Idetë kryesore të transformimit dixhital për hotelin tuaj

Idetë kryesore të transformimit dixhital për hotelin tuaj

Ndërsa industria e udhëtimeve fillon të rigjenerojë këmbët e saj në vazhdën e pandemisë, udhëtarët po kërkojnë siguri që mund të udhëtojnë në mënyrë të sigurt dhe me përgjegjësi. Si rezultat, bizneset në mbarë botën po përshtatin proceset e tyre për t'u dhënë pushuesve paqe mendore.

Foto nga Manuel Moreno on Unsplash

Njerëzit tashmë po kërkojnë gjerësisht që transformimet dixhitale të merren parasysh brenda sektorit të udhëtimit. Për shembull, sipas hulumtimeve, 42% e udhëtarëve do të donte të kishte një aplikacion celular i cili nënvizon çdo ndryshim të lidhur me virusin në zonën ku ata po udhëtojnë.

Megjithatë, ndryshimet që po bëhen brenda sektorit të mikpritjes nuk janë ekskluzive për menaxhimin e efekteve të pandemisë. Hotelet po shfrytëzojnë gjithashtu këtë mundësi për t'u mbrojtur nga e ardhmja në dritën e çështjeve të tjera globale si ndryshimi i klimës. Këtu, ne theksojmë tre transformime dixhitale të mundshme që hotelet mund të bëjnë për të adresuar këto shqetësime, pasi industria e mikpritjes përshtatet me normalitetin e ri.

Çelësat dixhitalë të dhomës

Gjatë pandemisë, teknologjitë dixhitale në telefonat tanë kanë qenë jetike për të ndihmuar bizneset të rihapen në një mënyrë të sigurt dhe të përgjegjshme. Nga porositja e ushqimit në një restorant, tek kontrollimi në objekte, aftësia për të përdorur telefonat tanë për të reduktuar ndërveprimin njerëzor ka ndihmuar në përshpejtimin e rimëkëmbjes pas pandemisë, veçanërisht në industrinë e mikpritjes.

Një ndryshim që hotelet po bëjnë për të lehtësuar këtë prirje është krijimi i çelësave dixhitalë të dhomës për të eliminuar nevojën që çelësat fizikë të transferohen nga personi në person. Klientët kanë kërkuar që teknologjia pa çelës të bëhet më e përhapur në industrinë e mikpritjes dhe liderët e tregut si Hilton dhe Marriott kanë qenë pionierë në përhapjen në shumë prej objekteve të tyre.

Vetëm në vitin 2018, 7.6 milionë çelësa celularë u shkarkuan nga të ftuarit e Hilton, duke theksuar se sa i vlefshëm mund të jetë ky tranzicion për klientët. Çelësat dixhitalë janë një mënyrë më e sigurt për të kontrolluar aksesin dhe janë më miqësore me mjedisin, pasi reduktimi i çelësave fizikë zvogëlon sasinë e plastikës së përdorur për kartat kryesore.

Regjistrimi pa kontakt

Reduktimi i kontaktit ballë për ballë me njerëzit e tjerë mbetet një nga mënyrat më efektive për të kufizuar përhapjen e virusit. Si rezultat, shumë hotele po kërkojnë alternativa për të mbrojtur stafin dhe klientët e tyre. Procesi tradicional i regjistrimit në një hotel krijon shumë pika kontakti, nga klientët që flasin te stafi i hotelit, deri te zonat e pritjes që mbushen me njerëz kur krijohen radhë.

Duke përdorur teknologjitë moderne, procesi i check-in-it mund të bëhet më i efektshëm, duke reduktuar gjithashtu nevojën për ndërveprime ballë për ballë. Kjo mund të arrihet përmes një sërë metodash. Ngjashëm me udhëtimin me aeroplan, mysafirët mund të inkurajohen të bëjnë check in në një pajisje celulare përpara mbërritjes. Përndryshe, kioskat mund të vendosen në recepsion për vizitorët për t'u regjistruar nëpërmjet një kodi QR ose teknologjisë së ngjashme që mund ta përshpejtojë më tej procesin. Kjo jo vetëm që është e dobishme nga perspektiva e shëndetit publik, por mund t'u lejojë mysafirëve që mbërrijnë në orë jo të shoqërueshme të bëjnë check in pa thirrur personelin, ose ta bëjë më të lehtë për ata që kanë aftësi të kufizuara të caktuara.

Menaxhimi i energjisë

Idetë e transformimit dixhital nuk duhet të jenë domosdoshmërisht në lidhje me zbutjen e rreziqeve shëndetësore të paraqitura nga udhëtimet pas pandemisë. Një tjetër shqetësim kyç i udhëtarit të shekullit të 21-të është ngrohja globale. Me industrinë e kohës së lirë që aktualisht po kalon ndryshime në shkallë të gjerë, shumë kompani hoteliere dhe pushimi po kërkojnë mënyra për të reduktuar ndikimin e tyre në mjedis.

Sipas studimeve, afërsisht tre të katërtat e ndikimeve mjedisore të hoteleve janë në lidhje me konsumin e tepërt të burimeve, përfshirë energjinë. Teknologjitë moderne dixhitale mund të përdoren në mënyra të ndryshme për të ndihmuar në zbutjen e kësaj statistike të kthesave. Për shembull, matësit inteligjentë mund të jenë një mjet i paçmuar në menaxhimin e konsumit të energjisë brenda hoteleve. Ato janë programuar për të optimizuar efiçencën e energjisë, e cila jo vetëm që ka efektin e reduktimit të gjurmës së karbonit të një hoteli, por gjithashtu mund të reduktojë ndjeshëm kostot.

By Geoff Aldis, Prodhues dhe studiues i pavarur i përmbajtjes

Postimet e ngjashme
indeks