8 savjeta za pokretanje tvrtke za iznajmljivanje nekretnina za odmor

8 savjeta za pokretanje tvrtke za iznajmljivanje nekretnina za odmor

Jeste li znali da se procjenjuje da će tržište najma za odmor generirati prihod od 100.30 milijardi dolara u 2024?

Kako popularnost iznajmljivanja za odmor nastavlja rasti, nema boljeg vremena za pokretanje vlastite tvrtke za upravljanje iznajmljivanjem za odmor.

Međutim, kao i svaki poduzetnički pothvat, pokretanje uspješnog posla upravljanja iznajmljivanjem za odmor zahtijeva puno napornog rada i pripreme.

Ovo je mjesto gdje mi stupamo na scenu – kako bismo vam utrli put 8 savjeta za pokretanje posla upravljanja iznajmljivanjem za odmor.

Uronimo u!

Što je tvrtka za iznajmljivanje za odmor?

Posao iznajmljivanja za odmor uključuje iznajmljivanje nekretnine putnicima za kratkoročni boravak.

To može biti kuća, stan, stan ili bilo koja druga vrsta nekretnine koja je prikladna za iznajmljivanje na odmoru.

Tvrtke za iznajmljivanje za odmor postale su sve popularnije posljednjih godina s porastom platformi poput Airbnb, VRBO itd.

3 ključne stvari koje morate imati na umu prije pokretanja posla za iznajmljivanje za odmor

Pokretanje bilo koje tvrtke zahtijeva temeljito planiranje i procjenu, tako da nema razlike kada je riječ o pokretanju tvrtke za iznajmljivanje za odmor.

  • Uvjerite se zakonski dozvoljeno iznajmljivanje svoju nekretninu kao najam za odmor i provjerite lokalne zakone i propise o zoniranju.
  • Istražite potražnju za najam za odmor u željenom području i provjerite fluktuacije ovisno o sezoni.
  • Odredite svoje ciljana publika tako da možete prilagoditi svoje ponude, posebne ponude i pogodnosti njihovim potrebama i zahtjevima.
  • Uzmite u obzir troškove postavljanja i održavanja najma, uključujući troškove čišćenja, održavanja i marketinga.
  • Obratite pozornost na tržišne trendove da vidite mijenja li se krajolik i kako se vaš najam za odmor uklapa. Nadalje, pripazite na svoje konkurente da vidite kako se možete natjecati s njima.
voditelji-iznajmljivanja-za-odmor

Za i protiv pokretanja posla za iznajmljivanje za odmor

Pokretanje tvrtke za iznajmljivanje za odmor može biti unosan, ali važno je znati prednosti i nedostatke prije nego što se upustite.

za i protiv

📌 Napomena:

Imajte to na umu čak i ako vam je posao s iznajmljivanjem za vrijeme odmora sporedni posao to nije hobi – to je posao. 

Dakle, trebate biti potpuno posvećen i aktivno angažiran kako u čuvanju posjeda tako i komuniciranje s gostima.

8 savjeta za učinkovito pokretanje posla upravljanja iznajmljivanjem za odmor

1. Odaberite pravo mjesto

Vjerojatnije je da će nekretnine u popularnim turističkim odredištima, u blizini plaža ili drugih atrakcija ili u poželjnim četvrtima privući goste i generirati veće cijene najma.

Lokacija također može utjecati na sezonsku potražnju za iznajmljivanjem, budući da određena područja mogu imati veću potražnju tijekom određenog doba godine.

2. Uljepšajte svoj posjed

Imati popularnu lokaciju je sjajno za početak, ali vaša nekretnina također mora izgledati privlačno.

Dakle, trebate opremite ga i ukrasite kako biste privukli ciljane goste. Osnovno je pravilo, bez obzira na demografiju, čuvati svoju imovinu čist i održavan.

Što se tiče dekoracije, to će isključivo ovisiti o vašoj “publici”. Ovo je samo jedan od razloga zašto određivanje ciljane publike ima tako važnu ulogu.

Na primjer, pretpostavimo da iznajmljujete mlađoj publici, vjerojatno ne biste svoju nekretninu uredili kao viktorijansku vilu, zar ne?

3. Postavite konkurentne cijene

Postavljanje konkurentnih cijena može utjecati na potražnju za nekretninom i u konačnici odrediti njezin uspjeh.

Ako je cijena najma previsoka, može odvratiti potencijalne goste i rezultiraju praznim razdobljima imovine.

  • Prilagodite cijene odražavati sezonska potražnja, jer vrijeme najvećeg putovanja može opravdati više cijene, dok spore sezone mogu zahtijevati niže cijene kako bi privukle goste.
  • Ponudite konkurentne pogodnosti, kao što je pristup bazenu, modernim uređajima ili namjenskom radnom prostoru, kako bi se opravdale više cijene.
  • Predvidjeti fleksibilne cijene i popuste za duže boravke ili tijekom razdoblja niske potražnje, stvarajući poticaje za goste da ostanu dulje i ponovno rezerviraju kod vas.

U konačnici, postavljanje konkurentnih cijena može pomoći nekretnini da se istakne među morem nekretnina za iznajmljivanje i povećati vjerojatnost ponovnih gostiju i pozitivnih recenzija. 

💡 Stručni savjet:

Uzmite u obzir troškove povezane s posjedovanjem i održavanjem nekretnine za iznajmljivanje, kao što su režije, naknade za čišćenje i porezi, kada postavljate cijene kako biste osigurali profitabilnost.

OTA SYNCznačajka “Troškovi" pomaže vam pratite sve svoje troškove u nekretnini kako biste u bilo kojem trenutku znali svoj stvarni neto prihod.

4. Oglasite najam

U današnje vrijeme postoji toliko mnogo načina na koje možete oglašavati svoj smještaj za odmor kako biste povećali vidljivost i svijest o robnoj marki.

Stvorite online prisutnost – Izradite web stranicu koja prikazuje vaš smještaj za odmor s fotografijama, opisima, sadržajima, relevantni blogovi, i cijene.

✨ Povežite se s online putničkim agencijama (OTA) – Popišite svoju nekretninu na glavne platforme poput Bookinga, Airbnb, VRBO itd.

Međutim, imajte na umu da ćete platiti određenu proviziju ovuda.

✨Marketing na društvenim mrežama – Podijelite informacije o svom najmu za odmor na društvenih medija platforme gdje je vaša ciljna populacija povećati vidljivost.  

✨ Plaćeno oglašavanje – Svoj najam za odmor možete oglašavati pokretanjem Google ili Facebook oglasa i ciljati ih na određenu publiku i demografiju.

✨ Usmena predaja – Potaknite svoje goste da ostave pozitivne recenzije i preporuče vaš smještaj za odmor drugima.

💡 Stručni savjet:

Ponudite poticaje ili popuste prethodnim gostima koji upućuju prijatelje i obitelj na vaš smještaj za odmor.

S OTA SYNC'S Fleksibilna cijena i popust značajka kojom se možete nositi s najsloženijim strukturama stopa.

Na primjer, možete ponuditi treće noćenje bez povrata novca s popustom.

5. Pružite izvrsnu korisničku uslugu

Pobrinite se da gosti imaju pozitivno iskustvo promptno odgovaranje na upite i pritužbei razmislite o pružanju paketa dobrodošlice ili vodiča za lokalno područje.

Na primjer, možete osigurati kupone za toplice za posebne dane, kupone za popust u određenim restoranima, atrakcijama itd., za goste koji ponovno dolaze ili dolaze po prvi put.

💡 Stručni savjet:

OTA SYNC'S Aplikacija za goste poboljšava interakciju gostiju i osoblja rješavanjem zahtjeva i povratnih informacija u stvarnom vremenu. 

Nadalje, omogućuje gostima brzu i jednostavnu rezervaciju s 2 klika i pristup ključnim informacijama o njihovom najmu za odmor, razumijevanje kućnih pravila, što se može vidjeti u blizini, itd.

6. Izgradite odnos s gostima

Gosti koji se osjećaju dobrodošli i cijenjeni to i jesu veća je vjerojatnost da će ostaviti pozitivne recenzije, što može pomoći privlačenju novih gostiju i povećanju prihoda od najma.

Štoviše, razvijanje odnosa s gostima također može pružiti uvid u njihova iskustva, sviđanja i nesviđanja.

Kao rezultat toga, moći ćete poboljšati nekretninu za iznajmljivanje za buduće goste i povećati ukupnu razinu zadovoljstva.

💡 Stručni savjet:

Marketing od usta do usta nevjerojatno je važan u industriji iznajmljivanja za odmor, a imati pozitivnu reputaciju može dovesti do povećane rezervacije i veće cijene najma.

S OTA SYNC, možete poboljšati odnos gostiju tako što ćete nudi promotivne kodove i kodove za popust reći “hvala” ili privući nove goste promotivnim ponudama.

7. Kontinuirano nadzirite i poboljšavajte svoje poslovne operacije

Analizirajte svoje metrika izvedbe, uključujući stope popunjenosti, prihode i povratne informacije gostiju, kako bi se identificirala područja poboljšanja i izvršile potrebne promjene kako bi se poboljšalo iskustvo gostiju i povećala profitabilnost.

8. Odlučite se za sustav upravljanja imovinom (PMS)

PMS je moćna tvrtka koja pruža softverska rješenja koja pomažu vlasnicima nekretnina i upraviteljima iznajmljivanja da učinkovitije upravljaju svojim nekretninama za iznajmljivanje.

Na primjer, za sve gore navedene korake koje biste morali napraviti jedan po jedan ručno, a visokokvalitetni PMS automati njih za vas. 😎

✅ Ono pojednostavljuje rezervaciju i upravljanje rezervacijama dopuštajući gostima da izvrše rezervacije, pregledaju dostupnost i pristupe pojedinostima o objektu dok vlasnici smještaja mogu upravljati rezervacijama na centraliziranoj lokaciji.

✅ Ono automatizira administrativne poslove kao što su obrada plaćanja, fakturiranje i popis imovine kako biste uštedjeli vrijeme i poboljšali učinkovitost.

glavne usluge

✅ Ono povezuje vaš posjed s glavnim OTA-ima, povećanje vidljivosti i dosega.

✅ Ono usmjerava komunikaciju s gostima s alatima kao što su automatski odgovori putem e-pošte, SMS poruke ili chatbotovi, koji mogu pomoći u brzom i učinkovitom rješavanju pitanja ili nedoumica.

✅ Ono osigurava sukladnost s lokalnim propisima, poreznim zakonima i drugim pravnim zahtjevima, što može smanjiti rizik od kazni ili pravnih problema.

✅ Ono poboljšava marketinšku strategiju i prihode pružanjem analitike i podataka o povijesti iznajmljivanja, prihodima i ponašanju gostiju za prepoznavanje i rješavanje trendova.

Dakle, kada odabirom PMS-a, pobrinite se da bude skalabilan i da nudi širok raspon značajki uspješno rješavati svakodnevne poslove vašeg posjeda.

A mi imamo rješenje za vas – OTA SYNC!

Kako može OTA SYNC Pomoći u vašem poslu upravljanja iznajmljivanjem za odmor?

OTA SYNC je sve-u-jednom ugostiteljsko rješenje temeljeno na oblaku rješavanje potpunog upravljanja imovinom, a ne samo nekoliko funkcija.

Povrh toga, ne bježi od pružanja alata i rješenja za stvaranje vrhunsko iskustvo gosta i povećati zadovoljstvo gostiju aplikaciju Guest Experience.

Ova praktična mobilna aplikacija nudi trenutne online prijave i odjave, trenutne odgovore na upite gostiju, prilagodljive dodatke i dodatke i još mnogo toga.

Osim toga, aplikacija za goste pruža značajke povećanja cijena kako bi boravak vaših gostiju bio nezaboravan povećanje vaših prihoda.

Dakle, koje druge značajke čine OTA SYNC tako robusno rješenje?

🔥 Dinamične cijene koji vam omogućuje postavljanje cijena ovisno o potražnji, sezoni, posebnim datumima itd. kako biste bili sigurni da ste ispred svojih konkurenata.

🔥 Opcije prilagodbe za izmjenu i personalizaciju robne marke vašeg posjeda s prilagođenim filtrima, sadržajem, kartama i promocijama.

🔥 Motor za rezervacije do upravljati i ažurirati dostupnost soba, cijene i rezervacije u stvarnom vremenu kako bi bili sinkronizirani u bilo kojem trenutku.

🔥 Upravitelj kanala za povežite i sinkronizirajte svoje OTA kanale i napraviti skupne izmjene za velike datumske raspone, planove s automatskim prinosom itd.

🔥 Trčanje i upravljanje više svojstava sa centralizirane nadzorne ploče, a zahvaljujući integraciji čvorišta s više objekata, povežite Booking Engine sa svojim web mjestom kako biste bili neovisniji o OTA-i.

🔥 Automatizirani procesi plaćanja u više valuta s našim OTA procesor plaćanja i čuvajte osjetljive informacije na sigurnom.

🔥 Koristi od uvida u izvedbu nekretnine koji se mogu poduzeti zahvaljujući našim alate za dubinsku analizu i izvješćivanje.

Izbor je velik.

Želite li otkriti više?

Prijavite se za OTA SYNC danas i pretvoriti upravljanje iznajmljivanjem za odmor u profitabilan poduzetnički pothvat.

Nastavi učiti:

Što je Booking Engine? – Sve što trebate znati

Upravitelj kanala naspram PMS-a – u čemu je razlika?

10 stručnih savjeta za više rezervacija na Airbnbu

Povezivati ​​se Pošta
indeks