes, duke e bërë aksesin në dhoma më të përshtatshme.
 • Shërbimet e portierit celular – Ofroni mysafirëve një mënyrë të thjeshtë për të aksesuar informacionin rreth qëndrimit të tyre, informacionin e hotelit, atraksionet lokale dhe rekomandimet. 

Përveç kësaj, ata munden modifikoni rezervimet ekzistuese, bëni rezervime në të ardhmen ose kërkoni shërbime të tjera si shërbimi në dhomë, mbajtja e shtëpisë, etj.

6. Integrimet

Integrimet janë jetike për HMS sepse ato të thjeshtojë rrjedhën e punës dhe të përmirësojë operacionet duke optimizuar përvojën e mysafirëve.

Për më tepër, ato ju lejojnë të lidheni dhe shkëmbeni informacion me platforma dhe veçori të tjera, të tilla si:

Menaxhimi i kanalit  - Siguron që të gjitha kanalet e shitjeve në internet të jenë të sinkronizuara dhe të përditësuara në kohë reale, duke reduktuar prenotimet e tepërta.

✨ Përpunimi i pagesave – Përfundon përpunimin e pagesave shpejt, në mënyrë të sigurt dhe automatikisht.

✨ Softuer për mbajtjen e shtëpisë - I mundëson stafit të optimizojë detyrat dhe menaxhimin e tyre të shtëpisë, duke automatizuar detyrat e pastrimit të dhomave dhe duke mbajtur të përditësuar inventarin e dhomës.

Dhe shumë më tepër.

💡 Këshillë Pro

me OTA SYNC, mund të lidheni me Agjencitë kryesore të Udhëtimit Online (OTA) dhe platformat e njohura të pagesave dhe marketingut si PayPal, Shirit, AdriaScan dhe HubSpot.

7. Menaxhimi i të Ardhurave

Menaxhimi i të ardhurave ju ndihmon analizojnë dhe parashikojnë tendencat e kërkesës, vendosni strategji optimale të çmimeve bazuar në kushtet e tregut, të ardhurat e parashikuara, etj., për të maksimizuar përfitimin. 

Në këtë mënyrë, ju merrni akses në të dhëna të vlefshme, duke ju ndihmuar të merrni vendime të informuara dhe të rregulloni tarifat e dhomës tuaj në përputhje me rrethanat.

8. Përmirësimi i menaxhimit dhe përvojës së mysafirëve

Menaxhimi i marrëdhënieve me klientët (CRM) është një aspekt i rëndësishëm i menaxhimit të mikpritjes pasi ju lejon të:

 • Ndërtoni një kuptim më të thellë të mysafirëve tuaj dhe 
 • Ndiqni sjelljen, preferencat dhe interesat e tyre.

Rrjedhimisht, ju mundeni personalizoni përvojën e tyre bazuar në angazhimet e mëparshme me hotelin tuaj. 

Si rezultat, ju mund të përmirësoni përvojën e mysafirëve dhe rrisni nivelet e kënaqësisë dhe mbajtjes së klientit.

Përveç kësaj, të ftuarit programet e besnikërisë me vlerë sepse ata ndjejnë se ju i vlerësoni dhe i shpërbleni për besnikërinë e tyre.

Për shembull, ju mund t'i stimuloni klientët duke ofruar përfitime, zbritje dhe oferta të veçanta, të tilla si përmirësimet e dhomave, daljet me vonesë, marrja me qira e makinave, etj.

💡 Këshillë Pro

Aplikacioni Vizitor by OTA SYNC ofron kontrolle të shpejta, rekomandime të përshtatura dhe njoftime të menjëhershme për të rritur besnikërinë dhe për të përmirësuar përvojën e mysafirëve.

9. Siguria e të dhënave 

Bërja e rezervimeve dhe pagesave do të thotë trajtimi i informacionit dhe të dhënave të ndjeshme të të ftuarve. 

Prandaj, kur zgjidhni HMS, kushtojini vëmendje nëse është në përputhje me PCI-DSS dhe PSD2.

Për më tepër, shikoni për sigurinë 3D dhe opsionet e tokenizimit.

10. Menaxhimi dhe Komunikimi i Stafit

HMS duhet të lehtësojë komunikimin më të lehtë midis menaxherëve, stafit dhe mysafirëve, duke siguruar funksionim të qetë dhe duke përmirësuar përvojën e mysafirëve.

Kështu, me ndihmën e HMS, ju mund të:

 • Lejo menaxherët të optimizoni caktimin e punonjësve dhe menaxhimin e kohës.
 • Caktoni detyra anëtarëve të ekipit të tyre dhe kontrolloni statusin e tyre të përfundimit.
 • Përdorni sistemin e centralizuar të komunikimit të brendshëm për të minimizoni keqkomunikimin.
 • Ndiqni performancën e punonjësve dhe gjenerojnë raporte të performancës.

Duke It Up

HMS luan një rol kritik në funksionimin dhe suksesin e një hoteli duke siguruar një platformë qendrore për menaxhimin e rezervimeve, transaksioneve financiare, komunikimit dhe aktiviteteve të marketingut.

Për më tepër, karakteristikat e mësipërme të sistemit të menaxhimit të hotelit:

 • Ndihmoni stafin tuaj të punojë në mënyrë më efikase, 
 • Ofroni mysafirëve një përvojë qëndrimi të optimizuar,
 • Të ndihmoj ty maksimizoni të ardhurat, Etj

Dhe në detin e zgjidhjeve HMS, një shënon të gjitha kutitë e mësipërme. Dhe shumë më tepër.

Si mund OTA SYNC Të thjeshtoni operacionet tuaja?

OTA SYNC është një gjithëpërfshirës bazuar në cloud sistemi i menaxhimit të hotelit që mbulon çdo hap të procesit të rezervimit duke ofruar kënaqësinë përfundimtare të mysafirëve.

Me pultin e tij të centralizuar, OTA SYNC ofron një gamë të gjerë karakteristikash që përfshijnë menaxhimin e pronave, rezervimeve, kanaleve dhe strategjive të të ardhurave. 

Kështu, softueri ynë ofron veçori për të Sigurohuni që hoteli juaj të funksionojë si një bukuri: 

🔥 Opsionet e personalizimit ofroni filtra, përmbajtje, harta dhe promovime të personalizuara për të pasqyruar stilin e hotelit tuaj.

🔥 Pult me ​​shumë prona ju lejon të shihni të gjitha pronat tuaja në një kalendar pa ndërruar skeda.

🔥 Lidh dhe luaj përforcues të të ardhurave që ju lejon të ndryshoni dhe përshtatni çmimet bazuar në data dhe lista çmimesh specifike, të bëni ndryshime në masë për intervale të mëdha datash, etj.

🔥 Qendra me shumë pronë ju lejon të lidhni një motor rezervimi të personalizuar me faqen tuaj të internetit.

🔥 Përputhshmëria me PCI DSS dhe PSD 2, tokenizimi, kriptimi nga fundi në fund dhe vërtetimi i sigurt 3D ofrojnë siguri dhe siguri të të dhënave.

🔥 Menaxheri i kanalit ju lejon të menaxhoni dhe përditësoni disponueshmërinë e dhomave, tarifat dhe rezervimet në kohë reale, duke u siguruar që të gjitha të jenë të sinkronizuara.

🔥 Cilësime të ndryshme tatimore specifike të tregut ju mund të vendosni lehtësisht.

🔥 Karakteristikat premium si Banket & Ngjarje dhe zgjidhje të menaxhimit të SPA & Wellness për të përmirësuar organizatat dhe përvojat e klientëve.

🔥 Zgjidhje për mirëmbajtjen e shtëpisë për caktimin efikas të detyrave, përditësimet në kohë reale mbi statusin e dhomës dhe komunikimin e qetë mes personelit të shtëpisë. 

🔥 Dhe shumë më tepër.

Gati për të gërmuar më thellë OTA SYNC?

Regjistrohu për OTA SYNC sot për të thjeshtuar dhe centralizuar operacionet e hotelit tuaj. 

Vazhdoni të mësoni:

Cilat janë përfitimet e një sistemi të menaxhimit të hoteleve?

Çfarë është Sistemi i Menaxhimit të Pronës në një Hotel – Udhëzuesi i fundit

5 softuerët më të mirë të menaxhimit të hoteleve për t'u provuar në 2024

Postimet e ngjashme
indeks