Çfarë është një Menaxher Kanali?

Çfarë është një Menaxher Kanali?

Si emri sugjeron, sistemi i menaxherit të kanalit lejon akomodimet (apartamente, hotele, dhoma, vila, vila, bujtina…) të menaxhojnë me efikasitet dhe lehtësi kanalet e tyre të shitjes, në të cilat reklamojnë njësitë e tyre të akomodimit.

Përveç lehtësimit të menaxhimit, sistemi i menaxhimit të kanaleve u jep menaxherëve të objekteve mundësinë për të përditësuar njëkohësisht çmimet dhe disponueshmërinë e tyre në faqet e rezervimit (rezervimi, airbnb, expedia, tripadvisor, trivago, hostelworld, ostrovok…). Për pronarët e objekteve ose agjencive, të cilët menaxhojnë njësi të shumta (apartamente, dhoma…), kjo krijon një shans ideal për të kursyer kohën e tyre dhe për të parandaluar rezervimin e tepërt.

Përveç aftësisë për të menaxhuar çmimet dhe disponueshmërinë, pronarët dhe menaxherët kanë gjithashtu aftësinë për të kontrolluar kufizimet. Qëndrimi minimal, qëndrimi maksimal, formimi i paketave, listave të çmimeve etj., të gjitha këto janë avantazhe të menaxhimit më të thjeshtë të kanaleve të shitjes, të cilat ofrohen nga sistemet e menaxherëve të kanaleve.

Çfarë është rezervimi i tepërt dhe si ta parandalojmë? Ka një përgjigje mjaft të thjeshtë për këtë pyetje. Falë sistemit të menaxherit të kanalit, rezervimi i tepërt mund të parandalohet dhe më pas nuk ka bezdi për mikpritësit dhe mysafirët. Mbi rezervimi është një situatë ku ka një rezervim të dyfishtë për të njëjtat data, për shkak të pakujdesisë dhe përditësimit të dobët të disponueshmërisë në faqet.

Pronarët e akomodimit marrin këtë sistem, ndër të tjera, edhe këto dy përfitime:

  • Mundësia për të marrë me qira akomodim (apartament, dhomë…) në sa më shumë vende të jetë e mundur, pa rezervime të tepërta
  • Ulja e kostove administrative dhe kohore, sepse të gjitha njësitë menaxhohen nga një sistem qendror

Pa një sistem menaxhues kanali, pronarët dhe menaxherët shpenzojnë orë të tëra duke përditësuar disponueshmërinë dhe çmimet në sajte. Dhe kjo nuk është një punë aspak e lehtë, sepse në periudhat kur sezoni është i theksuar, kjo nënkupton harxhim pothuajse të vazhdueshëm të kohës për shkak të numrit të madh të rezervimeve dhe anulimeve.

Nëse përdorni sistemin e menaxherit të kanalit, të gjitha tuajat kanalet e shitjes (rezervimi, airbnb, expedia.com, trivago…) do të shfaqë çmimet e sakta dhe datat e lira, në mënyrë që të ftuarit të kenë informacion në kohë pa gabime.

Kur reklamoheni në një numër të madh faqesh, shanset tuaja për të marrë një rezervim janë vazhdimisht në rritje. Çdo profesionist në biznesin e botimeve dëshiron të mbajë në maksimum zënkën dhe fitimet e tij. Kjo është arsyeja pse menaxheri i kanalit është vendimi më i mirë që mund të merrni, për të përmirësuar biznesin tuaj, për të rritur rezervimet dhe për të shmangur situata të këqija si rezervimi i tepërt.

Reklamimi në një numër të madh faqesh ndihmon për të arritur mysafirë nga vende që e kanë të vështirë të gjejnë akomodim në internet, sepse shpesh kanë preferenca të veçanta për vende të caktuara rezervimi. Kështu, në disa vende, Booking.com është shumë popullor, ndërsa në të tjerat është AirBnB.com, në të tjera Tripadvisor.com, dhe në Rusi, është, për shembull, Ostrovok.ru. Sa më i madh të jetë numri i faqeve, aq më të larta janë shanset tuaja për t'u rezervuar.

La OTA Sync sistemi i menaxherit të kanalit ju ofron të gjitha mundësitë e përmendura më parë, dhe përveç kësaj ju merrni mundësinë për të gjurmuar të gjitha të ardhurat tuaja nga një administratë, ju keni një pasqyrë të drejtpërdrejtë të të gjitha rezervimeve. Aftësia për të formuar çmimet tuaja neto dhe kështu të kontrolloni fitimet tuaja pasi të keni zbritur komisionet e kanalit të shitjeve. Gjurmo çmimet bruto në sajte dhe menaxho stoqet (minuta e fundit, zog i hershëm…). Duke përdorur këtë sistem, mundësitë e biznesit tuaj zgjerohen dhe fitimet rriten.

Postimet e ngjashme
2 Comments

[…] në atë rast, unë rekomandoj përdorimin e sistemit të menaxherit të kanaleve, i cili do të kontrollojë të gjithë kalendarët për ju dhe do të sigurohet që të keni rezervime të menjëhershme […]

[…] çmimet, dhe nëse reklamoni në sajte të tjera, atëherë sigurohuni që kalendarët të jenë të lidhur me menaxherin e kanalit për të shmangur dyfishin e […]

Komentet janë të mbyllura.