Si të përdorni Airbnb: Udhëzues i shpejtë për fillestarët

Si të përdorni Airbnb: Udhëzues i shpejtë për fillestarët

Airbnb është një nga platformat e rezervimeve me rritjen më të shpejtë në botë. Kjo kompani amerikane u themelua në vitin 2008 dhe para se të përjetonte suksesin e saj komercial, u përball me ulje-ngritje të shumta, pasi kishte të paktën tre tentativa të veçanta lëshimi.

Sot, me qasjen e saj unike, ajo ofron mbështetje, garanci, mjete dhe në mënyrë të pashmangshme shënon suksese, të cilat besohet se janë në afat të gjatë.

Koncepti i Airbnb është mjaft i thjeshtë dhe ofron shumë më tepër sesa mund të shihet. Prandaj, në vazhdim të blogut zbulojmë se çfarë është Airbnb, ju sjellim këshilla të dobishme për përdorimin efikas të tij, si dhe avantazhet e tij.

Çfarë është Airbnb?

Airbnb është një platformë online që lidh njerëzit që duan të japin me qira akomodimin e tyre me njerëzit që kërkojnë strehim në atë vend.

Ai mbulon mbi 100,000 qytete dhe 220 vende në mbarë botën. Airbnb vjen nga shkurtesa "Air dyshek shtrat dhe mëngjes".

Ai përmban një shumëllojshmëri filtrash, të cilët i ndihmojnë vizitorët të gjejnë akomodimin e duhur, një bisedë që lidh drejtpërdrejt botuesit e akomodimit dhe të ftuarit, si dhe trajtimin e pagesave të sigurta përmes sajtit.

Airbnb merr një komision prej 3% për rezervimet, si dhe një tarifë 6% -20% për shërbimet e mysafirëve. Një tjetër opsion është një komision fiks prej 15% i paguar nga botuesit e akomodimit dhe të ftuarit nuk paguajnë një tarifë shtesë për përdorimin e platformës.

Përveç akomodimit, Airbnb ofron edhe mundësinë e rezervimit të disa ngjarjeve turistike, ture, ekskursione apo eksperienca.

Këshilla se si të optimizoni Airbnb-në tuaj

Përdorimi i Airbnb është i lehtë. Është e rëndësishme të tërhiqni dhe të mbani vëmendjen e të ftuarve që në fillim, prandaj më poshtë ju tregojmë disa këshilla të thjeshta dhe të dobishme për përdorimin e Airbnb, të cilat potencialisht mund t'ju sjellin më shumë rezervime:

Respektimi i ligjeve vendore

Përpara se të krijoni një llogari dhe të publikoni akomodimin, është e rëndësishme të kontrolloni ligjet lokale, si dhe sigurimin e pronarit të shtëpisë ose botuesit të akomodimit.

Kjo është shumë e rëndësishme sepse i lejon të gjithë pronarët dhe botuesit të kontrollojnë nëse mund të raportojnë si host në Airbnb, si dhe t'i informojnë ata për çdo kufizim të mundshëm që mund të lindë në atë rast.

Mosrespektimi i ligjeve lokale mund të tërheqë më pak mysafirë dhe në fund të ndikojë në fitime, dhe gjithashtu mund të nënkuptojë potencialisht se sigurimi do t'ju lërë jashtë në rast dëmtimi serioz të pronës suaj.

Krijimi i një llogarie

Hapi i dytë përfshin krijimin e një llogarie Airbnb. Pra, nëse jeni duke marrë me qira një dhomë, apartament ose shtëpi, duhet të klikoni në "Regjistrohu" dhe të krijoni llogarinë tuaj, e cila është plotësisht falas, dhe më pas në opsionin "Kalo në host" që ndodhet në këndin e sipërm djathtas.

Pas krijimit të llogarisë, duhet ta verifikoni atë, duke paraqitur disa dokumente që konfirmojnë identitetin tuaj.

Në modalitetin pritës, në ikonën "Krijo një listë", e cila ndodhet gjithashtu në këndin e sipërm djathtas, mund të krijoni akomodim, i cili ofron opsione të ndryshme në varësi të asaj që merrni me qira (dhomë, apartament, shtëpi ..), çfarë është kapaciteti i akomodimit, numri i dhomave, banjave, lehtësitë e ofruara nga akomodimi, disponueshmëria, si dhe një vendndodhje specifike.

Në seksionin "Listat", që ndodhet në këndin e sipërm, mund të gjeni akomodimin e publikuar dhe të aksesoni çdo modifikim të informacionit të akomodimit.

Përqendrohuni në një titull të mirë, foto dhe përshkrime unike

Titulli i hyrjes suaj është ajo që të ftuarit lexojnë së pari, kështu që ju duhet ta bëni atë sa më interesant dhe kurioz. Prandaj, është e nevojshme të fokusoheni në aspektet dhe përfitimet unike që ofron akomodimi juaj.

Fotot janë të pashmangshme dhe shumë të rëndësishme, ato duhet të jenë të cilësisë së lartë, rezolucion të mirë, të marra nga kënde të gjera. Mysafirët e mundshëm fillimisht do të vënë re foton e kopertinës, kështu që do të ishte e dëshirueshme të postoni një që tregon këndin më të mirë të akomodimit tuaj, në mënyrë që të ftuarit të jenë të kënaqur që në fillim. Fotot këshillohen të jenë horizontale për të treguar sa më shumë detaje.

Hapësira për të përshkruar akomodimin tuaj ju jep mundësinë të impresiononi mysafirët me fjalë. Theksoni se çfarë e bën të veçantë dhe të përshtatshëm akomodimin tuaj për pushime. Kjo është gjithashtu një mundësi për të prezantuar të gjitha lehtësitë e mrekullueshme që ju ofroni, në mënyrë që qëndrimi juaj të jetë më i këndshëm, por edhe shënime shtesë që dëshironi të theksoni.

Duke shfaqur komente pozitive

Shfaqja e komenteve pozitive krijon një perceptim të mirë për akomodimin tuaj të reklamuar dhe ngjall më shumë besim te mysafirët e mundshëm.

Ju mund të mbledhni komente të mira duke përmbushur ose tejkaluar pritshmëritë e tyre.

Reklamoni në kanale të shumta OTA

Përveç përfitimeve të shumta që ofron Airbnb, këshillohet që të lidheni me disa kanale të ndryshme OTA, për të rritur ekspozimin tuaj.

Çdo kanal sjell me vete një audiencë të larmishme, kështu që duke përdorur kanale të shumta mund të tërheqni një numër më të madh të ftuarish të ndryshëm.

Një pengesë serioze që ndodh është shfaqja e rezervimeve të dyfishta, të cilat mund të eliminohen duke përdorur sistemin e menaxherit të kanaleve.

Me ndihmën e Sistemi i menaxherit të kanaleve, mund të sinkronizoni automatikisht të gjithë kalendarët, rezervimet dhe çmimet nga sajte të ndryshme, në një panel kontrolli. Vendosja e kontrollit përmes bordit qendror eliminon mundësinë e dyfishimit të rezervimeve.

Komunikimi me të ftuarit

Opsionet që ofron Airbnb janë të shumta, ndaj kur të merrni një kërkesë rezervimi, mund të negocioni drejtpërdrejt me mysafirët tuaj.

Për ta bërë punën sa më të lehtë, është e dëshirueshme të shprehni pritshmëritë ose disa specifika për akomodimin tuaj, të cilat do të jenë të dobishme për mysafirët.

Gjithashtu, ju mund të komunikoni me të ftuarit përmes chat-it, si dhe të shkruani komente deri në 500 fjalë (vlen si për hostet ashtu edhe për të ftuarit).

Përparësitë e përdorimit të Airbnb

Reklama falas – konfigurimi i akomodimit tuaj nëpërmjet Airbnb është falas. Pritësit mund të postojnë fotografi, përshkrime, vendndodhje dhe të gjitha informacionet e tjera të rëndësishme që janë të rëndësishme për rezervimin e mysafirëve.

Vendosja e çmimit tuaj – Një përfitim tjetër është se hostët mund të vendosin çmimin që dëshirojnë për natën, javën ose muajin.

Mbrojtja - Për vendet e pranueshme, ekziston një nivel i lartë mbrojtjeje në rast të dëmtimit të shkaktuar nga mysafirët.

Postimet e ngjashme
indeks