TOP 6 razloga da pokrenete svoj hotelski blog

TOP 6 razloga da pokrenete svoj hotelski blog

Jedan od osnovnih preduvjeta za samostalno poslovanje hotela je imati vlastitu web stranicu. Hoteli, ali i drugi tipovi smještaja (hosteli, apartmani, vile…) na svojim stranicama trebaju prikazati svoj objekt, podijeliti informacije s potencijalnim gostima, te ponuditi mogućnost rezervacije.

Kada odlučuju gdje odsjesti u određenom gradu, gosti će gotovo uvijek provjeriti online prisutnost vrućihel. Ova online prezentacija uključuje vaše web mjesto i recenzije na kanalima prodaje. Ako ponudite kvalitetan sadržaj i savjete na stranici za goste koji dolaze u vaš hotel, onda svakako poboljšavate svoju prodajnu poziciju. Što je kvalitetan sadržaj i zašto hotelima treba blog?

1. Privlačenje novih gostiju

Pokretanje bloga na Vašoj stranici, koji se bavi temama bitnim za goste i one koje zanima Vaš grad/mjesto, povećava mogućnost dolaska novih gostiju. Bilo da se radi o pojedincu, obitelji, paru ili poslovnoj osobi, svakako prilikom odabira destinacije veliki broj ljudi istražuje destinaciju.

Neka od osnovnih pitanja koja gosti žele riješiti su svakako:

  • Koje su znamenitosti u određenom mjestu?
  • Što je to što jedno mjesto izdvaja od drugih i čini ga značajnim?
  • Kakva je lokalna hrana?
  • Povijest i lokalna kultura

Uključivanjem ovih pitanja u svoj blog, nudite odgovore zainteresiranima i dobivate mogućnost skuplje prodaje da im ponudite svoj smještaj i druge usluge koje nudite.

2. Imate priču koju trebate ispričati

To znači da se iza vašeg hotela, mjesta ili grada krije određena priča koja vaš boravak čini značajnim i gostima nudi novo iskustvo. Bilo da se radi o povijesnoj činjenici, pogledu, načinu na koji ste opremili sobe (ručno rađeni namještaj, pametna kućna tehnologija u sobama, ekološki način poslovanja itd.), specifičnosti hrane koju poslužujete u restoranu (organski , domaće, obiteljski recept, domaća kuhinja itd.) ili određene popuste za blagdane, ispričajte svoju priču.

3. Redovito dijelite informacije o svom poslovanju sa stalnim gostima

Vaši stalni gosti i oni koji će to tek postati žele imati aktualne informacije o svom omiljenom smještaju. Renovacije, novi jelovnici, povećanje kapaciteta, informacije o cijenama noćenja i ostale usluge, sve bi to trebalo naći svoje mjesto na web stranici.

Zamislite svoj blog kao kanal za izravnu komunikaciju, ne samo s individualnim gostima već i s konkurencijom te tvrtkama i organizacijama koje s Vama žele surađivati.

4. Imate razvijenu marketinšku strategiju

Ako svoje društvene mreže povežete s web mjestom, možete međusobno komunicirati i ponuditi prilike dionicima.

Prilikom organiziranja natječaja ili određene promocije, čitatelje svog bloga možete preusmjeriti na Facebook ili Instagram ili Twitter stranicu hotela. Također, osobe koje vas prate na društvenim mrežama mogu se redovito informirati o novostima koje opisujete na blogu, putem dijeljenje sadržaja izravno s njima.

Svaka od ovih akcija sa sobom nosi određene prednosti za vaše poslovanje, u vidu bolje promocije i interaktivnije komunikacije s gostima. Povećanjem prometa na blogu vaše web stranice povećavate mogućnost da novi gosti izvrše izravnu rezervaciju putem stranice i tako izbjegnu trošak provizija OTA kanala prodaje (Booking, Expedia…)

5. Pomaže vam povećati svoju bazu e-pošte

E-mail marketing jedna je od boljih strategija koje čuvaju lojalnost vaših gostiju i pomaže vam povećati broj rezervacija. Ali jedan od glavnih problema je, kako povećati bazu podataka e-pošte? Ako ponudite dovoljno kvalitetne informacije, zanimljive priče, i prilike za vaše čitatelje, onda će se ti čitatelji sigurno htjeti prijaviti na vašu listu za slanje e-pošte. Morate redovito nuditi dovoljno raznolikih i originalnih informacija kako biste povećali tu bazu podataka.

6. Ostajete u trendu

Svaku novost ili novi trend koji se pojavi u vašem mjestu ili je na neki način vezan uz vaš posao, a tiče se gostiju, treba uvrstiti u svoj blog. Organizira li se u vašem gradu svjetski događaj, festival ili sportski događaj? Objasnite zašto bi posjetitelji tog događaja trebali ostati s vama.

Također, pitanja kao što je održavanje javnog zdravlja, npr. zbog pandemije koronavirusa Covid19, trebala bi biti jasno priopćena s vaše strane. Koje korake poduzimate da zaštitite svoje goste? Koje ste mjere poduzeli da zaštitite svoje zaposlenike? Kakvi su Vam planovi za naredno razdoblje u cilju poboljšanja higijenskih uvjeta? Odgovori na ovo pitanje od velike su važnosti za potencijalne goste, kako bi se osjećali sigurnima pri odabiru hotela ili smještaja u kojem žele odsjesti.

Povezivati ​​se Pošta
indeks